Umarım bulabilirsiniz. Bir Ejderha Söylentisi’nin eksikliğini takmayın hiç. Güz Alacakaranlığın Ejderhaları kitabının ilk yarısının ciltli baskısı sadece. Daha genç kesime hitap etmek için biraz daha iri fontlara sahip olması dışında tamamen aynı metin. Koleksiyon değeri dışında bir kaybınız yok. Ben uzun zaman önce çabalamaktan vazgeçtim, 37de falan kaldım. Azminize hayranım.
Umarım ikimiz de bir gün tamamlarız
Bende Unutulmuş Diyarlar ve Ejderha Mızrağı gençlikten beri takıntıydı. O zamanlar param yoktu alamadım. Sonra para oldu ama bu kez de baskı yoktu ama topladım 2 seti de eksik yok 8000e yakın tuttu.
Bazılarını 2 kez fln almam gerekti, özellikle Kesişen Yollar serisi ve Yemin ve Ölçü kitabı uğraştırmıştı.
Bende fazladan Ejderha Söylentisi var bu arada
Unutulmuş Diyarlar ithakiden son 6 kitap kaldı onun dışında ben de tamamladım sayılır. Hadi onlar yıllar sonra da olsa illaki basılacak da Kukla Kralın pek basılacağını sanmıyorum
Kukla Kral ve diğer yan kitaplar basılmayacak. Vaktiyle okuduğum ve fena bulmadığım yan kitaplardan biriydi, umarım bulursunuz.
Hediye etmek isterseniz hayır demem
Ah keşke ben 80 lira para verdim onsuz vermiyordu sahaf diğerlerini mecbur almıştım…
Bende de 45 tanesi var sahaflarda ucuzken toplamıştım ama artık toplancak boyutu geçti.
Şuraya iki yıllık uğraşın final fotoğrafını atayım Yurtdışından getirilen ve kargoda kaybolan kitaplar mı dersiniz yoksa aylarca sürüncemede kalan pazarlıklar mı? Sahaflar ve sahaf olduğunu kabullenememiş bireysel satıcılar… Ne hikayeler, ne hikayeler
Bazı kitapları bulmak o kadar zor oldu ki zamanının editörleri ile iletişime geçmem gerekti. Sağolsun bazısı geri dönüş yaptı. Hatta bazısı elinde kitaplardan fazla olduğu için bana yardımcı da oldu. Kendilerine çok teşekkür ederim. Bazıları ise doğal olarak geri bile dönmedi.
Bu forumdan gerek ejderha mızrağı gerek ise unutulmuş diyarlar veya diğer seriler için yardımcı olan arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim.
Neyse çok uzattım. Gereksiz duygulu bir an yaşıyorum Umarım bir gün bu serilere isteyen herkes sahip olur arkadaşlar.
(Kukla Kral ciğerimi söktü yalnız… Zaman Çarkı serisini karton kapak yeni almıştım satmam gerekti )
Ejderha Mızrağı, Ölüm Kapısı, Ravenloft ve Gediksavaşları tamam şu Ithaki verdiği sözü tutup sene sonunda kalan 6 kitabı basarsa Unutulmuş Diyarlar da tamam olacak ve gençlik hayalimi gerçekleştirmiş olacağım
Tebrik ederim, iyi uğraşmışsınız. Benim de hayalimdi uğraşıp para döktüm ve oldu. Unutulmuş Diyarlar, Ejderha Mızrağı, Ölüm Kapısı tamam ve Ravenloft hariç birçok da mini seri var kitaplığımda.
Alınca sadece bunları okurum diyordum ama yeni çıkan merak edilen övülen bir çok kitap da olduğum tam anlamıyla bir dalış yapamadım. Drizzt 'in 13 kitabı peş peşe okudum, şu an birkaç kitaplık bir moladayım. Topladığıma pişman değilim, size de iyi okumalar
Lisedeyken ejderha mızrağının yarısını okumuştum zaten o yüzden ben de sizin gibi diyarlardan başladım okumaya. Bir ara mızrağa yeniden başlamayı düşünüyorum ama önce tüm seriyi bitirmem lazım diyarlarda Uzun soluklu oldukları için ben unutuyorum çoğu şeyi. Hem dnd lore’u için Unutulmuş Diyarlar şuan biraz daha yaygın gibi. Geçenlerde bi sahafta 15 liraya Dark Sun birinci kitabını buldum. Eyvah dedim yine aldık başımıza bir bela
meğer ilk kitabı basılmış sonra devam etmemiş. Şuan onu okuyorum ve fena değil gibi. Neden devam etmemişler anlamadım.
Aynen üniversite yıllarımda ucundan köşesinde seri olduğunu bilmeden aldım Ejderha Mızrağı’ndan, sonra aynı kitaplara yeri geldi tek kitap için tüm seriye para verdim. Toplayanlar olduğundan şükür ki elden çıkardım çoğunu. Güzel seri çok o yıllarda girişilen ama yarım yamalak bırakmışlar. Öyle de kalacak, İthaki çok nazlı basıyor
Zor ve stresli bir süreçtir, bende kitaplığımda ödünç alınıp geri gelmeyen eksikleri fark ederek tamamlamaya giriştiğimde yaşamıştım 2 sene önce. İnsan takıntı yapıyor ister istemez Sonrasında masrafı da çok oluyor bu yüzden maalesef. Sonunda tamamlamanıza çok sevindim, güzel günlerde keyifle okumanızı dilerim
.
Kötü çeviri ve editörlüğü ile beraber, basalım nasıl olsa fantastik iyi satıyor diyerekten çıkardılar gibi kalmıştı aklımda. Reklamı fln da olmadı hiç, fantastiğin de düşüş evreleri başladığından tutmadı. Benim aklımda kötü bir kitap olarak kalmıştı ama okuyalı 10 seneden fazla olmuştur.
Mızrak serisi gibi akıcı başlamadı evet ama evren olarak Dark Sun ilginç bir yermiş. Hayatta kalma temalı bir seri olacakmış sanki ama dediğiniz gibi muhtemelen kötü çeviri ve az reklamdan kaynadı gitti o zaman.
İthaki bu serinin yeni kitaplarını daha fazla bekletmeden çıkarsa keşke.
Keşke çıkartsalar artık dediğim o kadar kitapları var ki hangisine sıra gelir bilmiyorum. Japon klasiği çıkartmaya devam ediyorlardı en son.
Bu yıl çıkacağını bir youtube kanalında söylediler. Ben en çok bu serinin devam kitaplarını bekliyorum, çünkü sahaflarla uğraşmak istemiyorum. İthaki bastıkça alıp okumaya devam ediyorum.
İthaki bu serinin yeni kitaplarını güya yayınlayacaktı. Adamlar o kadar yavaş ki bekleyenler kanser olur.
Serinin birde üzerine yeni kitaplar çıkıyor.