En Beğendiğiniz ve Önerdiğiniz Korku Türünde Kitaplar

Korku türü severler için bir öneri başlığı.

1 Beğeni

Kesinlikle Dean R. Koontz’un “Gecenin Tam Yarısı” adlı romanı. Okurken tekinsizlik hissine kapılıp sürekli etrafınıza bakma ihtiyacı duyabilirsiniz.

2 Beğeni

Stephen king’in sadist romanını gerilim-korku edebiyatı sevenler kesinlikle okumalı. Yazarın bazı kitaplarını okuyanlar veya yazarın çok kitap yazdığı için niteliksiz yazdığını düşünenler için söyleyebilirim ki bu kitap özelinde önyargınızı bir kenara bırakın, muhtemelen tatmin olmuş bir şekilde ayrılacaksınız. Kitap başlangıcında çok az şey biliyor olmamızdan mütevellit mevcut sorunlara çok daha olumlu yaklaşabilirken zamanla öğrendiğimiz bilgiler ve bulunduğumuz mekan bizi boğmaya başlıyor. Bu açıdan hikayenin yavaş yavaş açılması ve her şeyi bildiğimizi düşündüğümüz esnada çözülmesi çok iyi bir tercih olmuş.
Son okuduklarımdan Robert Bloch’un sapık romanı yine çok güzeldi. Mekan seçimleri hikaye için titizlikle belirlenmiş. Hikaye başından sonuna kadar merak ettirecek şekilde yazılmış. Sonuna doğru öyle sahneler var ki sakince kahvenizi yudumlarken tek bir cümle ayağa kalkıp bir-iki dakika mola vermek istemenize sebep olabiliyor. Zaten filmi de klasikleşmiş bir eser, okumadıysanız kaçırmayın efenim.

5 Beğeni

Listenin başına her zaman H.P. Lovecraft’ ın Karanlıkta Fısıldayan romanını koyarım.

4 Beğeni

image
Ben Efsaneyim (I Am Legend) Yazar:Richard Matheson

2 Beğeni