En Sevmediğiniz Karakterler Hangileri?

Dokuzuncu kitaptayım. Faile daha önceki kitaplarda da fazlaca sinirimi bozmuştu. Hala bozmaya devam ediyor, Perrin’le birlikte özellikle. :smile:
Nynaeve daima öfkeli, sinir bozucu olduğu zamanlar fazla ama seviyorum ben. Siz sevmeyebilirsiniz tabiki. :smiley:

1 Beğeni

Aa bende 6’dayım da Faile düzelmiyor yani bende sevmiyorum :smiley: Ama Perrin’i seviyorum, Evet hep öfkeli daima agresif o yüzden sinirimi bozuyor benim, iyi okumalar :smiley:

2 Beğeni

Ben başlayayım
Çizgili pijamalı çocuk
Baş karakter Bruno 'yu başlarda fazla küstah buluyordum ama ilerledikçe alıştım.

Daha önce de yazılmış ama ben de nefretimi kusmak istiyorum. Dr. Frankenstein.
Yüzsüzlüğün ve karaktersizliğin ikinci adı benim için. Sen nazik bünyen (!) kaldırmıyor diye yaratığı terk et, sonra o yaratık gelsin sana derdini anlatsın. Onu korkunç bir kaderin içine ne kadar yalnız ve çaresiz bıraktığını sana anlatsın, sen hala pis, vahşi yaratık diye onu suçla. Etrafındaki insanlar patır patır ölsün, sen ne halt işlediğinle yüzleşmekten tırstığın için kılını kıpırdatma. Sonra iyice gözü dönmüş olan yaratığa vaatlerde bulun ama sözünü tutma, sonra da sonuca şaşır, mağdur edebiyatı yap.

2 Beğeni

Attack on Titan’daki Eren Jaeger karakteri. Bağıra çağıra konuşmasıyla beni Japoncadan soğuttu, Japonca öğrenmekten vazgeçirdi. Zaten bir noktadan sonra bu animeyi de daha fazla izleyemedim.

1 Beğeni

Harry Potter’ı sevemedim gitti. Filmlerini bile izleyemedim. Tek hatırladığım büyücüler okulu olduğu ve bahçede süpürge ile uçan bir tür top oyunu oynayan çocuklar. 15 dakika ya bakmışımdır ya bakmamışımdır.

1 Beğeni

Gregor Samsa, tam dayaklık…

4 Beğeni

Jonathan Harker - Bir karakter bu kadar saf olamaz, lanetli arabadan, şatodan, köylülerin uyarılarından da mı anlamadın?

1 Beğeni

O kadar da değil, Lotr’dan çok harry potter maratonu bile yapmış olabilirim xd

1 Beğeni

Hocam HP zaten popcorn fantasy türünde bir eser. Pek bir şey beklemeyin.

1 Beğeni

Foma Fomiç - Stepançikovo Köyü kitabındaki tam dayaklık gıcık karakter.

1 Beğeni

Kralkatili Güncesi; Denna, açıklayacak pek bir sey de yok. Her sahnesinde kendisinden biraz daha soğutuyordu. Manipülatif, güvenilmez değişik bir karakter, evlerden ırak.

Jane Austen- İkna; Anne; yani kendi kararlarını vereme, edilgen edilgen takıl sonra insanların hayatını işgal et.

İki şehrin hikayesi; Carton; aldığı kararda aşırıya kaçma, gereksiz dram yaratma. Git hayatını yaşa özgürce, obsesifliğe gerek var mıydı be Carton.

Robinson Crouse- Robinson- bir adalı ile tanışıyor ve diyor ki ne kadar cahil niye çünkü ingilizce bilmiyor. Sen öğren onun dilini Robinson efendi. Sonra Cuma ’ ya ögrete öğrete efendim gibi bir şey öğretiyordu belki iyi niyetli Cuma arkadaş anlamına geldiğini sandı o kelimenin. Robinson kendini üstün gören,kibirli, minnetsiz ama şanslı bir adam.

Üstüne üstlük aynı kaderi paylaştığı arkadaşını köle olarak gemi kaptanına satıp parayı da cebine indirecek kadar da sadık arkadaşına

Daha çok var da, ilk aklima gelenler.

2 Beğeni

Mallick Rel (Malazan) veya Moghedien (Zaman Çarkı)

@Howl sana ceza. Sen tekrar yazacaksın sevmediklerini.

1 Beğeni

Mallick Rel (Malazan)
Gríma Wormtongue (LotR)
Theon Greyjoy (GoT)
Nynaeve al’Meara (WoT)
Dolores Umbridge (HP)
Ambrose Jakis (Kingkiller Chronicle)

Malazan ilk iki cildi okumayanlar açmasın

Mallick Rel’in olduğu kısımları okurken zihnimde Gríma canlandı zaten.

1 Beğeni

Size bir doz Black Clover yazıyorum. Böylelikle Asta karakteriyle tanışıp Eren’i seveceksiniz :grin:

1 Beğeni

Zamaninda kiz arkadasim The Grisha serini onermisti, ben de onerdiyse bir bildigi vardir ve en kotu sohbet ederek okuruz diye almistim (okudugum 2. Young adult fantasy kitabiydi, o gunden sonra zaten young adult fantasy kitaplarina bulasmama karari aldim).

Ve 3’lemeyi bitirince yazarlara fazla yuklenildigini dusundum. Ara ara Kvothe’un fazla zeki olmasindan yakinanlari görüyordum ( aslinda Kvothe zeki olmasindan cok akilci ve pratik birisi). Pat da bu konu hakkinda basit sekilde, aptal karakterler insanlarin ilgisini cekmez mihvalinde bir sey soylemisti. O zaman tam ikna olmamis olsam da bu seriyi okuyunca oldum.
Alina ve Malyen kadar salak ve sıkıcı 2 karakter daha okumadim. Kitaplari okuyan bilir Alina’nin ne kadar safligin otesinde salak oldugunu. Karşısında ben kotu karakterim diye bagiran ( ismi de Darkling :smiley:) karaktere asik olmasi vs. Neyse uzatmaya gerek yok, anlatinca daraldim.

Egwene ( Zaman Carki)

Theon’u galiba sadece ben seviyorum dkdjdd ( genellikle ikileme dustugu durumlar bana cok samimi geliyor ama evet cok salakca isleri de var)

2 Beğeni

Değil Zaman Çarkı bütün okuduğum kitaplarda en sevmediğim karakter Min olabilir. (Henüz seriden 7 kitap okudum.)

asoiaf serisinde en sevdiğim üç dört karakterden biridir.

2 Beğeni