Emanetler ve Peri Bacaları

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/emanetler-ve-peri-bacalari/

image

Sen emanet ne demek bilir misin eşim? Bilseydin, ne var bunda der gibi bakmazdın yüzüme. Şimdi bu sözcük nereden gelip dilimize yerleşmiş, sıfat mı, isim mi, fiil miymiş, hepsini bilirsin. Hatta cümle içinde bile kullanırsın sen onu. Bütün bunlar diline gelir de ne demeye geldikleri bir türlü işlemez içine. Ağzının içinde bey gibi yan gelip… (DEVAMI…)

1 Beğeni

:clap::clap::clap:

Tebrik ederim. Çok güzel iki hikâye dinledim. Bizzat kendimi o ateşin başında hissettim. Hüzünlü, duygu yüklü, gerçek. Muhtemelen bu sayının en iyi öyküsü.

Yalnız bazı yerlerde gereksiz ünlem kullanmışsınız gibi geldi. Bence azaltabilirsiniz, ünlemi görünce cümlenin tonlaması değişiyor ama söylenenle uyuşmuyor gibi hissettim. Ufak bir pürüz. Kaleminize sağlık. Görüşmek dileğiyle.

1 Beğeni

Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Değerlendirmenizi dikkate alacağım.
Sevgiler.

Dilin kullanımı duru, sakin hatta bilgece. Gösteriş yapmayan, çok yoğunlaştırılmasa da -ki çok yoğun duygu gösterimleri bir parça okunmaz oluyor diye düşünüyorum- duygulu bir öykü.

Eğer bir anıdan aktarım veya türetme ise başarılı, eğer tamamen kurguysa daha başarılı diye düşünüyorum.

Elinize sağlık.

1 Beğeni

Merhaba,
Yorumunuz ve içten sözleriniz için teşekkür ederim.
Öykünün duygusunu paylaştığımız için çok sevinçliyim.
Öykünün bir anıdan aktarım mı ya da tamamen kurgu mu olduğu konusunu soru olarak yöneltmediğiniz için memnun oldum. Bu nedenle ayrıca minnettarım.
Bir öykünün-gerçek hayatla ilişkisini çok önemseyerek ve fakat bununla birlikte-gerçekliğinin kendi kurgusu içinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünenlerdenim.
Umarım düşüncemi aktarabilmişimdir.
Sevgiler.

1 Beğeni

Merhaba @Lightsky
Öykünüzü, anlatım dilinizi ve hissettirmeyi başarabildiklerinizi çok beğendim. Okuyucuya duygu geçirebilmek pek kolay değildir👏
Yolunuz açık olsun🙌

1 Beğeni

Merhaba, @gayekcelik
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Öyküler aracılığıyla duygularımızı paylaştığım için çok sevinçliyim.
Öykü dünyanın en şahane uğraşı.
Sizinle birlikte bu uğurda emek veren herkesin yolu açık olsun.
Sevgiler.

1 Beğeni