Fablehaven #1 Okuma Etkinliği

image

Herkese Merhaba,

@isos81’la beraber Fablehevan’a başlamak istedik.
Ben gözümü karartım bu ay seriyi bitirmek istiyorum. Fakat en azından beraber başlamak bizi daha iyi teşvik eder.
Hep beraber başlayalım. Bu arada cadının gözü üzerinizde bilginiz olsun istedim. :buyucu:

Dipnot: Etkinlik olayını çözersem vakti tam ayarlayacağım.

4 Beğeni

Etkinlikleri denetmenler ayarlıyor. @SJack yardımcı olur musun lütfen? :slight_smile:

3 Beğeni

Ben seriyi 2020’de okumuştum (daha yeni yani) o yüzden katılmayacak olsam da sohbet başlığına göz atmak isterim okuduğunuzda. Serinin komplesini ben çok sevdim umarım okuyucu sayısı artar ve devam serisi olan Dragonwatch basılır.

Aslında spoiler olmayan ancak ben okumadan önce hiçbir ön bilgi istemiyorum diyenler için gizlediğim 1. kitap kısa yorumum;

1. kitap evrene giriş kitabı olmanın verdiği durağanlık dışında karakterlerin en çocuksu hallerini de içermesinden dolayı bence serinin en kötü kitabı. Tabi kötü dediysem serinin devam kitaplarına göre. Çocuklara bu kitapta yer yer sinir olmamak elde değil. Ancak merak etmeyin kitaplarla beraber çocuklar da büyüyorlar :slightly_smiling_face:

4 Beğeni

Ben bu yıl Brandon Mull’un iki serisini de okumak istiyordum ve burada görünce ilk kitabı alıp ufaktan göz atmak istedim. Dün başladığım göz atma eylemi an itibariyle ilk kitabı tamamen okumamla birlikte bitti. Kitaptan daha önce forumda bahsedilmişti, çocuk kitabı sınıfına girebilecek bir fantastik ama bence bu tür kitapların yaşı yok. En azından içinizde ki çocuğa hitap edebilir. Ben çok severek okudum.

İlk kitapta iki kardeş Seth ve Kendra ile tanışıyor ve onların Fablehaven’in büyülü dünyasını yavaş yavaş keşfetmelerini okuyoruz. Özellikle çocuklarında küçük yaşta olması nedeniyle bazı kısımlar biraz çocukça ve sıkıcı gelebilir ama genelinde çok fazla şey vaadettiğini düşünüyorum. Bana tek saçma gelen kısım perilerin savaşırken daha önce iblise dönüşmüş perileri öpüp tekrar peri yapmalarıydı.

Ben iki ay içinde serinin tamamını okumayı planlıyorum. Sonrasında daha detaylı bir şeyler yazarım…

4 Beğeni

@_Ged hava yollarına (GHY - To Infinity) rakip çıktı desene. :slight_smile:

Sonraki kitaplarda çocuklar da büyüyormuş haliyle, o yüzden ilk kitap en “çocuksu” olanmış. Sonraki kitapları daha çok seveceğine eminim. Ben de Üç Cisim biter bitmez başlayacağım. Aslında bu seriyi @Ozgur de çok övdü ama anca fırsat yakaladım.

3 Beğeni

İlk kitap için mi seri için mi etkinlik ?

Etkinlik ilk kitap için ama GHY hızını alamayıp hepsini okuyacak. :sweat_smile:

2 Beğeni

Ben okudum bunu ya… Nasıl bitti anlamadım.

1 Beğeni

Başlarda çocukça gelebilir ama yaratılan evren gerçekten çok güzel ve yazarın zekasına, kurgusuna hayran kalmıştım ben. Çocuk kitabı olarak görülmesine aldırmamak lazım. Ben sadece kitap sonlarındaki yabancı ülkelerde okullarda kullanmak üzere kiyaptan çıkarılması gereken dersler gibi bir bölümü vardı orayı sevmemiştim.

3 Beğeni

Doğru yazım

mı yoksa Fableheaven mı bilemedim.

1 Beğeni

Doğrusu Fablehaven. :slight_smile:

Ben de yanlış yazıyordum ama kitabı elime alınca fark edip düzelttim.

4 Beğeni

Üçüncü kitaba geçtim. Keşke fantastik dünyaya ilk geçiş yaptığım sıralar da okusam dedim. Bunun için liseye giden kızkardeşimin eline tutuşturdum ilk kitabı. Belgariad’la koridoru açmıştı, Fablehaven ile daha eğlenceli olacak. Bu arada siz nerelerdesiniz ey yolcular :buyucu:

2 Beğeni

Ben tam şu anda ilk kitaba başlıyorum. :slight_smile:

Merakla bekliyorum. Nasıl bulacağını :)) İlk kitap acemi şekilde ama olsun :hanci:.

1 Beğeni

Yüzde 50 bitti. Şu ana kadar poker face gibi duygusuz okudum. :expressionless: Dilerim ikinci yarısı daha iyidir.

Ocağın sonuna doğru başlarım. En azından 1. kitabını okurum. Set halinde satın almıştım, nereye koydum bilmiyorum. Daha erkenden bulursam aranıza çabuk katılabilirim.

:krs:

:joy::joy: daha iyilerini okuduğun içindir. Seriye genel puanım 6,8. Belirteyim istedim. Masumane, maceracı ve arada dengeler neden değişiyor yahu yapısını kendi adıma sevdim.

@Artorias beklentiyi çok yükseltmeden, aramızda görmekten mutluluk duyarız. :krs:

1 Beğeni

Dün gece bitirdim kitabı. Poker face başladım, öyle de bitti. :expressionless:

  • Güzel görünen ama tehlikelerle dolu orman
  • Yapma dediğin her şeyi yapan sonra da pişman olan gerizekalı zeki çocuk
  • Tutsak edilmiş kötü görünümlü cadı
  • Tutsak edilmiş çok kötü bir yaratık
  • Onu serbest bırakmaya çalışanlar
  • Kötülüğe tapanlar, iyiliği yok etmeye çalışanlar

Kısacası kitap klişelerle dolu. Tabi hedef okuyucu kitlesi nedir, kitaplar ne zaman yazılmış onu bilmiyorum, dolayısı ile hedef kitle içinde değilsem beğenmemem normal ve bu, kitapların hepten kötü olduğu anlamına gelmiyor. Sadece bana hitap edemediğini söylemeye çalışıyorum.

20 sene önce okusam beğenir miydim? Bir ihtimal. Sonraki kitaplara şans verip vermeyeceğimden de emin değilim. Belki diğer kitaplar çok daha iyi, çok değişiyor filan gibi yorumlar okursam olabilir ama şimdilik öyle bir niyetim yok. Kadim eşyalar ve satirler ufak da olsa bir şeyler vaat ediyor ama dediğim gibi, önce bir iki olumlu yorum okumam lazım. :slight_smile:

Sonuç olarak, bu kitap çok daha iyi yazılabilirdi. Tamamen aynı öykü, daha farklı bir anlatımla 7 hatta 8 puana ulaşabilirdi. Ama bu haliyle 6 bile etmiyor ne yazık ki. O yüzden kitaba puanım 5.

4 Beğeni

Benim için de öyle oldu. Akıcılar ona kesinlikle lafım yok. Ama beklentinin çok aşağısında kalıyor ve tekrarlar var. Vadettigi şeyleri daha iyi anlatabilirdi. Karakterlerin iç çekişmesi daha iyi işlense epik miktarı baya artabilirdi. En sevdiğim kitabı 4.ydü sanırım. Onda da ejderhaları çok sevdiğim için. Bir de daha iyi seriler, kitaplar okuyunca böyle bir yorum kesinlikle çok normal. :))

2 Beğeni

Aslında daha iyi kitaplar okumanın bana kalırsa çok bir etkisi yok. Momo’dan da daha güzel kitaplar okudum, o da görece çocuksu bir kitap ama hem dili, hem konusu, hem alt metinleri hem de anlatımı ile çok keyifli bir kitaptı. En dandik ve en klişe konular bile farklı bir anlatım ile başka bir boyuta atlayabiliyor. Bu kitapta ise bunlar eksikti.

2 Beğeni