En İyi Film Üçlemesi

Hiçbir halkasında kalitesinden ödün vermemiş ve üç filmle sınırlı en iyi seri sizce hangisidir?

• The Lord of the Rings - Yüzüklerin Efendisi (Fantastiğim, değerliyim)
  • Back to the Future - Geleceğe Dönüş (Bilimkurguyum, büyümeyen çocuğum)
  • Dolar Üçlemesi: Bir Avuç Dolar, Birkaç Dolar İçin, İyi Kötü Çirkin (spaghettiyim, westernim)
  • Evil Dead Üçlemesi (korkuyum, kara komediyim)
  • Three Colors - Üç Renk Üçlemesi (entelim, dantelim)
0 oylayan

Toy Story 3 filmi geçtiği için, kalitesine rağmen, hariç bırakılmıştır.

Listedeki filmlerin hemen hepsi üçleme olarak planlanıp ömrünü tamamlamış yapımlar. Çoğunluğu son film olmak üzere, kaliteden ödün verenleri seçeneklere dahil etmedim.

Yeniden çevrimler ve diziler halkayı genişletmiyor: Evil Dead, sözüm sana (son film Army of Darkness).

Son not: Star Wars orijinal üçlemeyi çifte standart yaratmamak adına listeden çıkardım.

Army of Darkness net bi devam filmi ya bence. Godfather üçlemesinin son filmi benim için ilk ikinin kalitesine çok yakın. Ayrıca Star Wars için geçerli olan şey Lord of The Rings için de Hobbit filmleriyle geçerli. Bence gönül rahatlığıyla dahil edebilirsiniz. Tabii ki karar sizin ama :sweat_smile:.

1 Beğeni

Army of Darkness uclemenin son filmi. LOTR ve Hobbit farkli kaynaklar. Ozgun olsaydi, Star Wars gibi, haric tutabilirdik. Aslinda uyarlama olan ve olmayan eserler icin ayri tutmak lazim ama ozgun olanda tepedeki ikili, hatta birinci yine belli zaten.

Godfather veya Batman uclemelerinin son halkalari citayi dusurmeseydi su anda secenek konusuyor olmazdik:/ Ayrica alternatif evrende Tim Burton’un en iyi uclemeyi cektigini soyleyenler var.

1 Beğeni

Zamanında şöyle bir anket yapmıştık. Seçenekler farklı olsa da belki bir fikir verir.

Bu arada ayrı ayrı konular açmak yerine aşağıdaki genel konuyu kullanabilirsin hocam. O konuya daha çok kişi bakıyor olabilir.

Tekneye bakmistim fakat bunu gormemisim. Zaten secenekler farkli ve Matrix artik ucleme degil. Ayrilari birlestirme mevzusunu anlayamadim. Bu ikisi ozelindeyse, siz yapabiliyorsaniz BTTF ekleyin, bunu silelim.

Star Wars’da yaptığım gibi Matrix için de 1-2-3 yazmalıydım belki de.

Anket Teknesi grubu altına yeni anket konuları açmak yerine, yukarıdaki Anket Teknesi konusunda Yanıtla tuşuna basarak anket açabilirsin demek istedim. Şurada yani.

1 Beğeni

Evet, 1208’le biten, gordum. Tasinabiliyorsa tasisin mod arkadaslar, yoksa hepsi silinse de olur, benim icin fark etmez.

Son 2 yila kadar basliga goz attim bu arada, anketten cok sohbetler var, oncesini bilemiyorum. Evrensel ve yerel forum kulturleri bilgi paylasimi acisindan oldukca farkli.