En Sevdiğiniz 5 Bilimkurgu Romanı

Uhhhmmm zor soru. Hoş, çok fazla da okumamışımdır ama şöyle sıralayayım.

• Mülksüzler - Ursula Kroeber Le Guin
  • Hyperion (1) - Dan Simmons
  • Dune (1-2) - Frank Herbert
  • Karanlığın Sol Eli - Ursula Kroeber Le Guin
  • Çocukluğun Sonu - Arthur C. Clarke

Sürekli değişiyor tabii. Bir süre sonra sıralayacak olsam belki farklı bir sıra söylerim ama 1. asla değişmez.

1 Beğeni

Mülksüzler müthiş hakikaten. Hainish çevriminin diğer kitaplarına da bir göz atın bence, zaten Karanlığın Sol Eli de bu çevrimden.

1 Beğeni

Hepsi mevcut elimde. Anlatış ve Sürgün Gezegeni’ni de okudum. Geri kalanlara da elbet bir gün sıra gelecektir. Ursula teyzemin anlatım tarzı beni büyülüyor gerçekten. Mülksüzler kapağını kapattıktan sonra uzun uzun anlamsızca cildini seyrettiğim sayılı kitapların başında geliyor.

1 Beğeni
  • Stanislaw Lem - Yıldız Güncesi

• Frank Herbert - Dune /1-2-3

• Kim Stanley Robinson - 2312

• Alfred Bester - Kaplan Kaplan

• Stanislaw Lem - Aden

3 Beğeni

Üst üste 5 Stanislaw Lem romanı yazmamak için kendimi zor tutuyorum. Lem ve diğer tüm bilimkurgu yazarları arasında büyük bir uçurum olduğunu düşüyorum.

Cesur Yeni Dünya
Dune
Çelik Mağaralar
Demir Ökçe
Uzaktan Kumandalı Kız
Çok bilindikleri yazmamaya gayret ettim ama malesef fazla bilim-kurgu okumamışım.:disappointed:

1- Uyumsuz serisi
2- 1984
3- Açlık Oyunları serisi
4- Fahrenheit 451
5- Dune

Bir hortlatma da benden gelsin öyleyse, sıralama her an değişebilirmiş gibi hissediyorum ama şu an içimden gelen bu,

1. Mülksüzler, lisenin başında okuduğumu hatırlıyorum ve kafayı yemiştim, sadece aralardaki bazı göndermelere gerek var mıydı diye bazen düşünüyorum
  2. Rama’yla Buluşma, ikinci kitabından sonrasını henüz okumadım ve devamı benim için aynı heyecanda ilerlemese de ilk kitabı okurkenki hayranlığımı hatırlıyorum, nedense 2001’den daha çok etkilemişti bu ilk kitap beni ama serilerin geneline baktığımda aynı şeyi söyleyemiyorum
  3. Vakıf’ın Sınırı veya Ben Robot, henüz robot serisini okumadım ama o seriden de çok umutluyum
  4. Dune
  5. Gökteki Göz, bu kitap hakkında subjektif düşünüyor olmam çok olası, okuyan bir başkasının da yorumunu henüz görmedim, yine de bu listede bir philip dick olmalıydı
4 Beğeni