En İyi 5 Stephen King Kitabı Anketi

Gerçekten yayın evi bişeyler bekliyor ama bizlerin ne beklediğini umursamıyorlar sanırım. Dolap üzerinden şöyle bir ciltleme almıştım. Bu gidişle ciltleme yapmayı öğrenmek gerekecek en azından keyfimize göre biz birşeyler yaparız. :slight_smile:

6 Beğeni

30+ kitabını okumuş biri olarak sıralarsam;

1- O

2-Tılsım

3-Hayvan Mezarlığı

4-Yeşil Yol

5-Rüya Avcısı - Yaratık.

Genel King okuyucusu Rüya Avcısını pek sevmez ama ilk bölümlerdeki o dostluk anlatıları çok hoşuma gider.

Kara Kule’nin sadece ilk kitabını okudum. Bana çok pulp geldi, devam etmedim.

4 Beğeni

Tılsım’ın 14. sırada olması üzdü.

@isos81 Kara Kule serisini denemen lazım. :slight_smile:

2 Beğeni

43 kitap okumuşum listeden. Diriliş’i 6. sıraya koyardım. Sonu tedirgin ediciydi. Hayatı Emen Karanlık da güzel bir polisiye soslu korkuydu ona oy verdim.

Gizli favorilerim. Dolares Claiborne, ne geveze kadındı o. Colarado Kid, iki tane tonton amcanın hikaye anlatma şekilleri beni benden almıştı okurken.

2 Beğeni

Mahşer’e başlayacaktım ama başlayamadım, kaldı öyle. Kara Kule’yi tabii ki okudum. Hayvan Mezarlığı, Yeşil Yol ve Buick 8 de okuduğum diğer kitapları. Maalesef Storytel’de hiç King yok. :frowning:

2 Beğeni

Cehaletimi mazur görün “gece yarısını iki geçe” neden listede yok?

King okumak için de güzel bir anket oluşmuş olur. 5/6 eserini okudum üstadın. Başıma bir şey gelmeyecekse Mahşer’i çok beğenemedim. 6/10. Belki de sansürsüz versiyonu çok sıktı diye beni; gereksiz uzatılmış gibi geldi. Ama favorim her zaman O.

1 Beğeni

O kitap orjinali gibi Geceyarısını Dört Geçe olatak yeniden basıldı. Altın 'ın kısaltıp yayınladığı kitaplarındandı. İki öykü eksikti.

Mesela Kuşku Mevsimi de öyle, orjinal 4 öykü Altın 3 çevirdi. Eksik olan The Body’i Rage ile basmıştı.

Eh artık kimse Rage de basamıyor, King o uzun öykünün basılmasını durdurdu. The Body’'i ekleyerek Kuşku Mevsimi de orijinal baskıda olduğu gibi yayımlanıır umarım.

1 Beğeni

Korku değil ama 22-11-63’ü seveceğini düşünüyorum. Hem macera hem tarih hem bilimkurgu :slight_smile:

1 Beğeni

Korku sevmiyorum zaten, isabet olmuş. :slight_smile:

1 Beğeni

22-11-63 de olan göndermesi nedeniyle sana da bir doz “O” yazıyorum. :slight_smile:

@isos81 bu durum da gerçekçi bir gerilim hikayesine ne dersin.

Tom Gordon’a Aşık Olan Kız veya Oyun

2 Beğeni

Yav geriliyoruz, niye korkuyoruz? Bunu kendimize niye yapıyoruz? Yok mu şöyle mis gibi bir macera romanı? :slight_smile:

1 Beğeni

O zaman 22-11-63 tam senlik :ok_hand:

@alper O’yu izledim ama kitabını alıp okumak kısmet olmadı. Bir yerde inşaat alanı olabilir, sanki orada bir gönderme hatırlar gibiyim.

2 Beğeni

Tüm kitapları macera zaten. King kitaplarını tek bir türe sokmak zor iş.

@J.S “O” uyarlaması filmleri izlemedim ben olabilir, filmde nasıl anlatıldı bilmiyorum.

2 Beğeni

O’yu film olarak beğenmedim pek. Zaten King’in çoğu uyarlaması facia oluyor(Yeşil Yol, Esaretin Bedeli hariç. Medyum’da fena değildi.). 22-11-63’te “O” göndermesi var dedin ya onun için yazmıştım sanırım inşaat alanı gibi bir yerde geçiyor diye :slight_smile:

1 Beğeni

Evet güzel uyarlamalar bunlar.

Mahşer’in 90’larda yapılan uyarlaması da güzel.

Devam eden sezonları kötüydü ama özellikle birinci sezonu ile Kubbenin Altında güzeldi.

King sevmiyor ama bence Stanley Kubrick’in 1980 tarihli Medyum da güzeldi, King versiyonu da çeklildi sonradan, onu izlemedim.

Night Shif derlemesinden Jerusalem’s Lot uyarlaması da güzel bence. Yine Yıldızsız Zifiri Karanlık derlemesinden Netflix uyarlaması 1922’de çok iyi.

Epey güzel uyarlaması da var gibi.

Kitap da birden fazla yerde geçiyor, göndermeler yapılıyor.

1 Beğeni

Medyum fena değil miydi.. Film zamanında taşlandı ancak zamanla bir korku klasiğine dönüştü. Seni uyarmaktan yorulmaya başladım artık :blush:

22-11-63 mini dizisi de güzeldir. Keza Misery filmi de iyidir. Demem o ki her uyarlama elbet hayal ettiğin gibi olmaz ancak film ve dizi evreninde iyi işleri de var.

King beyi edebiyat ve sinemadan çıkarmaya çalışsak nelerden mahrum kalacakmışız.

1 Beğeni

@alper dediğin dizilere ve filmlere de bakayım bir ara.

@W4YNE Medyum kitabında yer yer gerildim ama filminde hiçbir şey hissetmedim. Jack Nickholson’un oyunculuğu 10 numaraydı o ayrı. Senin dediklerinede bakacağım.

2 Beğeni

Kubrick’ten ötürüdür. Yönetmen bire bir uyarlama yapmak istemiyor kendi yorumunu da katarak süreç ilerliyor. King’in filmden nefret etmesi bundandır.

Carrie ve The Mist de güzeldir. Aklında bulunsun.

1 Beğeni