Elis'in Kararı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Elis’in Kararı – Aylık Öykü Seçkisi

image

Omnes vulnerant, ultima necat. Gözü duvara kazınmış yazıya çarptığında durumuna ne kadar benzediğini fark edip hafifçe gülümsedi. Her geçen dakika yaralar, sonuncusu öldürür. Sözün anlatmak istediğini bilse de, kendine göre yorumlayabileceğinin de farkındaydı Elis. Bu sefer öldürdüğü şey korkusuydu. Kararını netleştirene kadar kendisini yaralayan şeyler tek tek aklından geçti: Öğrencileri nefretle doldurma çabaları, çarpıtılmış bir… (DEVAMI…)

Merhaba,

Öykünüz hoş bir tadımlık. Ana fikrini gayet de tutarlı vermiş. Bir meselesi olduğu belli. Belki biraz fazla tekrarlanmış olabilir onun dışında gayet net. Ritme dair bir geri bildirim olmak üzere; zaman kullanımlarını üst üste birkaç kez değiştirmiş olabilirsiniz. Bir, iki editle çözülecek basit bir şey.

Güzel bir konsept ve olay anlatmışsınız, yazdıkça öykü formatının inceliklerinden de daha çok faydalanabileceksiniz. Bu belli oluyor.

Bir diğer ilginç nokta da, seçki görseli ile öykünüzün ilişkisi. Ben bir süredir yazmadığım için görseli yorumlamamıştım. Burada eski sayılırım, bir çeşit reklam olur gibi gelmişti. Neden korkuyordu o vampir kız? Emin değilim ama sanırım o kız Elis’miş. Değilse de hoş bir tesadüf olmuş.

Ellerinize sağlık.