En Sevdiğiniz Yayınevi?

Ben kesinlikle kalite çizgilerini bozmadıkları ve Türkçeye kattıkları eserlerden dolayı Kronik Kitap diyorum.

4 Beğeni

Ben de İş Bankası Yayınları diyorum.

5 Beğeni

Zor soru. Can Yayınları’nı çok seviyorum. Ama Jaguar, Metis, Ayrıntı ve Sel Yayınları da sevdiğim yayınlar.

2 Beğeni

Her şeyiyle sevdiğim bir tane bile yayınevi yok maalesef. :sweat_smile: Hepsinin mutlaka bir yanlışı ya da kötü yanı oluyor, o yüzden favorim yok. 🥲

1 Beğeni

Kalanları iyi ama Ferit Edgü kitaplarını yazara telif ödememek amacıyla korsan bastıklarından beri Sel’i boykot ediyorum. Sıkıntı sadece Ferit Edgü’de de değil. Kitaplığınızdaki Sel kitaplarını bir kontrol edin arada başka farklı bandrollü kitaplar da göreceksiniz. Ve neredeyse hepsinde telifsiz kitap bandrolleri telifi kitaplara basılmış. Yani sık yapılan bir hata değil bilinçli bir hareket.

6 Beğeni

Kronik, İş Bankası, Koridor, Alfa…Seçenek çok, maalesef karar veremiyorum.Bu dördü eşit diyeyim.:sweat_smile:

3 Beğeni

İthaki, Alfa, Pegasus, Ephesus, ve son zamanlarda gözdelerimden birisi olan YKY diyeyim.

2 Beğeni

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

5 Beğeni

Net İş Bankası diyeceğim. HAY ve Modern Klasikler bile yeterli ilk sıraya geçmesi için. Bir klasiği okumak istediğimde önce bu iki seriye bakıyorum. Eğer yoksa önce YKY Taşkent’e sonra Can’a bakarım. İş Bankası’nın bu iki serisi dışında herhangi bir kitabı bastığında da diğer yayınevlerine nazaran daha çok dikkatimi çekiyor. :slightly_smiling_face:

Ancak doğrusunu söylemek gerekirse kendi kendime İthaki Yayınları’yla toksik bir ilişki yaşıyorum. :joy: Sevdiğim tarzlarda kitaplar basıldığı için en çok kitabı İthaki’den alıyorum ve bu kitaplara aşk kusuyorum resmen ama fiyatlar başta olmak üzere kızdığım çok konu var, bu yüzden en sevdiğim diyemiyorum.

Bunlar kadar popüler olmayan ama kişisel olarak çok hoşuma giden bir diğer yayınevi de Say Yayınları. Genelde kurgu dışı kitapları çok hoşuma gidiyor.

4 Beğeni

Jaguar a ayrı bi sempatim var :’)

3 Beğeni

İş Bankası Kültür Yayınları, Yapı Kredi, Kırmızıkedi, Can, Çınar, Alfa en sevdiğim yayınevleri.

2 Beğeni

Bu aralar yeni yayınevleri arıyorum yakında birkaç kitaplarını alacağım dikkatimi çekenler: Siren, Delidolu, Yüz Kitap, Yedi Yayınları oldu. Ama YKY Kazım Taşkent favorim özellikle Ezra Pound-Kantolar kitabını gördükçe içim hoş oluyor bazen açıp birkaç sayfa okuyorum ama daha bitmedi.

2 Beğeni

Bir sevgi nefret ilişkisi ama İthaki.

4 Beğeni
  1. İş Bankası
  2. YKY
  3. Can
  4. İletişim
  5. Metis
  6. Cem
  7. Kırmızı Kedi (şimdilik iki kitaplarını okudum, her ikisi de iyi bir yayinevi olduklari izlenimini verdiler. Ayrıca yayın politikaları benim çizgimde)
3 Beğeni

Ben de İş Bankası Kültür Yayınları ve Yapı Kredi Yayınları diyorum. Ağırlıklı olarak polisiye, fantastik ve bilim kurgu seven bir okurun, bu yayınevlerini çok sevmesi pek mantıklı değil gibi dursa da, birkaç sebebim var.

1- Harika çeviriler.
2- Banka temelli olmalarına rağmen paragöz tutum sergilemeden, olabildiğince uygun fiyatlı satış politikaları.
3- Sade, abartıdan uzak kapak tasarımları.
4- Kaliteli baskı.

Bir de Jaguar çok övülmüş. Ben daha önce hiç Jaguar’dan kitap okumadım. Popüler eserlerden uzak duruyorlar galiba. Onlara da bir şans vermek lazım.

5 Beğeni
  1. İş Bankası Kültür
  2. Yapı Kredi Yayınları
  3. Metis
  4. Jaguar
  5. Can
  6. İletişim
  7. Say Yayınları ve Cem Yayınları (Freud ve psikanaliz eserleri için alışveriş yaptığım yayınevleri)
    Tarzını en sevdiğim yayınevi Jaguar. Oldukça farklı eserler yayımlıyorlar, kalitesi ise tartışılamayacak kadar iyi.
6 Beğeni

Ülkemize hediye ettikleri koskoca kütüphaneyle, basın yayında günceli ve teknolojiyi yakalayıp diğer yayınevlerine bu konuda örnekliğiyle İş Bankası ve Yapı Kredi diyorum. Can olmasaydı Dünya Edebiyatı’nın nadide güzellerine belki erişemezdik deyip bir butik yayınevinin de büyük işler yapabileceğini gösteren Jaguar’ı bütün kalbimle seviyorum.

3 Beğeni

1- Ayrıntı
2- Cem
3- Yordam
4- Sel
5- Can

1 Beğeni

İş Bankası Kültür yayınları
Kronik Kitap
Can Yayınları

1 Beğeni

Selenge Yayınları’da en sevdiklerimden birisi oldu.

1 Beğeni