Konu
İnsanların ve androidlerin birlikte yaşadığı ütopik bir dünyada, Romuno isimli şehirdeki katı kurallarla korunan barış ortamı, bir dizi gizemli cinayetle sarsılır. Yurttaş Danışma Kurulu’nda görevli Lil Mayer, ortağı android Iggy ile birlikte bu cinayetleri araştırmak üzere görevlendirilir.
Bu soruşturma sırasında, evinde bir mesaj görür: “Uyanış”; ve saldırıya uğrar. Bu süreçte, kendisi ve şehrin gizledikleri hakkında daha çok şey öğrenecektir.
(Anime Manga Türkiye’den alıntıdır)
Görüşlerim
Bu seriyi anime izlemeye başladığım ilk aylarda bir tanıdığın favorilerinden biri olduğunu görmemle duymuştum ve izleyeyim demiştim. Sonrasında hayatımın en vurucu hikayelerinden ve üzerimde önemli bir etki bırakacak bir hikayeyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Her anlamda sarsıcı bir deneyimdi benim için. Hikayesiyle ele aldığı temaların yanında bana direkt anlatmak yerine dolaylı yoldan hikayeni yine anlatabileceğini, hatta direkt bir şekilde anlatmaktan daha iyi bile olabileceğini göstermişti. Anlatım olarak Ergo Proxy kadar iyi olan başka bir Dementia ile karşılaşmadım hiç ve karşılaşacağımdan da şüpheliyim.
Bunun yanında Tanrı-insan ilişkisini olabildiğince agresif bir şekilde ele alan gerçek bir benliğini bulma hikayesiydi. Karakter motivasyonları dolu dolu ve felsefi sorularla doluydu. Her anlamda mükemmel bir hikayeydi anlayacağınız. Bu soruları ele alış şekli ve kurguya yedirişi çok yaratıcı. Olduka farklı bir olay örgüsüne sahip olmasının yanında oldukça orijinal ve yaratıcı bir evrene sahipti. İlk defa gördüğüm türde bir siberpunk-distopya-kıyamet sonrası dünya evrenine sahipti ve ele aldığı felsefi temalarla çok güçlü bir uyumu vardı.
Müzikler ve çizimlerine gelirsek Yoshihiro Ike harika bir albüm ortaya çıkarmış. Her bir parça belli bir seviyenin üstünde orijinalliğe sahip.
Çizimler ise ilk bölümde çok hoş ve başarılı olsalarda sonraki bölümlerde ciddi manada bir düşüşe geçiyorlar. Bu seride gördüğüm tek eksinin bu olduğunu söyleyebilirim. Ama yine de karakter tasarımlarının oldukça hoş olduğu ve göze hoş gelen farklı tasarımlar olduğunu söyleyebilirim.
Sonuç olarak bu seriyi herkes izlemeli ve bu deneyimi iyi veya kötü yaşamalı.