Eksik Parça Yayınları'nın 2020'de Gelecek Bilim Kurgu Fantastik Kitapları

Yeğenim, Eksik Parça’nın alt yayınevinden Kral Şakir serisini okuyordu, serideki tüm kitaplar ciltli olarak basılmıştı ve kitapların baskılarını kaliteli bulmuştum. Umarım çocuk kitaplarına gösterdikleri kadar önemi yetişkin kitaplarına da gösteriyorlardır.

Yayınevinin yukarıda basacağını söylediği yazarları araştırınca yazarların hepsinin ödüllü olduğunu fark ettim. Hugo, Nebula, Clarke gibi ödüller almışlar. Yayınevi bu ödüllü yazarların telifini alabildiklerine göre fantastik/bilimkurgu türlerinde iddialı gözüktüler gözüme. Hele bir bassınlar da en az bir kitaplarını almayı düşünüyorum.

6 Beğeni

Children of Time zaten merak ettiğim bir kitaptı ama Goodreaes’ten gördüğüm kadarıyla diğerleri de çok ilgi çekici görünüyor. Bekleme listesindeler. :v:

2 Beğeni

@Tobizume Dediğinize göre ödüllü yazarların teliflerini alabilmişlerse yayınevi işi ciddi tutuyor demektir. Çevirilerin de iyi olacağını tahmin ediyorum. Daha yeni başlamışken ve kitaplar ortada yokken bile çat diye bir isteğim olsa forumunun ve (bence) bütün fantastik okumayı severlerin Beklenti Efsanesi haline gelmiş olan Brandon Sanderson’ın telif haklarının el değiştirmesi ve Malazan Book of the Fallen’ın basılması gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

2 Beğeni

Brandon Sanderson’un kitapları Akılçelen kitaplarda. Yayıncı kendisi telif haklarını bırakmadığı sürece el değiştirmesi söz konusu olamaz.

Steven Erikson’un Malazan Book of Fallen serisi için daha önce ajanslardan bilgi almıştık, ancak tekrar güncelleyebiliriz. Bildiğimiz kadarıyla yayın hakları müsait değil.

10 Beğeni

Bilimkurgu ve fantastik yanında korku türünde de kitaplar basacak mısınız? Robert Mccammon mükemmel olurdu. :slight_smile:

3 Beğeni

Merhabalar,

Öncelikle Rıhtım’a hoş geldiniz @EksikParca. :heart_eyes:

Verdiğiniz güzel haberler bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Umarım editörlük ve çeviri hatta son okumayla birlikte çok güzel kitaplar olurlar. :hugs: Fantastik ve Bilimkurgu alanında sizleri de görmek biz okuyucular için sevindirici bir haber.

Hazır bu konuda bizlere can verecek bir yayınevi bulmuşken size şu başlığı da öneririm.

Belki de Rıhtım’daki fantastik ve bilimkurgu seven fakat bu konuda aç olan biz okuyucuların yakarışlarına karşılık verirsiniz.

Sevgiler. :hugs: Tekrar hoş geldiniz, sefalar getirdiniz efendim. :heart_eyes:

8 Beğeni

Kayıp Rota’nın devamı 2020 yılında gelecek mi? Gelsin lütfen

1 Beğeni

Uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı. Uzunluğundan çok şikayet duydum, daha kısa olabilirmiş diye. Görüşleriniz merak ediyorum.

2 Beğeni

Kayıp Rota kurgusuyla çeviri romanların çoğundan kat kat iyi. Yazarın yerli olması herkeste bir önyargı yaratıyor ama aldanmayın. Ben çok ekilenmiştim. Bir defa çok sinematografik. Kesinlikle okuyun derim size.

4 Beğeni

Teşekkür ederim ilk siparişimde ekleyeceğim. Bende tam tersi yazar Türk olduğu için ayrı bir sempatim vardı. Keşke daha fazla yazarımız kurgu romanlar yazsa.

3 Beğeni

Aynen öyle. Ben de daha fazla keyif alıyorum yerli yazarların eserlerinden. Ayrıca Kayıp Rota’nın uzunluğu beni hiç rahatsız etmedi aksine keşke bitmeseydi dedim.

3 Beğeni

Özgen Biçgin serinin ikinci kitabı Mavi Tuzak Nisan’da okuyucular ile buluşacak.

3 Beğeni

Merhabalar,

Okurlarımızın taleplerine ve önerilerine yönelik çalışmalarımız titizlik ile devam ediyor. Talepleriniz doğrultusunda sizin için en iyisini sunmak adına çalışıyoruz. Görüşleriniz ve talepleriniz bu sebeple bizim için çok önemli. Bütün okurlarımıza keyifli okumalar dileriz…

9 Beğeni

Merhaba, Eski fantastik kitap serilerine çok sıcak bakmıyoruz. Yeni dönem eserlerine daha çok öncelik vermeye çalışıyoruz. Ancak önerileriniz için teşekkür ederiz, dikkate alacağız…

5 Beğeni

Korku türünde henüz bir planımız yok.

2 Beğeni

Mayıs ayı içerisinde gerilim olarak Romy Hausmann kitabımız gelecek,

Liebes Kind

7 Beğeni

4.32 Goodreads puanı var. Heyecan yarattı bende.

3 Beğeni

@EksikParca sizlerin bilimkurgu türünde eserler basmanız türün sevenlerini (bizi) çok mutlu ediyor.
Ülkemizde bilimkurgu ve fantastik türünde parlayan bir yayınevi olmanız dileğiyle :pray:
Bu arada forumumuza hoş geldiniz :slightly_smiling_face:

4 Beğeni

@EksikParca Merhaba, foruma geldiğinizi yeni öğrendim. Hoş gelmişsiniz. Yeni bilimkurgu ve fantastik eserlerini bizlerle buluşturmaya çalışmanız takdire şayan bir durum. Çok teşekkürler. Fakat yeni eserlerin kapak görselleri çok karışık ve itici duruyor. Bunun nedenil telif hakları mıdır acaba?

1 Beğeni

Benim de takıldığım konu buydu. Umarım daha sadelikli ve İthaki’deki gibi bir diziymişçesine özgün kapaklar tasarlanıyordur.

1 Beğeni