Everest Yayınları Modern Klasikler Serisi

Bir şey fark ettim hani kapak formatından Modern Klasikler serisinde mi bakılıyor ya Everest kapak formatı dışındakilere de Modern Klasikler serisinden numara veriyor bilginiz olsun.

Eskiden Modern Klasikler kapağında olup kapak formatı değişen T.S. Eliot Bütün Şiirleri (çevirmen de değişti) kitabına da yeniden güncel numara verilmiş sanki.

Daha başka da vardır illa ki.

3 Beğeni

Daha neler var neler.

Çevirisi değişen bazı kitaplarla ilgili örnek vereyim.

Bir tanesi eski kapaktı, ismi değişip yeni kapak oldu tamam.

Bu arkadaşa gelecek olursak, çeviri değişince ki osmanlıcalar falan tamam farklı bir çalışma var anladım çok güzel. Modern klasik dışında niye bastınız bunu ya peki? Daha kapsamlı gibi anlıyorum bu versiyon.

Hal böyle olunca serinin güncel hali aşağıdaki gibi.

Bence bu seriyi artık durdursunlar. Modern klasik falan bıraksınlar bu işi. Normal bas geç sen seri basamıyorsun işte net belli yani.

Başlığı düzenleyen sevgili dostum @fortknoxt 'a rabbim sabırlar versin. Ben elli defa bırakmıştım.

6 Beğeni

Öyle demeyin Cem İleri’nin Modern Klasikler’inin içinden “kıstasları yeniden düşünerek” geçen Saadet Özen’in Modern Klasikler’ini nasıl eleştirelim. Günümüzde yavaş yavaş fark ediyorlar yetersizliğini çok şükür. İlk göreve geldiğinde yazılan bir tweet gördüm tam düşündüğüm gibi tepeden düşme gelip çökmüş yayınevine.

Günümüzde twitter’da yetersizliğini gün yüzüne çıkaran Baran Güzel de sağ olsun.

Ve ayrıca bugünkü twitine Necati Tosuner üzerinden bir yanıt.

3 Beğeni

Saadet özen geldiğinden itibaren bu seriye bir kalitesizlik ve vasatlık sindi. Zamanla rezaletin önü alınamadı. Güzelim seriye çok yazık oldu. Şu başlığı ne zaman yukarıda görsem lanet ediyorum.

3 Beğeni

Gerçekten bir “klasik nedir ne değildir” diye değerlendirme yapılmadan önce çıkan kitaplara, bir de sonra çıkan kitaplara bakmak gerek. Yeni dönemden Lenz hariç hiçbir kitap almadım, eski dönem kitaplıkta bir rafı kendi başına dolduruyor.

3 Beğeni

Belki görmüşsünüzdür Alfa ofisinde yaşanan su baskını ve sonrasında yaşananlarla ilgili kendisine de bu konu da dahil bir çok konuda iddialarda bulunuldu. Eski editör Cem İleri’nin gönderilmesi, bir çok yazarın o geldikten sonra gitmesi vb. Nazlı Eray’ın külliyatını yarım bırakıp bir anda İnci Aral’ı çılgınca basması gibi gariplikleri de cabası. Oysaki çoğu kitabının Kırmızı Kedi baskıları hala bulunuyor.

2 Beğeni

https://www.kitapyurdu.com/kitap/hileli-tarti/750971.html

1 Beğeni
2 Beğeni