Supernatural’ın 6. sezonundan sonra da aynı keyifle izleyebildiniz mi diziyi acaba? Gerek çevremde gerekse sosyal medyada - ya da geek sitelerinde - 6. sezonla birlikte epey bozduğu söyleniyor. 6. sezondan sonra da fazlasıyla sezon olduğu için ilk 5 sezon hatrına kötü bir 10 sezon daha izlemek istemiyorum.
Ben tüm sezonları aşağı yukarı aynı keyifle izledim diyebilirim. Diziye başlayıp güncele geldiğim süreçte 7-8. sezonlar yayınlanmıştı sanırım. Arka arkaya bu kadar çok sezon izleyince yanlış hatırlamıyorsam 7. sezonda biraz bunalmıştım. Dizide bir tekdüzelik olmuştu, ben de sürekli aynı diziyi izleyince ara verme ihtiyacı hissetmiştim. Ama daha sonraki sezonlarda toparlayıp eski heyecanına dönüyor.
Bozduğu söylenen kısımlar bir iki sezon için geçerli olsa gerek ki o sezonları da ben güncel olarak haftalık izleseydim sıkılmazdım. Yani izlenmeyecek kadar kötü olması gibi bir durum yoktu. Geri kalan sezonları hep çıktıkça haftalık izledim, bir süre sonra ana, yan demeden neredeyse tüm karakterlere iyice alışıyorsunuz zaten. Benim yıllarca takip ettiğim en uzun soluklu dizidir. Dizi tam final yaptığı sıralar ben de genel olarak dizi izlemekten uzaklaşmamış olsaydım yokluğunu fazlasıyla hissederdim. Devam etseydi daha da izlerdim. Çünkü konu gereği malzeme bol, istedikleri kadar uzatabilirlerdi. Karakterler de sağlam ve oturmuş olduğu için bir süre sonra konu ne olursa olsun kendilerini izletiyorlardı.
Tabii burada dizinin tür ve konu olarak ilginizi çekiyor olması önemli. Sonra gerisi geliyor zaten. Ama konusuna o kadar ilginiz yoksa ve sadece dizinin puanı yüksek vs. diye merak ediyorsanız bir süre sonra sıkılır mısınız bilemiyorum tabii.
Bir ara bunalıp uzun soluklu bir ara verdiğim için keyifle izledim çünkü özlemiştim. Açıkçası bu kadar uzun dizilerde 1-2 vasat sezona tolerans gösterebiliyorum, sonunda bir şekilde toparlıyorlar. İtiraf etmek gerekirse benim için ilk 4 sezon çok çok iyiydi, o tadı diğer sezonlarda tabii ki bulamadım.
@ilydious 'un dediği gibi genel olarak konu sizi cezbediyorsa, izlediğiniz için pişmanlık yaşamazsınız.
Supernatural’i bende tam hatırlayamamakla birlikte altıncı ya da yedinci sezonda bırakmıştım. 2011 yılıydı. İlk beş sezon güzeldi fakat sonrasında devamını getiremedim. Ama o dönemlere dönüp baktığım zaman deli gibi izlediğimi hatırlıyorum.