Durugörü ya da Tesadüf: Harry Potter Dünyasında Bir Kehanet Nasıl Gerçekleşir?

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Durugörü ya da Tesadüf: Harry Potter Dünyasında Bir Kehanet Nasıl Gerçekleşir? – Fantastik Canavarlar

image

Durugörü ya da 6. his, beş duyu organımızla algılayamadığımız şeylerin algılanmasına verilen isimdir. Bunun gerçek olup olmadığı ise yıllardır tartışma konusu olarak süregelir. Harry Potter kitaplarındaki Durugörü ve Kehanet konuları sizce nasıl işlenmiş? Gelin sizler için Türkçeleştirdiğimiz bu yazıda J.K. Rowling’in Kehanet olgusunu Sybill Trelawney üzerinden nasıl işlediğini inceleyelim. Harry Potter ve Melez Prens kitabında… (DEVAMI…)

İşin garip tarafı ilk kehanette ki gibi Dumbledore kehaneti duyarken orada bilerek olan Snape duyduğuna göre ikinci kehanette Potter kehaneti duyarken içeride olan başka biri (Pettigrew) var mıydı?

Öncelikle çok bilgilendirci bir yazı olmuş. Benim merak ettiğim bir kehanet var bu şahgaga ve Peter Pettigrew’ın kaçması ile ilgili hatta geçen youtube’da bir video ile karşılaştım. Videoyu izlediğimde çok tutarsızlık vardı. Sizlerinde yorumlarını merak ediyorum.

1 Beğeni

Güzel video olmuş bence :)) videoda kitap değil film baz alınmış o yüzden kitap ile çelişen yerler var normal olarak. Filmin de aslında diğer zaman yolculuğu filmlerindeki gibi klişeler içerdiğini güzelce belirtmiş. Öte yandan Harry’nin 100 ruh emiciyi püskürtmesi için paralel bir evren olması gerektiği doğru bence. Kitap baz alınarak yapılsa daha değişik bir teori ortaya çıkabilirdi :slight_smile: