Esin

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Esin – Aylık Öykü Seçkisi

image

Benden rahatsız olduğunu biliyorum. Kapıyı çalarsam kitapların düşecek, küfredersin, poşetlere basacaksın, altı saniye kendine ve bana. Dağılmış saçlarını görüp kafamı eğeceğim, önce dişlerin sonra ayakların geri. Sinirin kime biliyorum. Tek kelime etmeyiz, ben susarım seni beklerim. Yarım saat tuvaletten çıkmayacaksın. Suyun altında en az on altı dakikan. Yedinci günün, son günün ve ilk kez fırçalıyorsun… (DEVAMI…)

5 Beğeni

Uslup su gibi, okurken o melankolik tınıyı okuyucuya işliyor. Öyküde geçen olay o kadar da dikkatimi çekmedi ama ana karakterin ne hissetiği ile daha çok ilgilendim bunda uslubun büyük yeri var. Karakterler arasındaki çatışmada oldukca doyurucu aktarılmış :ok_hand::clap:

1 Beğeni

Okuduğum diğer öykülerden farklı bir üslubu vardı. Bir parça gündelik, bir parça şiirsel ve kesinlikle duyguları aktarma konusunda başarılı.

Çok farklı ve gri bir anlatım mevcut. Kaleminizin şiirselliği biraz olsun kuvvetli olmasaydı 'ben ne okudum şimdi? sorusunun sorulacağı bir metinle karşı karşıya kalabilirdik.

1 Beğeni