Eskiden Aldığınız Kitapların Güncel Fiyatları

İyi Forumlar Öncelikle,
Bu konuyu açmamın sebebi gelen kitap zamlarına yönelik dikkat çekmek.
Eskiden aldığınız kitapların fiyatını ve şu an ki fiyatlarını zaman diliminide belirterek paylaşırsanız sevinirim.

2 Beğeni

3 Beğeni

Pahalılıktan enflasyondan yakınanların hepsi reisimize ve devletimize düşman olan dinsiz vatan hainleridir. Zam mam yok, herşey ortada…

Şaka bir yana SPQR ve İpek Yolu gibi Pegasus’un yıllardır aşırı zam yapmadığı kurgu dışı kitaplardan biri bu. Hem içerik hem basım olarak çok da kaliteli bir kitap. Pegasus ayıkmadan alın :slight_smile:

3 Beğeni

İlk aldığım kitap Buz ve Ateşin Şarkısı - Taht oyunları idi. 2012 yılında D&R fiziksel mağazasından almıştım. Kapağın arkasında 29 TL yazıyor. :face_holding_back_tears:

Şimdi D&R internet sitesinde 82,95 TL. Büyük ihtimal fizikselde daha fazladır.

Üşenmedim aklıma gelen sitelere teker teker baktım… Güncel olarak yazdığım fiyatlar en indirimli satan sitelerdeki hali… BKM’de 2022 öncesini silmemiş olsalardı liste daha da uzun olurdu. :joy:

KİTAPYURDU

2020’nin haziran ayında 57 TL’ye almışım. Şu an en düşük 123 TL.

2021’in şubat ayında 30 TL’ye almışım. Şimdi 78 TL. Pinhan acayip zam yaptı.

image

2021’in ocak ayında 12 TL’ye almışım, Amazon’da 32 TL şu an- diğer sitelerde 10 TL falan daha pahalı.

2020 aralık ayında kardeşime 17 TL’ye almışım. Şimdi 78 TL.

image
image

Kitapyurdu’nun Kabalcı indirimlerinden… 26 ve 37 TL’ye almıştım forumdan pek çok üye gibi. Görmüşken anmadan geçemedim. :slight_smile:

İDEFİX

image

2020’nin haziranında 40 TL’ye almışım. Şu an 90 TL.

image

2020 ağustostunda 38 TL’ye almışım. Şimdi en düşük 95 TL.

image

Yine aynı zamanda 22 TL’ye almışım. Şu an 60 TL.

2020 Haziran: Tanesini 25-30 TL civarlarına alıp hepsini yaklaşık 100 TL’ye kapatmışım. Şimdi sadece Dinler Tarihine Giriş 80 TL’e satılıyor. Diğerleri de 60 TL falan olmuş.

2020 Eylül: Umberto Arte’nin ilk iki kitabını 30 ve 25’e almışım. Şu an 100 ve 120.

image
2020’nin ekim ayında 12 TL’ye almışım şu an 45 TL.

2020’nin aralık ayında 40 TL. Şimdi 120 TL.

image
Sayılmaz belki ama 2020 kasımında 15 TL’ye düşmüştü bu. Şimdi sahaflarda 250’den başlıyor…

D&R

Semboller & İşaretler | Alfa Yayınları

2020 temmuz ayında 68 TL’ye almışım. Başka bir siteden de Efsaneler ve Mitler’i 88’e almışım. Şu an çoğu sitede 300’e dayandılar. Tabii geçenki D&R vurgununu ayrı tutuyorum. Prime indirimde de iyi bir fiyata düşmüştü galiba. :slight_smile:

image
Yine aynı zamanda 26 TL’ye almışım. Şu an 82 TL.

AMAZON

Ekran Alıntısı
Sadece O’nun ciltlisi Prime indirimlerinde 83 TL şu an…

xcvzxc
50 TL

cvbcv
Sadece Karanlığın Kültürleri 65 TL şu an. Seks İsyanları 48 TL.

dfgdsfg
48 TL

sdfgsdfgsdfg
57 TL

t
dfgdsgdsfg
Amazon’un ilk geldiği zamanlardaki büyük indirimlerden. Şu an Kurtlarla Koşan Kadınlar 58 TL, Mülksüzler 60 TL. Bir Psikiyatristin Anıları, Pegasus olduğu için artmamış pek. Artık yeni favori yayınevim Pegasus galiba. :joy:

fgbdf
Bu Prime indiriminde en çok 96 TL’ye falan düşmüştü galiba.

dfgsdfgsdf
46 TL.

HEPSİBURADA

sdfasdfasasdfds
2021 mayıs ayında 16 TL. Şimdi 63 TL.

fgsdfgsf
dfgsdfgsdfgsdfgsdfg
Yine aynı tarihte Celil Sadık’ın kitapları 20 TL. Şu an 80 TL.

dfgdfgsdf
İLKNOKTA: 2020 ekiminde kutulusunu 75 TL’ye almıştım. Güncel fiyatları bu şekilde. Kutu 20 TL’ymiş. :slight_smile:

fghdfghdfg
KİTAP365: 2019 kasımında kitap ilk çıktığında ön siparişle 35 TL’ye almışım. O zamanlar indirim falan bilmezdim tabii, çok büyük bir indirimde değildi büyük ihtimal. Şimdi 96 TL.

Hızımı alamayıp Nadir’e de baktım.

image
2020 haziranında 35 TL’ye almışım. Şimdi en düşük 90 TL’ye satılıyor.

2020 eylülde 50 TL’ye almıştım. Şu an minimum 200 TL.

9 Beğeni

Alttaki örneklerin hepsi 2018 ve biraz öncesindeki siparişlerden seçilmiş.

4 Beğeni

19 OCAK 2018

GÜNÜMÜZ

6 Beğeni

Çok eskiye gitmeden örnek vereyim; Trevanian kitapları bir haftada 22 liradan 38 liraya çıktı…

2 Beğeni

Ben de en yakın örnek olarak haziran ayında Hayalperest Yayınevi’nin 30-40 TL’ye aldığım kitaplarının bu ay 70-80 bandına yükselmesini verebilirim.

1 Beğeni

Kasım 2021’de ilknokta üzerinden bir alışveriş yapmıştım. 1850 civarı.

Alışverişteki en pahalı kalemler

Şimdiki fiyatları
image
image

Benim bir mühendis olarak bu enflasyona matematiğim yetmiyor. Belki başımızdaki ekonomistin yetiyordur.

5 Beğeni

Hocam zahmet etmeyin Sandman reis sizin yerinize hesaplamış.

2 Beğeni

Yanlışınız var, faiz olursa enflasyon olur. Faizi düşürürsek, ülke uçar. (Ama uçurumdan aşağı) :smiley:

4 Beğeni

Hocam zaten bildiğiniz üzere uçmanın tüyosu yere düşmemektir, ekonomimiz bu yüzden sınırsız düşme alanına sahip çünkü ayaklarımız yere basmıyor, baş olmuş durumdalar şu an.

1 Beğeni

işte feraset, işte fazilet, işte adam gibi adamlık…

1 Beğeni

2019 nisan vs bugün

19 Nisan 2021 - 5 Ağustos 2022
%35’e yakın indirimle almıştım. Güncel etiket fiyatı 119 TL

3 Beğeni

Ekonomik boyutu üstünde durmadan konuşuyorum ama paradan bir sıfır atmak herkesi inanılmaz rahatlatır, psikolojik olarak.

Hayır yani her şey çok hızlı arttı ben zihnen enflasyona yetişemedim. Bu yüzden iki yüz liranın bende ederi hâlâ iki yüz lira ama somut olarak 20 lira. Zihnim yoruluyor :((

3 Beğeni

Beni en çok yoran şey paramın nereye gittiğini bilememem. Cidden hesap yapamıyorum artık.

Ahahahahah. Gülüyorum ama durum şu an bu gerçekten.

3 Beğeni

Yani çoook uzun zaman öncekilerle aradaki fiyat farkı zaten inanılmaz da, daha 20 haziran’da aldığım kitaba temmuz’un ortasında baktığımda fiyatı bu şekildeydi.

1 Beğeni

Muhtemelen şu an 500-1000 gibi yeni banknotların gelmemesinin nedeni de bu psikolojinin tersi bir etki yapacak olması :smiley: Fakirliğimiz surata vurmasın diye bir süre daha bol bol 200 lük basarak devam edeceğiz :smiley: .

Seçimden sonraki ilk yılda yapılacak ilk işlerden biri, üst değerde yeni banknot basımı olacak tahminimce.

2 Beğeni