Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları'nı Beğenenler Takımı! (Spoiler'lı İnceleme)

Ne yalan söyleyeyim, ben de eleştirileri okuyarak ve beklentiyi düşürerek gittim filme. Bayağı da üzülmüştüm bu kadar az beğenilmesine. Filmi izlerken ruh halim bir anda tersine döndü, müthiş eğlendim. :grinning:

Eleştirilerin haksız olduğunu söyleyemeyeceğim, benim de katıldığım pek çok nokta var. McGonagall’ın filmde bu şekilde bulunması gerçekten saçmaydı örneğin. Ara ara kopukluğun yaşandığı, “burada ne oluyor” diye sordurtan kısımlar vardı. Credence’ı bilindik bi büyücü ailesine dahil etme durumu biraz zorlama geldi, üstelik ben de Rowling’in bunları kitap olarak yazmasını ve derinlemesine incelemesini tercih ederdim. Ne var ki rasyonel olarak bu eksikleri görebilsem de duygusal olarak filme ciddi anlamda bağlanmış durumdayım. Tekrar sinemada izlemeyi falan düşünüyorum hatta, ki hiç yaptığım bir şey de değil.

Benim için filmdeki en güçlü unsur oyuncular oldu. Normalde Johnny Depp’e pek bayılmam, Grindelwald olarak seçildiğinde de bayağı söylenmiştim. Bu filmde ettiğim lafları yutmak zorunda kaldım. Rolüne cuk oturmuştu ve cidden etkileyiciydi, örneğin konuşma sahnesinde basbayağı ürperdim. Eğer 20’li yıllarda yaşayan bir cadı olarak o konuşmayı dinleseydim ikinci kez düşünmeden Grindelwald’un safına geçerdim :stuck_out_tongue:

Jude Law konusunda bu incelemeye katılamayacağım. Fragmanda gördüğüm günden beri Dumbledore için muhteşem bir tercih olduğunu düşünüyorum, filmde de hayal kırıklığına uğratmadı. Resmen Dumbledore’dan beklediğim zeki göz parıltısını bile yapabiliyor adam, nasıl beceriyorsa. Müşfiklik ve delici bakış konusunda da bir eksiğini görmedim, ne yalan söyleyeyim. Ayrıca sayesinde gözümüz bayram etti. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ben de Newt’un gençliğini oynayan kişinin gerçekten iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. Bunun dışında, karakterleri duygusal yönleriyle gösterme açısından çok başarılı bir filmdi. Newt ve Leta sahnelerinde, Queenie’nin (ilk filmdeki favori karakterimdi) Jakob’la tartıştığı kısımlarda, Dumbledore’un Kelid aynasına baktığı sahnede gerçekten duygulandım. Romantik sahneler de çok tatlıydı, herkesin zevkine hitap etmeyeceğini tahmin etsem de. Bir de Leta ölünce Newt’un Theseus’u tuttuğu kısımda gözümde Sirius’un ölümünün ardından Remus’un Harry’ye sıkıca sarılması canlandı :pensive: Benziyordu bence.

Queenie’nin ikna olduğu kısımlarda onun gözünden başkalarının düşüncelerinin gösterilmemesi en rahatsız edici şey oldu benim için. Onu ikna eden fikirleri tam olarak görebilmek isterdim. Şu anda da görüyorum tabii, mantıklı da buluyorum; ama Grindelwald’un zihnini okuyup okuyamadığını merak ediyorum. Film öncesinde okuduklarım yüzünden Queenie’nin değişimine temkinli yaklaşıyordum, çünkü en sevdiğim karakterlerden biri ve yok yere harcanması çok kötü olurdu. Ama bence gerçekten mantıklı bir şekilde gerçekleşti bu değişim. Sadece birazcık daha detay gerekiyor.

Kostüm tasarımını ben de büyücülük dünyasının atmosferine pek uygun bulmuyorum ama şık olduklarını inkar edemem :smiley: üstelik kostüm tasarımcısı da benim favorim. Gittikçe gözüm alıştı sanırım. Dekor, sanat yönetmenliği gibi şeyler de çok güzel kotarılmıştı.

1 Beğeni