En İyi Öykü Kitapları

Öyküye değer veren (Mini Proje: Öykülere İlan-ı Aşk – Kayıp Rıhtım)Mini Proje: Öykülere İlan-ı Aşk – Kayıp Rıhtım) bir platform olarak böyle bir başlığın olması gerektiğini düşündüm. Umarım daha önce açılmamıştır.

En sevdiğiniz öykü kitaplarını merak ediyorum. İster antoloji olsun ister derleme, ister birçok yazar barındırsın ister tek bir yazarın öykülerinden oluşan bir toplama olsun; öykü olsun da ne olursa olsun. Kitaplara dair kısa da olsa yorumunuzu esirgemeyin lütfen.

Ben başlıyorum:
ray hasibe

kuytu

Sonbahar Ülkesi - Ray Bradbury: Her biri muhteşem öyküler. Şaşırtıcı ve edebi olarak müthiş etkileyici.

Bu Kardan Adam Olmaz - Hasibe Özdemir: Çok etkilendim. Az kelimeyle bu denli etkileyici olmak zor. Hasibe Özdemir’in yazdığı her şeyi okuyacağım.

Halaza - Hatice Kocabay: Bir dil mirası olarak saklayacağım bu kitabı. Toprağımın sesiyle söylenmiş bu güzelim hikayeleri dönüp dönüp okuyacağım. Başımın üstünde, dizimin dibinde, içimin sıcağında tutacağım.

Kuytu - Carys Davies: Hiç aklımdan çıkmayacak bu öyküler. Mesafelerin bir öneminin olmadığını anlıyorum bu güzel kitaplarla. Ne kadar farklı coğrafyalarda yaşarsak yaşayalım çok benziyoruz. Tekrar tekrar okuyacağım.

Aralığın Onu - George Saunders: Saunders çok farklı bir yazar. Sınıflamak mümkün değil. Ama yazdığı her şey çok etkileyici. Mutlaka okumanız gerek.

Not: Daha onlarca öykü kitabı var aklımda ama şimdilik bu kadar.

4 Beğeni

+1. Çok acı, çok kış ve dediğiniz gibi çok etkileyici.

1 Beğeni

Daha önce başka başlıkta öykü kitabı önerisi sormuştum ama kendine ait bir başlığı yoktu sanırım, iyi olmuş. Burada yazılanları ilgiyle takip edeceğim.

Öyküyle arası hiç olmayan biri olarak önerebileceğim tek yazar Sezgin Kaymaz olacaktır. Kaymaz, muhteşem bir yazar bana göre. Öyküleri de çok sağlam. Okumadıysanız bir şans verin derim.

Storytel’de varmış, sıradaki kitabım olacak. Gerçi Aralığın Onu da var ama e-kitap olarak. Belki ona da bakarım. Carys Davies de İngilizce olarak var, orijinal ismi nedir kitabın?

2 Beğeni

Şahane bir başlık. Ben de katkı yapmak isterim.

5 yıldızlarım:

4 yıldızlarım:

3’lüklerde de çok sevdiğim öyküler olmasına karşın, bütünlük içinde eriyorlardı, onları dahil etmedim (Carver vb.)

1 Beğeni

Bilimkurgu alanında çok güzel öykü kitapları var. Ben de çok beğendiklerimi ekleyeyim buraya.

Philip K Dick - Toplu Öyküler 4 Cilt (5 daha çıkmadı)

Isaac Asimov - Jüpiteri Satıyorum, Galaksi Şeytanları, 3 Robot Yasası

G. R. R Martin - Uzay Gezgini Tuf

Arthur C. Clarke - Tanrının Dokuz Milyar Adı

Stanislaw Lem - Yıldız Güncesi

Ray Bradbury - Mars Yıllıkları

Ted Chiang - Geliş, Nefes

Kolektif öykü kitapları ;
Son Soru
Asker Kaçağı
Korkunun Bütün Sesleri
Güneş Sistemi Öykeri
Yamuk Bakan Öyker

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Liste biraz daha uzatılabilir.

1 Beğeni

Bu başlık bu kadar kısır kalmamalıydı. Umarım daha fazla katkı gelir. Bu vesileyle ben de ufak bir katkıda bulunayım.

En sevdiğim 3 Türk yazardan biridir Kaymaz.

3 Beğeni