En Ütopik Bulduğunuz Şey

Selamlar, bu açtığım ilk başlık ve ‘ütopya’ kavramı ile ilgili sunu hazırlqdığımdan dolayı, sizlerin de düşüncelerinize ihtiyacım var.

Benim en Ütopik bulduğum şeyler ;
-Anarşizm
-Dünya barışı
-Ölümsüzlük

Sizler de yazarsanız sevinirim.

4 Beğeni

Görünmezlik, Zamanda yolculuk bir de kitap fiyatlarının düşmesi.

7 Beğeni

Eşitlik
Türkiye’de musluklardan bira akması

5 Beğeni

Sınırsız bedava enerji,
Zamanda yolculuk,
Işınlanma

4 Beğeni

Işınlanma, ortak dil, insan hayatının ve doğanın değerinin bilinmesi.

4 Beğeni

Hakiki Adalet:

Anayasaya güvenim neredeyse sıfır. Gerçekte yanlış olan bir şey hukukta meşru olabiliyor. Bu nedenle yapılan kötülükler cezasız kalıyor. Misal bunun en net kanıtları, -kadın cinayetlerinde sıkça karşılaşılan- iş en uç noktaya varmadan polisin hukuken harekete geçememesi veya uluslararası hukuk gibi. Ya, özellikle şu uluslararası hukuk tam bir zırvalık. Kesinlikle bu konuda ortada bir dürüstlük yok. Her ülke bildiğini okuyor ve yaptıkları yanına kâr kalıyor. Güç kapışması. Yasalara dayanarak konuşan birkaç hukukçu da boşluğa konuşuyormuş gibi oluyor. Karşı koyamıyorsunuz bu adaletsizliklere.

Ablamın avukat olarak mesleğe başlamasından sonra hukukla ve hukukun işleyişiyle ilgili fikir sahibi olmaya başladım. Bazen ablam, eğitim sürecinde öğretilenleri veya yaşadıklarını anlatıyor, şok oluyorum. En garipsediğim şeylerden biri de suçluya pişman olduğunu söylemesi gerektiğini tavsiye etmeleri. Ya bu pişmanlık meselesi tam bir zırvalık. Beyanlar kesinlikle gerçek duyguları yansıtmıyor ve bu beyanda bulunmak nasıl oluyor da ceza indirimi sağlayabiliyor? Korkunç bir adaletsizlik hem de göz göre göre.

Daha önce avukata işiniz düştü mü bilmiyorum. Sırf davayı kazanmak için mahkemede yalan yanlış, gerçekle alakası olmayan şeyler söylüyorlar. Neden? Çünkü dava kazanmak için yalan söyleyebiliyorsunuz. Yapabiliyorsunuz bunu. Avukata engel olabilecek tek şey var, o da vicdanı. Tabii varsa. Suçluları savunmalarını değil, suçluları kurtarmak için hileye baş vurmalarını anlayamıyorum. Onlara sorsanız bu hile değil, sonuçta yaptıklarında hukuken bir yanlış yok.

Ben “Bu ülkede adalet yok!!!” gibi bir şeyden bahsetmiyorum, o ayrı bir konu. Benim genel olarak hukuktan ümidim yok. Her ülke için aynı. Misal Amerika’da polislerin Watchmen gibi olması da aynı durum “E peki kim onları gözleyecek?” Amerika’nın polisleri bana çok korkutucu geliyor. Zaten herkesin elinde silah var. Aman aman…

Hukukta, bir şekilde yalanın önüne geçebildiklerinde içtenlikle “Arkamda dağ gibi hukuk var, benim sırtım yere gelmez.” diyebilirim.

Başlığınızı biraz işgal ettim ama kusuruma bakmayın. İşinize yararsa diye fikirlerimi de belirtmek istedim.

Not: Hayvan haklarından bahsetmemişim. Siz de biliyorsunuz konuyu. Ne diyeyim?

Adalet insana kalmamalı be. Ya ilahi olacak böyle gökten melekler inip cezanı anında kesecek ya da yapay zekaya falan vereceğiz bu işi. İnsana kalırsa, yok. İllaki patlayacak bir yerde.

6 Beğeni

Dediklerinize harfi harfine katılıyorum. Adalet konusundaki yanlışlarımızı düzeltmek bana da çok zor geliyor.

Ayrıca polis konusu ile ilgili benim de söylemek istediğim bir şey var;
Polislerin, suçu engellemede pek bir etkisinin olduğunu düşünmüyorum. Polisler çoğu zaman, suç işlendikten sonra olay yerine geliyor ve bunun kimseye faydası olmuyor. Suçlu yakalanıyor, avukat falandı derken yukarıda anlattığınız şeylerin aynısı gerçekleşiyor. Velhasıl, kazanan taraf yine kötü taraf oluyor.

Ayrıca teşekkür ederim cevapladığın için.

2 Beğeni

Ölümsüzlük diyebilirim. İnsan ölümsüzlüğü. Zeka seviyesi yükseldikten sonra insan ırkının peşlediği nihai hedeflerden :smiley: Muhtemelen bilimsel olarak bir noktada kendimizi buna da ulaştırabileceğimiz bir keşif ve buluş grafisinde yaşıyoruz. Ama bu hedefe ulaşana kadar yaşanacak bir dünya bırakır mıyız, işte bu soru işareti.

@gwaihir ya siz de ölümsüzlük demişsiniz, mesajı yazdıktan sonra gördüm :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Beğeni

Şuan için basit sıradan fazla sorunu olmayan bir hayat. Yukarıda yazılanları hayal bile etmediğimden ütopik olarak gelmiyor bana.

2 Beğeni

Her ne kadar ütopik gelse de, yine de ölümsüzlüğün bulunmasını çok isterim. Bulunduğumuz dünya kötü olsa bile, insan yine de yaşamak istiyor , yok olmayı kendine yakıştıramıyor.

1 Beğeni

Sorunsuz bir hayat ilk başta kulağa pek zor gelmese de, bu hayatı kazanmanın derinine indiğimizde EVET! çok zor. Dediklerinize katılıyorum ama diğer ütopya ögelerine kıyasla biraz daha ulaşılabilir durumda bence