Eskisi Gibi Okuyamıyorum

Merhaba arkadaşlar. 2017 yılında evlendim, hamile kaldım ve o günden beri eskisi gibi okuyamıyorum. Önceleri günde 1 kitap bitirdiğim olurdu, şimdi ise ne zaman kitabı elime alsam ya gözlerim yoruluyor ya da dikkatimi veremiyorum. Nasıl eskisi gibi okuyabilirim? Bu arada baş ağrım da olmakta çoğu zaman okumaya çalışırken. Eski halime nasıl dönebilirim hiç bilemiyorum. Yardımcı olup fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

4 Beğeni

Bu tür durumları 60-100 sayfalık kısa kitaplar okuyarak aşıyorum, size de tavsiye ederim. Bu arada bir sağlık probleminizin olmadığına emin misiniz? Kitap okumaya başladığınız sırada başınızın ağrımaya başlaması dikkatimi çekti. Yorgun zamanlarda okumaya çalışıyorsanız ondan da olabilir belki, zihin yorgunluğu ve fiziksel yorgunluk kitap okumayı zorlaştırıyor.

5 Beğeni

Çocuktan sonra eskisi kadar okuyamamanız çok normal. Once bunun bir problem olmadığını kabul etmek lazım. Bizim de çocuklardan sonra kitap okuma sıklığımız azaldı, hatta ne zaman çocuklar uyusa işte tam fırsatı diyerek kitap alıyorum elime ama uykum geliyor hemen :slightly_smiling_face:

Yatarak okuyor iseniz çok olumsuz etkiliyor. Karanlık veya loş ışık da öyle. Güzel demli bir kahve eşliğinde oturarak kitap okumak ise çok faydalı oluyor. Ya da uykunuz gelince alarm kurup sabah erken kalkmak da işe yarayabilir ancak ben genelde alarmı kapatıp tekrar uyuyorum :slightly_smiling_face:

5 Beğeni

Herkesin farklı oluyor ama yaşadıklarımdan yola çıkarak bebek bakmak için yardım edecek eşiniz hariç kimse yoksa biraz daha yorucu oluyor.

Bebeğiniz diş çıkarma evresinin ortasında ya da sonlarında sanırım, bu dönem ayrıca enerji istiyor. Eskisi gibi kitap okumak galiba çocuklar biraz daha büyüyüp sizden bağımsız zaman geçirmeye başlayınca olur. Eşimden daha az yorulmama rağmen ben de eskisi gibi okuyamıyorum, dikkatim dağılıyor ya da çocuk oyun oynamak istiyor.

5 Beğeni

Biz bu durumu bir cemiyet çatısı altında mi toplasak ? Ne hissedersem herkes aynılarını yazmış. :smiley:

5 Beğeni

Tavsiye vermeyip tamamen genel olarak konuşursam, ben insanın yapmak istemediği, o dönem içinde bulunduğu ruh hali dolayısı ile içinden gelmediği bir şeyi yapması için kendini zorlamasını doğru bulmuyorum.

İnsan dönem dönem yapmayı çok sevdiği şeylerden artık keyif almayabilir. Misal hiç film veya dizi izleyesi gelmeyebilir. Bir müzik aleti çalıyorsa eline almak istemeyebilir. Resim yapıyorsa hiçbir şey çizesi gelmeyebilir. Bunların hepsi dönemlik geçici şeylerdir. İnsanın içinden okumak gelmiyorsa okumak için kendisini kasmamalı. İsteyip de zaman bulamadığını herhangi başka birşeyler yapmalı.

11 Beğeni

Hayatımızda meydana gelen değişiklikler (evlilik, doğum, hastalık, kayıp) zevklerimizi, alışkanlıklarımızı ve hobilerimizi devam ettiremememize neden olabiliyor. Zevk alarak yaptığımız şeylerden artık zevk almamaya başlarız. Muhtemelen bu geçici bir durumdur. Yukarıda bir arkadaşımızın da dediği gibi nispeten kısa kitaplar okuyarak aşabileceğinizi düşünüyorum.

4 Beğeni

Ben de son yıllarda okuyamamaya başlayınca her yolu deniyorum. Son dönemde sürekli kitap dinleyerek aştım sayılır. Tabi pandemi öncesine kadar benim işim kitap okumaktır o ayrı:rofl::rofl:

2 Beğeni

2017 sonlarına kadar kendimi bildim bileli büyük hacimli kitapları 2 günde bitirirdim. Artık aydan aya okuyabiliyorum.

2 Beğeni