Epik Fantastik Bir Kitap Yazdım Sizce Cinius Yayınları ile Yayınlamalı mıyım?

Merhabalar, gerçekten uzun bir hazırlık sürecinden sonra başladığım, harita, amblem, basit düzeyde illustrasyonlar vs. pek çok unsur ilave ettiğim, üç ayrı ana karakter üzerinden hikayenin işlediği ve çok karmaşık bir konuya sahip 2.5 yılda tamamladığım epik fantastik bir kitabım var. Kitabımı aslında Google Play Kitaplar aracılığı ile halihazırda yayınlamaktayım. Mahşer İzleri - Google Play Basılmasını da istiyorum ancak daha önce başka bir hikaye kitabım KDY aracılığı ile çıktı İki Uçurumlu Köprü ve aldığım geri dönütler iyi olmasına rağmen yayınevinin reklam ağının zayıf olması nedeniyle kitap da kimsesiz kaldı. Buradan edindiğim bilgi ışığında; bahsettiğim fantastik romanım hiçbir ücret talep edilmeden Cinius Yayınları aracılığıyla basılacaktı ancak yaşadığım tecrübeden sonra vazgeçtim. Ancak doğru mu yaptım bilmiyorum. Sonrasında daha ünlü bir yayınevi kitabımı basmayı kabul etti ancak epey ücret talep etti ve şartları epey ağırdı, bu nedenle onu da reddettim. Bu işler hakkında bilgisi olanlar için gerçekten ilk aşamada ücret ödemeden ortaya çıkmanın bir yolu yok mu? Bu konuda ne tavsiye edersiniz? Kitabımı göndermemi tavsiye edeceğiniz yayınevleri var mı? Önerilerinizi bekliyor olacağım.

Not: Kitabım Google Play Kitaplar’da 1 TL olarak satılmakta. Ancak buradaki okurların kaliteli olduğunu biliyorum; bu nedenle inceleme yazmak isteyen, merak eden olursa gmailinizi bana ulaştırırsanız ücretsiz indirmenizi sağlayabilirim.

Kitapla ilgili diğer linkler:

Mahşer İzleri - 1000kitap
Mahşer İzleri - Fragman

6 Beğeni

Edebiyat dergilerine hikayeler göndermenizi tavsiye ederim. Hikayeler ile başlayıp isminizi duyurduktan sonra bence gerisi gelir. Direkt olarak romanla başlamak zor olacaktır.

Bence para verip kitabınızı bastırmayın. Basılı kitap sahibi olmaktan ziyade okurlara ulaşmayı hedefleyin bence.

Aynı şekilde wattpad tarzı sitelerde hikayeler ve bölümler halinde romanınızı yayınlayabilirsiniz. Bu siteyi takip eden yayınevleri var ve orada tutan eserlerin yazarlarına teklif götürüyorlar.

Günümüzde ünlü olan birçok yerli bir çok yazar edebiyat dergilerde öyküleri yayınlanarak başlamış romancılığa. Hikaye yarışmalarına da katılmanızı tavsiye ederim.

2 Beğeni

Cevapladığınız için teşekkür ederim. İlk romanıma Wattpad ile başlamıştım zaten, hatta orada epey okundu; ancak orada bir hikayenin tutması için belli kalıpların olması gerekiyor ve ben o kalıplara çok uzak olduğumu zaman geçtikçe anladım. Dergilere hikaye gönderme fikrini de bir yazar arkadaşımla tartışıyoruz devamlı, acaba günümüz için biraz modası geçti mi diye, ancak sanırım kaliteli bir okur kitlesine giden kanıtlanmış yol bu gibi.

Gerçekten dediğiniz gibi ilk tecrübemden sonra bir kitabın basılmasının önemli olmadığına karar verdim. (Basılan kitabım Google Play’de çok daha fazla okunuyordu.) Romanımın iyi yayınevlerinde basılmaya değer olduğunu düşünüyorum, ancak isim yapana kadar beklemesi daha münasip sanırım.

Tekrar teşekkür ederim.

3 Beğeni

Türkiye odaklı düşünecek olursak Bilim Kurgu, Fantastik ve Korku edebiyatı üretmek bizim ülkemizde realist eserlere kıyasla daha zor. Okuyucu kitlesi toplamak ve tutunmak açısından @Edward’ın da belirttiği gibi küçük küçük adımlarla ilerlemek daha iyi olacaktır.

1 Beğeni

Son tahlilde kitaptan önce kaliteli bir okur kitlesi inşa etmek mesele sanırım. Teşekkürler cevap için. Benim türle ilgili bir ısrarım yok açıkçası, her seferinde farklı türde yazmak geliyor içimden hatta. Ancak söylediğinizde haklısınız. Fantastik yazıp da bununla ünlenen pek fazla yazarımız yok.

1 Beğeni

Sakıncası yoksa Cinius Yayınları ile neden anlaşamadığını sorabilir miyim?

Yukarıda açıkladığım gibi reklam ağı olmayan bir yayınevi sizi hiçbir yere taşımıyor. Bunu KDY ile test ettiğim için Mahşer İzleri’ni de kurban vermek istemedim. Şu anda az da olsa zaten devamlı indirilen bir kitap Mahşer İzleri. Basılmasının bana ek bir getirisi olmayacak.

1 Beğeni

Umarım daha iyi bir reklam ağı elde edersiniz o halde. Bu işler biraz aman alıyor biliyorsunuz. Biraz istikrar ve tutkuyla yapılan her işin bir gün hak ettiği değeri bulacağına inanırım. :slight_smile:

1 Beğeni

Öncelikle merhaba :slight_smile: Wattpad’den tanıdığım bir ismi burada görmek beni mutlu etti, hoşgeldiniz.

Kitap reklamından, yayıncılıktan pek anlamam o konuda size yardımcı olamayacağım maalesef. Fakat fikrimi soracak olursanız eğer kitap güzel ise tükenmez kalem ile peçeteye yazılsa dahi okunur. Sadece önemli olan kitabı doğru kitleye ulaştırabilmek.

Sorceale şehrinden bir Seira olarak fikrim budur :laughing:

Madem sizi yakaladım, izninizle bir soruda ben sormak istiyorum. Yav hocam, o illustrasyonları nasıl yapıyorsun. Lütfen bana da öğretir misin ? :sweat_smile:

2 Beğeni

:joy:
Kitabı doğru kitleye ulaştırabilmek o kadar zorlayıcı bir hadise ki beklemek en iyi çözüm herhalde.
İllustrasyonlar diye bahsettiğim aslında bir takım semboller ve epey fazla resmin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş kolajlar diyebiliriz. Referans aldığım pek çok yer var, sıfırdan çizim yapmıyorum benimki daha çok sentez. Youtube’dan videolar izleyerek öğrendim öğrendiklerimi. :grinning: İngilizce birazcık anlayan herkes pek çok şey öğrenebilir internetten kanımca. :slight_smile:

1 Beğeni