Emma Watson, Harry Potter Evrenine Dönme Şartını Açıkladı: "J.K. Rowling Dahil Olmayacak"

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Emma Watson, Harry Potter Evrenine Dönme Şartını Açıkladı

image

Emma Watson, Harry Potter evrenine dönmesi durumunda aradığı tek şartı açıkladı. Yıldız aktris, J.K. Rowling’in hiçbir şekilde dahil olmayacağı bir proje arıyor. Büyücülük Dünyası’nın en önemli karakterlerinden olan Hermonie Granger’a hayat veren Emma Watson tek bir koşulla Harry Potter evrenine geri dönebilir. Ünlü oyuncu kitapların yazarı J.K. Rowling’in hiçbir şekilde projeye dahil olmayacağı bir Wizarding… (DEVAMI…)

4 Beğeni

Kitabı yazan benim sana ne oluyor dese şimdi bu J. K. Rowling, bu oyuncu bozuntusu ne diyecek?

9 Beğeni

Harry Potter’da oynamamış olsa şimdi kim tanıyor olurdu acaba bu sjw arkadaşı.

6 Beğeni

Kadın ve çocuk haklarını koruyan bir insanı bastırmak için yıllardır trans düşmanı diye iftira atılması :smiley:

Ben senciyim Rowling ablam.

7 Beğeni

Rowling’ın hastası falan değilim ama serinin varlık sebebi bu kadın. Ekten Emma Watson’ı role seçen de kendisi bildiğim kadarıyla. Azıcık vefa, Rowling birini öldürmedi. Sadece kendi fikri.

1 Beğeni

Disney çalışanları da disney gibi. İlk ters düşmede seni kapı dışı ederler, dayandığın duvarların altında kalırsın Emma bacım, öyle rahat konuş bakalım.

1 Beğeni

Her ne kadar yazarın hataları olmuş olsa da o yazar, Dünya’nın en sevilen fantastik eserlerden birinin yaratıcısı. Emma Watson ise o kadının yarattığı evrende yer alan sadece bir oyuncu. Belki o kadının evreninde oynamasaydı şu an ismini bile anmıyor olabilirdik. Yaptığı şey küstahça bir davranış.

1 Beğeni

Haber içeriğinde Rowling’in açıklamalarını görmedim. Hangi açıklamalarıyla tepki topladığını bilen var mı? Ona göre Emma Watson’a az tepki ya da çok tepki gösterelim. :sweat_smile:

1 Beğeni

Konu bu kadar. Rowling vakti zamanında transseksüel kadınların, kadınlarla aynı mekanlara girmemeleri gerektiğini söyledi. Kadınlar derken doğuştan kadın bedeninde doğanları söylüyor. Burada yayımlandı mı bilmiyorum ama geçtiğimiz günlerde spor müsabakalarında trans kadınların, kadınlarla aynı kategoride yarışması yasaklandı. Bu konu orada hala tartışmalı.

1 Beğeni

Vakti zamanında trans olduğunu beyan edip kadın koruma kamplarına girip iki kadını hamile bırakan bir erkek de vardı yanlış hatırlamıyorsam. Sanırım o yüzden söylemişti bunu.

Ayrıca cinsiyet dediğimiz şeyin gerçek olduğunu, temel biyolojinin geçerli bir bilim olduğunu iddia eden biri j.k. rowling. Bu kadar günah ona yetmez mi?

7 Beğeni

Ne abarttılar arkadaş kadının bir sözü üzerinden konu nerelere geldi.

3 Beğeni

Meh. Kadını evire çevire linç etmişler vallahi. Öyle yaldır yaldır bir nefret söylemi de gözüme çarpmadı benim. Sjw akımı hayatları mahvetmeye devam ediyor.

Hadi her eleştiriye eyvallah diyelim de, trans bir seri katili kurguladı diye linçlemek nasıl bir kafa hiç anlayamıyorum. Bunun sonu yok ki. Kurgu bu. Kadın seri katil yaratılması da linç edilir yakında. Ya da yalnızca çocukları öldüren bir seri katili kurgulayan yazar sapıklıkla falan suçlanır bu gidişle.

Doğruculuk şovu hem edebiyatta hem de sinemada artık tat kaçırır hale geldi. Görüşünü desteklersin desteklemezsin olay o değil, ama gerçekten yerden yere vurmanın bir alemi de yok bence.

Emma Watson, gelelim sana. :joy: Yazarın yarattığı dev bir evren sayesinde tüm dünya seni tanımış, o yazar senin anana babana sövmediği sürece ona karşı böyle bir tavır takınmak net nankörlüktür bence. Kaldı ki Rowling olmadan (en azından izni olmadan) yapılacak bir HP projesi olabileceğini de zannetmiyorum. Telif falan hani… Sanırım kendisi bu kapıyı kapatmış tamamen.

1 Beğeni

Bu arada Rowling in tek eleştirilme nedeni bunlar değil daha doğrusu bunların ardından yaptıkları.Önce Trans bireylere ve homoseksüellere dolaylı olarak laf söyleyip sonra da LGBT tayfasına yaranmak için bilmem kaçıncı sınıfta Nevılle ve Harry sınıfta gizlice öpüştü falan dedi.

2 Beğeni

Evet, Rowling bu açıklamasından önce de tepki toplamıştı, özellikle de Twitter hesabından Harry Potter hakkında yaptığı açıklamalardan ötürü. Gündemde kalmak için veya hayran teorilerini doğruymuş gibi göstermek için hikayeye eklediği şeyleri aslında en başından beri öyleymiş gibi yazdığı iddia ediliyordu ki buna katılıyorum.

İlk olarak Dumbledore-Grindelwald ilişkisini açıkladı. Dumbledore’un yönelimi hayranlar arasında konuşulan bir şeydi diye hatırlıyorum. Kitapta hiç öyle bir şey olmasa da yıllar sonra “Evet, doğru bildiniz.” tarzında bir açıklamaydı yani.

Aynı şekilde yine Twitter’dan gelen “Neden hiç Yahudi karakter yok?” sorusuna var diyip dalga geçer gibi kitaplarda vs. hiç geçmemiş bir karakter ismi yazdı. Başka bir sefer Harry ile Hermione evlenmeliydi, yanlış kişileri evlendirdim diye lüzumsuz bir açıklama daha yaptı.

Daha sonra Cursed Child tiyatrosunda Hermione’yi siyahi karakterin canlandırması üzerine ben zaten beyaz olduğunu yazmamıştım gibi bir şey söylemişti ama ten rengi karakterin ilk betimlendiği yerde geçmese de daha sonrasında belirtiliyordu sanırım kitapta. Bununla ilgili epey tartışma oldu çünkü. Yani Hermione’yi siyahi karakterin canlandırması benim için hiç sorun değil gururlu bir sjw (!) olduğum için ama daha akıllıca bir savunma yapsaydı böyle komik duruma düşüp eleştirilmezdi…

Bu olanlar yüzünden hayranlar zaten rahatsız olmaya başlamıştı ve internette epey bir geyik dönmüştü bu açıklamalar üzerine. Daha aklıma gelmeyen başka garip açıklamaları da var. Sonuçta Rowling’in sevilmemesi transeksüeller hakkında dediklerinden çok önceye dayanıyor. Şöhreti kaldıramayıp gündeme gelmek için gereksiz şeylere başvurduğunu düşünüyorum.

Ayrıca sık sık LGBT ya da LGBT haklarıyla alakalı şeylerden bahsedip (Arcade’in belirttiği Neville-Harry hakkındaki gereksiz ayrıntı gibi) sonra transeksüellik üzerine yaptığı yorumlar ile kendisiyle çeliştiği için daha çok eleştirildi doğal olarak. Zaten ortada kendisine karşı tepki gösteren bir kesim vardı, bu da üzerine bindi. Sağı solu belli olmayan birinin bu kadar tepki görmesi de çok normal. Yıllar boyunca bu kadar dengesiz davranmamış olsaydı, ki biz sadece sosyal medyada gördüğümüz kadarını biliyoruz, bu tepkiyi görmezdi zaten.

Bu bahsettiğim olayları takip eden Harry Potter hayranlarının çoğu Rowling’ten soğumuş durumda zaten, Emma Watson dışında başka Harry Potter oyuncularından da tepki gördü aynı şekilde. Oyuncuların da rahatsızlık duymaları çok normal. “Rowling sayesinde ünlü oldum, ona tapınmalıyım, ne derse haklıdır.” gibi yüceltici bir tavır takınmak zorunda olduklarını düşünmüyorum. Kendileri de yetenekleri ve yıllarca gösterdikleri çaba sayesinde bu konuma geldiler sonuçta. Harry Potter’da oynamasalar başka bir yapımda oynayıp ünlenebilirlerdi. Sonuçta Harry Potter’da oynayan her oyuncunun yıldızı parlamadı.

4 Beğeni

Watson sjw olmanın dibini yaşıyor… Bu mevzuda Rowling’i haklı görüyorum. Seriyi yıllardır takip eden biri olarak Rowling’in insan hakları konusundaki düşüncelerini biliyorum. Hatta bazen bu sebeple yaptığı saçmalıkları @ilydious çok güzel açıklamış. Ancak bir konuda aynı duygusallığı sergilemediği için uğradığı linç çok komik… İnsanların artık azınlık gruplara avantaj tanıyarak ve onlara dokunulmazlık sağlayarak bir “normalleşme” yaşanmayacağını anlamaları gerek. @EmrecanDogan 'ın paylaştığı romanındaki trans seri katil sebebiyle Rowling’in eleştirilmesi haberi bunun aksinin nerelere ulaşacağının en küçük göstergesi.

3 Beğeni