Ergun ve Bitmek Bilmeyen Keşif Çabalarım

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Ergun ve Bitmek Bilmeyen Keşif Çabalarım – Aylık Öykü Seçkisi

image

Kapı çaldı, yataktan kalkıp kapıya baktım. Apartman görevlisi Ergun, bir şey isteyip istemediğimi sormak için gelmiş. Kulaklığı vardı, günaydın dedim kulaklığını çıkarıp efendim abi diye sordu tekrar, günaydın dedim. İlk günaydınım tüm kayıp ruhlara gitti. Bir şey istemiyorum Ergun dedim, kolay gelsin. Kapıyı kapattım bir kablosuz kulaklık alsam iyi olur diye düşündüm. Gün boyu telefonuma… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Edebiyatın gücünü hissettiren bir öykü. İyi bir öykü yazmak için alengirli ve karmaşık bir kurguya sahip olmak gerekmediğini anlattı bana. Konu çok basit “Keşfette gördüğü bir kadını tekrar görmek isteyen adam” ama bu konu üzerinden gözlemler, hayata ve sosyal medyaya dair tespitlerle -özellikle rüya sekanslarını çok sevdim- zenginleştirilmiş, beğendiğim bir öykü oldu. Emeğinize sağlık.

Dans eden ergen kızlar, acıklı kısa hikâyeler, motivasyon videoları, sağlıklı yaşam, kombinler, hayata dair pratik kısa bilgiler, günde ne kadar su içmeliyim, kaçta uyanmalıyım, ekran saatimi kaça indirirsem erken yaşta daha çok para kazanabilirim, artık geç kalmadan yazılım öğrenmeye başlamalıyım, vegan tarifler, en iyi goller, gerçekte olduğundan daha güzel kadınlar, daha zengin erkekler, viral olmuş siyasetçi videoları arasında kendimi kaybediyorum.

İnstagram’ın özeti.