Evren Bir Biyografi kitabının görüntüleri lazım

Bu kitabı alıp okuyan var mı? Memnun musunuz? Hiçbir yerde iç sayfalarına ait bir görsel bulamadım. Rica etsem olanlar görsel atabilir mi? Evren hakkında çok sıkmayan ağır olmayan kitap arıyorum da, tavsiyelere bakarken bunu gördüm. Başka önerileriniz varsa 30 TL civarında kitaplar alabilirim. Bundan önce Tübitak’ın Derin Uzay kitabını almıştım ve çok hoşuma gitti.

Ben kitabın içeriğini bilmiyorum. Ama fizikçi Prof.Dr. Kerem Cankoçak, youtube’daki kanalında, bu kitapla ilgili 1 dakikalık bir video hazırlamış ve kitabı herkese tavsiye etmiş:

Prof.Dr. Kerem Cankoçak, kitap için “Hiç fizik bilmeyenlerin kolaylıkla anlayabileceği, formülsüz, güzel bir özet kitabı…” diyor görüldüğü üzere.

Fakat, kitabı okumuş olan 2 kişi şöyle yorum yapmışlar:

“Anlaması zor bir kitap. Temel fizik bilgisi olmayan kişiler için çok faydalı olabilecek bir kitap değil. İçinde daha çok atomlar ve atomaltı parçacıklar hakkında bilgi veriliyor. Yani kitap daha çok evren hakkında değil de, evreni oluşturan maddeler veya evrenin temel yapıtaşları hakkında. Uzay hakkında bilgi arıyorsanız ve fizik bilginiz yok ise başka kitaplar aramanızı öneririm.”

“Diğer popüler bilim kitapları gibi değil. Yani anlamak için biraz bilimsel bilgiye ihtiyacınız var. Terimsel ifadelerin yoğunlukta olması, okunuşu biraz zorlaştırmış ama yazarın daha önceki kitapları gibi çok dolu bir kitap. Evreni anlamak için astrofizikle parçacık fiziğini bütünleştirmiş. Kuantum fiziğini sevenler, hiç sıkılmayacaklardır.”

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Sağ olun. :slight_smile:

Rica ederim.

Siz, evrenle ilgili popüler bilim kitapları arıyorsunuz anladığım kadarıyla. Kısa bir araştırmayla, şöyle bir liste çıkardım. Belki işinize yarar:

Stephen Hawking’in 6 kitabı: “Zamanın Kısa Tarihi”, “Zamanın Resimli Kısa Tarihi”, “Ceviz Kabuğundaki Evren”, “Büyük Tasarım”, “Kara Delikler”, “Kara Delikler ve Bebek Evrenler”

Carl Sagan’ın 2 kitabı: “Kozmos”, “Soluk Mavi Nokta”

Brian Greene’in 3 kitabı: “Evrenin Zarafeti”, “Evrenin Dokusu”, “Saklı Gerçeklik”

Marcus Chown’un 2 kitabı: “Büyük Patlamanın Işığı”, “Atomların Dansı”

Sean Carroll’un 2 kitabı: “Büyük Resim”, “Zamanın Kozmolojik Tarihi”

Carolyn Collins Petersen: “Evren 101”

Chris Impey: “Evrenin Doğuşu”

Christophe Galfard: “Evren Avucunda”

Lawrence M. Krauss: “Hiç Yoktan Bir Evren”

Lee Smolin: “Evrenin Yaşamı”

David Garfinkle & Richard Garfinkle: “Üç Adımda Evren”

Steven Weinberg: “İlk Üç Dakika”

Ian Stewart: “Evreni Ölçmek”

1 Beğeni

Ne güzel bir yanıt, ben de teşekkür etmeliyim buna. Sağolun.