Elden çıkarmak istediğim kitaplarla ilgili yardım

Sayın forum ahalisi, elimde elden çıkarmak istediğim kitaplar var. Bunların ezici çoğunluğu sıfır okunmamış kitaplar. Bir kısmını zaman içinde çeşitli İnternet sitelerinde sattım buraya da yazmıştım hatırlayan vardır. Fakat böyle tek tek site site uğraşmak istemiyorum ivedilikle topluca elimden çıkarmak istiyorum. Sormak istediğim topluca kitapları bir sahafa satabilirmiyim? Tüm sahaflar alır mı ve nasıl alır? Kitapların kg ile ölçülüp alındığını duymuştum, durum hep böyle mi? Koltuk altında okunmadan eskiyorlar, yazık oluyor kitaplara. Kitapları yok parasına satmak istemediğim gibi üstlerinden ayrıca bir maddi gelir elde etmeye de niyetim yok.:grin: Sözün özü hakkıyla kitapları elimden çıkarabileceğim bir yöntem bilen, konuda deneyim ve bilgisi olanların yanıtlarını bekliyorum.

Ben bir daha okumam dediklerimi, fazla baskıları ve satın alıp sonrasında okumaktan vazgeçtiklerim için şöyle yapıyorum.

Bazı kitapları zebromada satıyorum bana meşguluyet yaratıyor ama iş olarak yapmadığım için sahaf benden 3 liraya alıp 10’a satmasın dediğim 5-10 kitap için yapıyorum, fazlası uğraştırıyor, kargoya git gel bezdirici oluyor.

Çoğu kitabı ikinci el kitap satan arkadaşlarım var onların sattığı türde kitapları o arkadaşlara veriyorum ücretli/ücretsiz/takas bir şekilde hallediyoruz.

Dün 110 adet modern klasik kitabı uğraşmak bezdirici olur diye ikinci el satan arkadaşıma verdim.

Bazen de yeni çıkan kitaplardan fazlalık olursa eş, dost arkadaşa soruyorum. Şu kitaplar sende var mı, okuyacak mısın diye onlara hediye ediyorum.

Bence kendiniz zebroma vs yerlerde satın sahaf pek para vermez. Arkadaşlarımdan biliyorum şöyle bakar örneğin 50 kitap 100 TL gibi bir şey derler. Canınızı sıkarlar. Kitap kitap şu nedir bu nedir hesaplamaz adet sayarlar vs. Bir de kendine acındırır, iş yok, satışlar durdu der üstüne para veresiniz gelir. :slight_smile:

4 Beğeni

Deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkür ederim. Hediye etme durumunu bende değerlendiriyorum. Yani bana İnternet satış siteleri dışında bir seçenek kalmıyor. Sizin arkadaşınız olması avantaj olmuş :slight_smile: İşim zor yani, tutup hepsine vakit ayırmam gerekiyor (vakit ayırdığım takdirde de elime geçecek birşey olmayabilir. Atıyorum kitaba 25 TL yazmışım bir dünya soru sorup sonunda 15 tl bırak alayım diyor ( acaba bunu da sahaflar mı yapıyor diye düşünmüştüm) alacak olan zaten alıyor da denk gelmesi lazım.) yine bir köşede bekleyecekler anlaşılan yapacak birşey yok.

2 Beğeni

Merhaba, iyi günler. Kitapların fotoğraflarını atma imkanınız varmıdır acaba

Merhaba. İlanı açan kişi anonimleşti, yani artık forumda yer almıyor.

1 Beğeni

Teşekkür ederim yardımınız için