Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

Gholam

Görüdüğü ilk kitap: Zaman Çarkı - Kılıçtan Taç
Görüdüğü kitaplar: Zaman Çarkı serisi
Yazar: Robert Jordan

Güç Savaşı sırasında Aes Sedai’lere suikast düzenlemek için yaratılan varlıklardır. 3 erkek ve 3 kadın olarak toplamda 6 tane Gholam yaratılmıştır.

İnsan görünümüne sahip olmalarına karşın vücutlarında kemik yoktur. Bu nedenle kapalı kapılardan veya duvar çatlarından geçebilirler. Çok hızlı hareket edebilmektedirler. Zekidirler. Ortak Dil’i konuşabilirler. Çoğu silah ve Tek Güç zarar vermez. Tek Güç’e karşı bağışıkları vardır. Gholam’lar üzerinde Tek Güç bir işe yaramamaktadır. Ve Tek Güç kullanan birini uzak mesafelerden sezebilir. Aynı şekilde çoğu silahta Gholam üzerinde bir zarara yol açmamaktadır.

Emirlerini Terkedilmişlerden alan Gholam’lar, verilen emiri gerçekleştirene kadar vazgeçmezler. Hedeflerin uzuvlarını ve boğazını parçalayarak öldürür. Yaratıldıkları andan itibaren yüzlerce Aes Sedai’yi öldüren Gholamlar’ın hiç biri öldürülememiştir. Gölge Savaşları sonunda bilinmeyen biri tarafında uyku kutularına kapatılmıştır. Asırlar boyunca bu kutularda kalan Gholam’lar zamanla unutulmuştur.

3 Beğeni