Edebi spekülatif kurgular

Fantastik ve bilim kurgu eserlerinde beni en çok rahatsız eden öğe dili çok basit kullanmaları. Dune,Vakıf, Yerdeniz gibi serilere sırf bu yüzden ısınamadım. Ardından KRALKATİLİ GÜNCESİ ile karşılaşıp büyülendim. İhsan Oktay Anar dan da aynı şekilde etkilendim. Sizin önerebileceğiniz edebi değeri olan spekülatif kurgular varsa alta yazabilir misiniz?

1 Beğeni

Stanislaw Lem kitaplarını önerebilirim. Kitaplarında bilimkurgu ve felsefeyi çok güzel harmanlamış. Solaris ile başlayabilirsiniz

2 Beğeni

Edebi değeri olan en güzel kurgu Dune serisidir. :slight_smile:

3 Beğeni

Burada bilimkurgu için bu dilin kullanım sıklığını düşündüm ve çok da yoğun bulamadım. Lakin bu benim çoğu bilimkurgu eseri unutmuş olmam veya henüz tamamlanmadığından ötürü başlayamamamdan kaynaklanıyor. Benim bu cümlenizden anladığım epik anlatım tarzını daha yakın bulmuşsunuz kendinize. Bu da daha yoğunluklu olarak Fantastik eserlerde bulunur. Aklıma ilk gelen Zaman Çarkı ikincisi ise Brandon Sanderson.

1 Beğeni

Edebi değeri olmayan diyip örnekte Ursula’nın olması. Ayrıca Dune’u okumadım ama kitap hakkında okuduğum yorumlarda hiç böyle bir şey görmedim. Hatta tam tersini çok defa duydum. Örnek verdiğiniz kitap ise epik fantazi. Neyse ben bu yoruma katılmıyorum. Ursula’ya laf gelince sinirleniyorum. :grin:

Edit: Sinirden yazının tarihine de bakmamışım. 7 ay önceki bir konuymuş.:grin:

2 Beğeni

Ursula’nın Marifetleri serisi bahsettiğim edebi değerin çok üstünde. Okuduğum en güzel fantastiklerden. Ama Yerdeniz Büyücü’sünü iki kere yarım bıraktım.