Fantastik Canavarlar 2: Grindelwald Suçları Filmi İle İlgili Olumsuz Düşünen Arkadaşlara Değinmek İstiyorum

fc-grindelwaldin-suclari-basin-gosterimi Fantastik Canavarlar 2: Grindelwaldın Suçları Filmini merakla beklediğimiz 2 yılın ardından çok şükür izleme imkanı bulduk. Filmi beğenerek izlediğimi eleştirilecek bazı konuların olduğunu bilsem de hiç sıkılmadan eşimle birlikte keyifle izledik. Filmle alakalı haksız yere bazı bölümlerde eleştirileri görüyorum. Bazılarına katılsam da bazılarında ise kendimizi o büyülü dünyaya çok fazla kaptırdığımızı düşünüyorum. Eleştirilecek bir konu varsa sürekli karanlık bir ortamda filmin çekilmesidir. Bize o muhteşem büyülü sihirli dünyayı tanıştıran ve o dünyanın bir muggli gibi hissettiren J. K. Rowlingtir. Öyle bir dünya düşününki ilk kitabı bastıracak yayın evinin bulunamaması gibi çok sancılı süreçlerden geçmiş kurgulanması ve geliştirilme süreci bakımından muhteşem düşüncelere sahip izleyenleri ve okurları etkisinde bırakan o evrene hepimizi çekip içine alan Rowlingtir. Şimdi gelelim filmde eleştirilen konulara en büyük eleştiri elbette Aurelius Dumbledore
Fantastic-Beasts-The-Crimes-of-Grindelwald-Credence-Twist diyelim ki credence albus dumbledorun kardeşi çıktı ne yani bunu koskoca bu filmlerin kitapların yazarı ve senaristi Rowling düşünemeyecek kadar aptal. Bence Rowlinge haksız yere eleştirenler 3.filmde pişman olacak ben Rowlingin hepimizden daha bu konularda bilgili ve neyi nasıl kurgulayacağını iyi bildiğini düşündüğüm bir yazardır. Bence credence Grindelwaldın dumbledoru öldürmek için uydurduğu koca bir yalan aksi bir durumda ise mutlaka gerekli bir açıklaması olacaktır. Rowlingin dünyası elbette eleştireye açık olabilir ama ben herşey için kendisine teşekkür ediyor iyiki o dünyayla bizi tanıştırmış diyorum. dumbledore-3 Gelelim diğer bir konuya albus dumbledorun film içinde fazla yer almamasına Harry Potter filmlerinde sanki çokca gördüğümüz dumbledor geçiş filmi olan Fantastik Canavarlar 2: Grindelwald Suçları Filminde yer alabilsin. Albus Dumbledor çok zeki ve olayları soğuk kanlılıkla takip eden gerektiğinde kendi canını feda etmekten çekinmeyen birisi mutlaka 4.ve 5.filmlerinde daha fazla yer alacağını düşünüyorum. fc-2-karakterler Gelelim bir başka konuya filmin sürekli karakter geçişleri yapmasına bu filmde gördüm ki yeni bir evren ve bize hogwardstaki Harry Potterin öğrencilik yıllarını anlattığı ve küçük bir çocuğun büyük bir cesaretle ilerleyerek en büyük düşmanı olan woldemortu öldürerek anne ve babasını intikamını almasından öteye geçmeyen bir Harry Potter serisinden daha ileri bir yaşlardaki büyücülerin neler yapabildiğini göstermek adına önce karakterleri tanıtıp ileride bu karakter analizlerini daha iyi yapabilmek için bu filme hepsinin bir anda sığdırılmaya çalışıldığı güzel bir film olmasıdır. 3.4 ve 5.filmlerde bu karakterlerden çok şeyler bekliyorum. Bunun en güzel örneği ise Grindelwaldın açılış sahnesinde nasıl kaçtığı ile son çember sahnesinde Grindelwaldin mürver asa ile neler yaptığını gösterebilmesidir. fc-2-grindelwaldin-suclari-inceleme Sözlerime son verirken kostümlerle ilgili o yıllarda belki kıyafet yönetmeliği gibi bir durum söz konusu kim bilebilir göz göre göre kalkıp hata yapabileceklerini hiç ama hiç sanmıyorum. Arkadaşlar bizleri müthiş bir 3 seri filmin ve hikayenin beklediğini düşünerek kalın sağlıcakla diyorum.

1 Beğeni

Filmi az önce izledim ve hemen yorum yapmak istiyorum. O kadar eleştirdiler ki izleyince bunların haksız olduğunu gördüm. Bence bazı Harry Potter filmleri bundan daha sıkıcıydı.

Çok karakter var ama kafa karışıklığı yapmadı bende. Hatta olayların akışını sevdim. Gereksiz yere sündürmediler ve fantastik canavarlar dahil hiç birinin laf olsun diye konduğunu da hissetmedim.

Karakterler başarılıydı. Sadece bazıları derinlemesine işlenmeden geçilmiş. Jude Law’ ı izlerken bakışlarında ve mimiklerinde bildiğimiz Dumbledore’ u görebildim ben. Oyuncu gayet başarılıydı ve sahnesi az da değildi. Nagini karakterini oynayan Koreli oyuncuya ise bayıldım. Çok doğal bulduğum için sempatimi kazandı. Filme renk katmış adeta.

Newt karakteri de doğal bulduğum bir karakter. Sanki büyü dünyası ile muggle kökenliler arasında bir yerde bulunan, yani kişilik olarak iki tarafa da ait olmayan birisi gibi.

Grindelwald ise beklediğim gibi güçlü bir karakter ama o son konuşması bana yeterli gelmedi. Yine mavi alev sahnesiyle birlikte daha göz doldurduğu kesin.

Credence bende gizemli bir karakter hissi uyandırdı. Öfkesi ve gücü etkileyici yine de çabuk kanıyor gibi. Gelecek bölümlerde daha yere basan bir karakter olarak görmek isterim.

Son olarak 3D olarak izlediğim için ilk sahneler kafamı çok bulandırdı. Onun dışında görsel olarak güzeldi film. Merakla devamını bekliyorum. 1. filme puanım 10 üzerinden 6.5 iken buna olan puanım 10 üzerinden 8.5.

2 Beğeni

Duygu arkadaşım söylediklerine katılıyorum aşırı derece eleştiriler olumsuz yazılar bide bu eleştirileri yapanlar potterheadler anlam vermekte güçlük çekiyorum artık o kadar kendilerini kaptırmış durumdalar ki artık o büyülü dünyanın bir hayal ürünü olduğundan çıkıp o dünyada yaşadıklarını zannediyorlar şu tarihlerde McGonagall doğmamış dumbledorun kardeşi olamazmış filmi unuttular kafayı bunlara taktılar ben şahsen Harry Potter kitaplarının ilk çıktığı zaman okuyan bütün filmlerini beğeniyle izleyen biri olarak beni o büyülü dünyayla tekrar tanıştırdığı için Rowlinge çok ama çok teşekkür ediyorum.

2 Beğeni

Ben de yazara teşekkürlerimi iletiyorum. Harry Potter serisi bittiğinde üzülmüştüm ancak büyü dünyasını farklı bir zaman diliminde ve farklı bakış açısıyla görmek hoşuma gitti. Harry Potter serisini çok sevme nedenimiz yedi kitabın çok daha açıklayıcı olması ve katakterlerin detaylı verilmesiydi. Çoğu sahne zaten okulda geçiyor. Şimdi ise çok daha geniş bir dünya varken aynı düzeyde bir seri beklenemez diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Harry Potter kitapları ve filmleri ile büyüdük aslında hogwardstaki okul yıllarında Harry Potterin gençliğine uzayan süreçte Rowlingin bizleri yetişkin bir büyücülerin neler yapabileceğini gösteriyor farklı bir pencere farklı bir hikaye ama her ne olursa olsun o büyülü dünyada olmak bambaşka bir mutluluk

Ben arkadaşımla gittim o potterhead değil ama 1e bayılmıştı 2yi brğenmedi sadece kafamı karıştırdı 3e gitmem izlersem nete düşünce izlerim dedi. Filmi savunmaya çalışmaktan kızı bıktırdım. :joy: mcgonagall gibi mantık hatslsfı hariç gayet güzel onlara iyi kılıf bulurlar umarım. Bir de biri jacop ölebilir demiş hayııır remustan sonra onu kaybedemem :’(

1 Beğeni

Rowling’in güzel bir dünya yarattığına hiç şüphe yok, filmde de eğlendim ancak şu Mcgonagal konusuna değinmeden geçemeyeceğim, kendisi 1935 doğumlu, dolayısıyla 1920’li yıllarda öğretmenlik yapması biraz abes kaçıyor.
Dumbledore konusuna gelince @maviadige genelde okuduğum yorumlarda Dumbledore’u HP filmlerindeki gibi göremedik diyorlardı insanlar, ben de filmi görmeden izlediğim için bu konuda bir yorum yapamayacağım ancak şu var, sonuçta daha genç bir Dumbledore izlediğimiz için HP yıllarındaki kadar olgun ve kendiyle yüzleşmiş bir Dumbledore yok bence karşımızda, katılır mısınız bilmiyorum tabii.

Özet

Benim filmde en çok gözüme batan yer Quenie’nin durduk yerde Grindelwald’a katılması oldu aslında, karakter derinliği resmen yok sayılmış bence, bu ve bunun gibi sahnelerde karakterin iç çekişmelerini, aldığı kararı ona aldırtan motivasyonları görmemiz gerekir normal şartlarda.

Bence, daha önce de dediğim gibi, film biraz daha uzun olsaydı işler çok daha rahat kotarılabilirdi.
Son olarak, David Yates gitsin artık lütfen ya.

4 Beğeni

Filmin 1 ve 2 serisi geçiş filmi olduğundan hikayenin asıl konusu 3.ncü filmden sonra ortaya çıkacak filmde anlatılmak istenen asıl konu dumbledor ve Grindelwaldın savaşı muhteşem bir 3 filmin bizi beklediğini söyleyebilirim. McGonagall konusuna gelirsek filmde minevre McGonagall diye bir konu geçmediği için o kişinin annesi olabileceğini düşünüyorum Rowling bizlere geçmişteki o sevdiğimizi karakterleri yeniden gündeme getirerek kısada olsa onlarında hikayelerinden bahsetmek olacaktır

Cankut arkadaşım dumbledor konusunda sana kayıtlıyorum şuan orta yaşlarda ileride olgunlaşacaktır ama jude lawın oyunculuğunu ben çok beğendim. Quenin bence bir boşlukta Grindelwaldten etkilendiğini sanmıyorum ya iş birliği yapacaktır yada birşekilde doğru bulup hatasını telafi edecektir Rowling mutlaka bu konuları bizden daha iyi düşünüp karar veriyordur

@cankutpotter
Ben genç Dumbledore’ u beğendim. Oyuncu iyi yansıtmış karakteri. Daha ne olabilirdi ki? Gerçek hayatta da insanın çok değişebileceği bir zaman dilimi değil mi? Yani bu kadarı bile olumlu düşünmem için yetti bana. :slight_smile:

Minerva kelimesini ben de duymadım filmde. O yüzden bir akrabasıdır diye düşündüm. Geçmişte çok örneği varken sadece bir isim geçti diye niye bu kadar takıntı yapıldı anlamadım.

1 Beğeni

Bence dumbledor aynı dumbledor daha önce snapei harryi öne attığı gibi şimdi de newti atıyor.

2 Beğeni

Dumbledore çok akıllı zeki ve çok cesur birisi o olmasaydı voldemort yok edilemezdi bu uğurda hatta kendi canını bile feda etti newti kullanması Grindelwaldı durdurmak için çok önemli bir süreç sonuçta Grindelwaldı yenen ve durduran dumbledordur.

Dumbledor tabiki fedakar cesur biri ama despot. Bu amaç uğeuna insanları istemediği şeyler yapmaya zorluyor. Snape karanlık sanatlarda hoca olmak istemesine rağmen uzun süre yapmadı. İlk sevdiği kadının çocuğuna bakmaya zorladı sonra o çocuğun ölmesi lazım dedi. Harrynin kendini tehlikeye atması hoşuna gidiyordu. Grindelwalda benziyor aslında çoğunluğun iyiliği için insanları feda etmekten çekinmiyor.

1 Beğeni

Yani, umarım öyledir. :slight_smile: Ve Dumbledore konusunda ben de aynı şeyi düşünüyorum, Ariana olayıyla yüzleşemeyecek kadar genç bir Dumbledore’u izlediğimiz kanısındayım açıkçası.

2 Beğeni

Yorumlarınıza saygı duyuyorum fakat katılmıyorum. Evet biz bu dünyaya kendimiz çok kaptırdık ve evet bazı yanlış şeyler vardı filmde ve bu bizim canımızı sıktı. İnsanın kendini çocukluğundan beri bir fantastik dünyaya bu kadar kaptırması inanılmaz bir şey. Bunu belki ancak bir büyü yapabilir ve bu bir büyü değil. İşte bu yüzden çok değerli. Kendiliğinden olan ve çocukça saflığımıza döndüğümüz nanide bir yer Rowling’in yarattığı büyücü dünyası. Şahsen ben bir Potterhead olarak bazı noktalara çok sinirlendim. Bu sinirlenmelerimi, eleştirilerimi dahi seviyorum bu dünyayla ilgili. Beni hayata bağlıyor. Sanırım fan olmak böyle bir şey. Büyük bir coşku, büyük bir adanmışlık ve aşk diyebiliriz buna. İnsan aşık olduğu şey için de aman canım yanlış da olabilir bazı şeyler, diyemiyor. Benim görüşlerim böyle. Sanırım bu dünyayı fazla önemsiyor olmamızın manasız bir davranışmış gibi görülmesi biraz kalbimi kırdı. Ama olsun o da sizin düşünceniz. Selamlar.

1 Beğeni

Merve hanım görüşlerinize saygı duyuyorum bende bu büyülü dünyanın bir parçasıyım ama şu var fantastik canavarlar filmindeki bazı olayları bilmeden haksız yere eleştiri yapanlara kızıyorum insanları bu büyülü dünyadan Rowlingten soğutamazlar şu konuda eleştiri yapabilirsin filmin senaryosu güzel değildi diyebilirsin ama filmin içeriği hakkında bilmeden eleştiri yapamayız Rowling iyi senaryo yazamayabilir ama onun kitaplarıyla onun dünyasıyla yaşadık ondan daha iyi bilecek değiliz mesela aurelius dumbledor konusunda çok saçma yorumlar okudum filmi bir kaç kez izlediğimde filmin başlarında Grindelwald yüce amaç için dumbledorun ölmesi gerektiğini onun öldürebilecek kişinin credens olabileceğini söylemişti ayrıca İngiltere büyü bakanlığı tarafından görevlendirilen seherbaz credensin bakıcısıyla konuştuğu sahnede tam kim olduğunu öğrenecekken seherbaz tarafından öldürülmesi sonrasında o seherbazın Grindelwald ile konuşmasında o öldü dediğinde kutsal bir amaç için credence koru dediği görülüyor burda açıkça grindelwald credence yalan söylüyor filmin sonunda da açıkca amacını belli etti kardeşlerin senin ölmeni istedi demesi resmen dumbledora karşı credensi doldurması olacaktır.

1 Beğeni