En İyi Mangayı Seçiyoruz

Death note harikaydı üstüne şimdiye kadar daha iyisini okumadım. Bildiğiniz Türkçeye çevrilmiş kaliteli yapımlar nelerdir?

Okuduğum Mangalar

  • Ajin
  • Fullmetal Alchemist,
  • Suikast Sınıfı

Sizin sevdiklerinizi de merak ediyorum. Açıklamalı yazarsanız harika olur arkadaşlar.

Detaylı açıklayacak kadar manga evrenine hakim değilim ama severim. Gantz serisine başlamıştım ve üç ciltten sonra bıraktım. Çizimleri hoşuma gitmemişti ama konusu hoştu. Sonra One Punch Man ve Bleach’ e başladım. Bleach’ de 6, OPM’ de 9’ dayım.

Bleech okumak istiyorum. Ama çocuksu geliyor biraz sanki. Deathnote tarzı, Türkçeye çevrilmiş manga arıyorum.

1 Beğeni

Eğer objektif bakarsak ortada tartışacak bir şey yok. En iyi manga Berserk.

Billy Bat diyene de katılmasam da saygı duyarım.

1 Beğeni

Şuna istemsiz güldüm. Objektif bakarsak en güzel renk mavi. ^^

Ben de Berserk’i çok severim ama kıymeti gün geçtikçe ve yeni bölüm çıkmadıkça azalıp gidiyor benim nazarımda. Benim nazarımda en iyi manga Slam Dunk sanırım. Öyle adam akıllı basketbol da sevmem hani.

Death Note gibi bir şeyler arıyorsanız Liar Game adlı mangayı öneririm. Çizimleri başta çok iyi değil ama gırla akıl oyunu dönüyor.

Ayrıca anime izlerim derseniz Code Geass’a bakmanızı tavsiye ederim. Kanımca Death Note’tan çoğu açıdan daha iyi bir animedir.

Çok zor soru. Yüz binlerce manga olduğunu düşünürsek… Neyse ki Türkçeye (resmi olarak diyorum) diyerek daraltınca fazla seçeneğimiz kalmıyor. :sweat_smile:

Kozure Ookami’dir (Yalnız Kurt ve Yavrusu) Türkçedeki en iyi manga. Artık klasikleşmiş bir seri, 70’lerden. Basıldığına bile inanamamaktayım yıllardır. :laughing: Yazarı geçtiğimiz nisan ayında vefat etti, gözümden yaş getirdi inanır mısınız? :sleepy: Bilge adam derler ya öyle biriydi, kendisini sosyal medyada severek takip ediyordum, hep güzel noktalara değinir, “Hakikaten öyle ya.” dedirtirdi. Neyse huzur içinde yatsın.

Berserk müthiştir, devam etseydi baskısı tadından yenmezdi. FMA zaten çok iyi o okunmuş. Noragami ve Kara Kahya da iyidir, basılacağının duyurusu yapıldığında bayağı sevinmiştim arşivliyorum onları. Öneririm. Çevrilen kısa seriler de bence okunabilecek, o kadar da fena olmayan şeyler. Uzumaki, Gyo, Another, All You Need is Kill, Saniyede 5 Santimetre. Saniyede 5 Santimetre’nin de kıymetini bilelim, Türkçedeki nadir romantik-hayattan kesitler mangalarından.

Evet evet Türkçede basılan her seriyi saymış olabilirim. :joy:

Berserk ve Gantz :heart_eyes:

Bana göre manganın en iyisini seçemeyiz. Renk meselesi gibi, kişisel meseleden ötürü birisi siyah der diğeri beyaz der işin içinden çıkamayız.

Benim için ilk sırada OP evreni vardır. Onun dışında listeye ekleyebileceğim. Sun ken rock, Yakusoku no Neverland, Black Clover, Painkiller gibi mangalar yer alabilir. Bu saydıklarımın dışında Shingeki no kyojin’de çoğu kişinin takip ettiğini biliyorum.

Mesela gelmiş geçmiş en iyi tv dizisi Six Feet Under’dır ama ben en çok House M.D dizisini severim.

Aynı şekilde, daha çok sevdiğimiz seriler tabii ki var. Ama en iyisi Berserk. Bu renk gibi değil. Araba marka modelleri gibi. Sizin Linea sevmeniz onu en iyi araba yapmaz.

Siz feet under adlı dizinin reyting rakamlarından yola çıkarak mı bu sonuca vardınız, yoksa yaptığı cirodan mı veya kullanıcıların yaptığı yorumlardan mi? Mangalar için konuşacak olursak yaptığı satış miktarı, popülerlik anketleri vesaire gibi somut deliller olmadan birini bir diğerinin önüne “objektif” olarak koymak mümkün değil.

Satış rakamının hiçbir anlamı yok. Fairy Tail, Mugen No Juunin’ den daha fazla sattığı için daha mı iyi oluyor?

Tavsiyeniz uyacağım. Türkçe mi peki bu Liar Game

Yalnız kurt ve yavrusunun tam serisini geçenlerde aldım. Yazdıklarınız sayesinde başlayacağım.

1 Beğeni

BERSERK kaç cilt acaba. Nadir de ilk dört cilt satışta.

Bence de Fullmetal <3

Billy Bat en iyi manga, Naoki Urasawa en iyi mangakadır.

Türkçe sadece 4 cildi çıktı devamı da gelmeyecek galiba. Japonyada ise 40 cilt çıktı ve devam ediyor.

En iyi mangaya gelecek olursak. Akira ve Kaze no Tani no Nausicaa benim en iyilerim. Bitmiş olmaları ve bir bütünlük içermeleri bunda en büyük sebep.

Vagabond ve Berserk kolayca en iyilere girebilir ama daha bitmediler ve bitmeyecek gibi gözüküyorlar.

One Piece ise henüz bitmemiş olsa bile günümüzün en iyi çook uzun mangası olabilir. En azından düzenli olarak geliyor ve gerçekten hikayesi bazen dallansa da iyi.

Ayrıca Osamu Tezuka’yı da unutmamak lazım. Adam modern manganın öncüsü. Bazı eserleri biraz eski kalsa da içlerinde muhteşem eserler var.

Şu sıra Suikast Sınıfı adlı mangayı okuyorum. Biraz basit geldi ama nedense bırakamıyorum. Gizemli bir çekiciliği var. Konusu absurt olduğu için mi bilemedim. :grinning::grinning:

Her ne kadar en iyi manganın ne olduğu tartışılır olsa da, bir seçim yapılacaksa bu dünyanın en büyük anime ve manga veri tabanı olan myanimelist sitesinde de birinci sırada bulunan Berserk olacaktır.