Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

Merhaba, bu konuda sayfaları arasında sayısız mecaraya atıldığımız kitaplarımızdaki canavar ve yaratıkların listesini oluşturacağız. Sizde okuduğunuz kitaplardaki canavar veya yaratıkları yorumlarda anlatarak konuya yardımda bulunabilirsiniz. :dragon: :slight_smile:

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

iconfinder_JD-41_2625498 Orta Dünya - J.R.R Tolkien

Fablehaven - Brandon Mull

image Zaman Çarkı - Robert Jordan, Brandon Sanderson

4 Beğeni

Balrog

Görüldüğü ilk kitap: Yüzüklerin Efendisi - Yüzük Kardeşliği
Görüldüğü kitaplar: Yüzüklerin Efendisi serisi, Silmarillion, Gondolin’in Düşüşü
Yazar: J.R.R Tolkien

“Güç İbilisi” anlamına gelen Balrog’lar Orta Dünya evreninde Melkor tarafından akılları çelinelerek karanlık tarafa çekilen Maiar ırkından oluşmaktadır.Görünümleri insan biçimli ama insandan daha büyük kara bir siluet olan koca bir gölge gibiydi. Ruhların özünde ateş olan bu yaratıkların kullandıkları silahlar sönmeyen bir ateş ile yanardı. Silah olarak genelde kırbaç ve kılıç kullanılırlardı. Balrog’ların efendisi olan Gothmog ise kara bir balta kullanılırdı. Orta Dünya evrenindeki en güçlü yaratıklardan olan Balrog’ların sayıları çok az olmasına rağmen insan ve elflere sayısız acılar yaşatmış.

Ork safları açılmış, orklar sanki kendileri de korkmuşlar gibi iki yana toplanmıştı. Arkalarından bir şey yaklaşmaktaydı. Ne olduğu görülmüyordu: Tam ortasında insan biçimli ama insandan daha büyük kara bir siluet olan koca bir gölge gibiydi; sanki bu gölgede ondan önce gidip yolunu açan bir güç, bir dehşet vardı. Ateşin kenarına geldi, ışık sanki üzerine bir bulut çökmüş gibi soldu. Sonra bir sıçrayışla yarıktan atladı. Alevler onu selamlamak için gürleyerek etrafını kapladılar; kara bir duman havaya yayıldı. Dalgalanan yelesi tutuşarak arkasından alev saçtı. Sağ elinde sivri bir ateş diline benzeyen bir kılıç vardı; sol elinde ise çok uçlu kösele bir kırbaç tutuyordu.
Gimli gözleri faltaşı gibi açılmış bakakaldı. “Durin’in Felaketi!” diye bağırdı ve baltasını düşürerek ellerini yüzüne kapadı. “Bir Balrog,” diye mırıldandı Gandalf.

6 Beğeni

Obur Olloch

Görüldüğü ilk kitap: Fablehaven - Akşam Yıldızı’nın Yükselişi
Görüldüğü kitaplar: Fablehaven serisi
Yazar: Brandon Mull

Üzerinde “Beslemeyin” yazan bir kurbağa heykeli içinde uykuya yatmış bir iblistir. Olloch beslendiğinde onu besleyen eli ısırarak yeniden canlanır ve serbest kalır. Kendisini besleyen kişiyi yutana kadar yiyebileceği her şeyi yemeye başlar. Beslendikçe büyür ve gücü artar. Olloch, kendisini besleyen kişiyi bulduktan sonra yutar ve yeniden heykel şekline döner. Sonunda heykel küçülerek eski halini alır.

2 Beğeni

Ben bu canavarı yanılmıyorsam Fablehaven’da görmüştüm.
Yine de yazdığımız canavarların hangi kitaplarda/serilerde geçtiğini yazarsak başlığın kitap/seri keşfetmek açısından da çok yararlı olacağını düşünüyorum.
Aklıma geldikçe ben de katkı yapmaya özen göstereceğim. :slight_smile:

1 Beğeni

Evet Fablehaven’dan. :slightly_smiling_face:

Ana konuda evren ve yazar bilgisi var ama kitap açısından bu bilgiler yetersiz haklısınız. En kısa zamanda alt konulara bir düzenleme geçerim. Tavsiyeniz için teşekkürler. Katkılarınızı da bekliyoruz :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Trolloc

Görüdüğü ilk kitap: Zaman Çarkı - Dünyanın Gözü
Görüdüğü kitaplar: Zaman Çarkı serisi
Yazar: Rober Jordan

İnsan ve hayvan melezi olan bu yaratıklar Zaman Çarkı evreninde Gölge Savaşı sırasında yaratılmıştır. Bazı Trolloc’lar insan görünümüne daha çok benzerken, bazılarında ise boynuz, gaga, tüy gibi hayvanımsı görünüşleri olabilmektedir. Fiziksel görünüşleri Trolloc hakkında bilgi verebilmektedir. Örneğin bir kurt özelliklerini taşıyan Trolloc daha zeki ve bu nedenle diğer dilleri konuşmaya daha yatkındır. Ama bir ayı özelliklerini taşıyan Trolloclar da ise diğer Troclloclardan daha sert olur. Trolloc’ların çoğu fiziksel olarak insanlardan uzun ve güçlüdür. Bazıları bir kişiyi koku ve sesle takip edebilir. Çoğu Trolloc karanlıkta insanlardan daha iyi görebilmektedir. Etobur olan bu yaratıklar ayrım gözetmeksizin her türlü eti mideye indirebilmektedir. Buna insan eti ve başka Trolloc etleride dahildir. Acımasız ve sadistlerdir. Çoğu zevk veya sırf öldürmek için öldürürler.

Güçlerine ve boyutlarına rağmen çoğu Trolloc’un zekası insan zekasından düşüktür. Bu nedenle olacaktır ki savaşlar da Trolloclar kılıç kullanmayı bilen bir insan tarafından rahatlıkla öldürülebilir. Bir kılıç ustası ise çok sayıda Trolloc’u zorluk çekmeden öldürebilir. Savaşın seyri Trollocların lehine döndüğü anda genellikle kaçma eyleminde bulunurlar. Tüm bu dezavantajlarına rağmen Trolloclar çok hızlı bir şekilde üreyebilmektedir. Bu da insan nufüsunu yapabileceğinden çok daha hızlı ve sayıda ordular oluşturabilmektedir.

Trolloclar insanlardan kesinlikle daha büyük, daha güçlü, daha agresif ve sadist olsalar da, olağanüstü disiplinsizdiler. Disiplinli, yetenekli ve artık dehşete düşmeyen düşmanlarla karşı karşıya geldiklerinde, yenildiler ve katledildiler. Ta ki bir Myrddraal ile bağlantı kurulabileceği keşfedilene kadar. Myrddraal sayesinde Trolloc orduları üzerinde büyük bir kontrol ve disiplin elde edilmiş oldu.

1 Beğeni

Naruto’dan Tailed Beast’ler de gelsin.

2 Beğeni

Naroto hiç okumadım. O yüzden yazamayacağım. Eğer siz yorumlara eklerseniz ben de ana konuya kullanıcı adınızla birlikte eklerim. :slight_smile:

İlkte Harry Potter ile ilgili bir başlık sandım ancak içeriğe tıkladığımda daha güzel bir konu olduğunu fark ettim. Güzel bir konu ama bu tür anlatım/açıklama konularında yetersiz veya yeteneksiz buluyorum kendimi o yüzden seyirci olarak bu konuyla ilgileneceğim.

1 Beğeni

Başlığı biraz Harry Potter evreninden esinlenmiş olabilirim. :sweat_smile:

Sizleri de en kısa sürede konuya katkıda bulunmanızı diliyorum. Bu sayede hem yetersiz hissettiğiniz konuları geliştirirsiniz, hem de içeriğimiz çoğalır. :slight_smile:

1 Beğeni

Gholam

Görüdüğü ilk kitap: Zaman Çarkı - Kılıçtan Taç
Görüdüğü kitaplar: Zaman Çarkı serisi
Yazar: Robert Jordan

Güç Savaşı sırasında Aes Sedai’lere suikast düzenlemek için yaratılan varlıklardır. 3 erkek ve 3 kadın olarak toplamda 6 tane Gholam yaratılmıştır.

İnsan görünümüne sahip olmalarına karşın vücutlarında kemik yoktur. Bu nedenle kapalı kapılardan veya duvar çatlarından geçebilirler. Çok hızlı hareket edebilmektedirler. Zekidirler. Ortak Dil’i konuşabilirler. Çoğu silah ve Tek Güç zarar vermez. Tek Güç’e karşı bağışıkları vardır. Gholam’lar üzerinde Tek Güç bir işe yaramamaktadır. Ve Tek Güç kullanan birini uzak mesafelerden sezebilir. Aynı şekilde çoğu silahta Gholam üzerinde bir zarara yol açmamaktadır.

Emirlerini Terkedilmişlerden alan Gholam’lar, verilen emiri gerçekleştirene kadar vazgeçmezler. Hedeflerin uzuvlarını ve boğazını parçalayarak öldürür. Yaratıldıkları andan itibaren yüzlerce Aes Sedai’yi öldüren Gholamlar’ın hiç biri öldürülememiştir. Gölge Savaşları sonunda bilinmeyen biri tarafında uyku kutularına kapatılmıştır. Asırlar boyunca bu kutularda kalan Gholam’lar zamanla unutulmuştur.

3 Beğeni

Orman Ruhu

Görüldüğü Yer: Prenses Mononoke, Sedir Ormanı.

Orman Ruhu Sedir Ormanı’nın koruyucusu, yaşam ve ölüm tanrısı olarak bilinir. Görünüşü geyiğe benziyor, ancak daha çok boynuzları ve insansı bir yüzü vardır. Gece boyunca devasa, yarı saydam bir insansıya dönüşebilir. Bu nedenle bir diğer ismi Gece Gezginidir. Geyik Tanrısı olarak da bilinir.

  • Ölümsüzlük ve dokunulmazlık: İmparator Mikado, kafasını yiyerek ölümsüz olmanın mümkün olduğuna inanıyordu.
  • Yaşam üzerindeki güçler: Kanı, filmin sonunda görülebilen tüm hastalıkları ve lanetleri tedavi eder. Yere değdiğinde ayaklarının altındaki bitkiler hızla büyür ve hızla solar. Ağzıyla dokunarak yaraları iyileştirebilir, ancak bu şekilde lanetleri ortadan kaldıramaz.
  • Ölüm üzerindeki güçler: Hayatı sonlandırabilir. İblisler , Orman Ruhu dışında kimseden korkmazlar.
  • Gece Gezgini: Orman Ruhu Denizi’nde, gece yarısı Gece Gezgini’ne dönüşür. Kafasını kaybederse, ölüm Gece Yürüyen olur.