Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

Trolloc

Görüdüğü ilk kitap: Zaman Çarkı - Dünyanın Gözü
Görüdüğü kitaplar: Zaman Çarkı serisi
Yazar: Rober Jordan

İnsan ve hayvan melezi olan bu yaratıklar Zaman Çarkı evreninde Gölge Savaşı sırasında yaratılmıştır. Bazı Trolloc’lar insan görünümüne daha çok benzerken, bazılarında ise boynuz, gaga, tüy gibi hayvanımsı görünüşleri olabilmektedir. Fiziksel görünüşleri Trolloc hakkında bilgi verebilmektedir. Örneğin bir kurt özelliklerini taşıyan Trolloc daha zeki ve bu nedenle diğer dilleri konuşmaya daha yatkındır. Ama bir ayı özelliklerini taşıyan Trolloclar da ise diğer Troclloclardan daha sert olur. Trolloc’ların çoğu fiziksel olarak insanlardan uzun ve güçlüdür. Bazıları bir kişiyi koku ve sesle takip edebilir. Çoğu Trolloc karanlıkta insanlardan daha iyi görebilmektedir. Etobur olan bu yaratıklar ayrım gözetmeksizin her türlü eti mideye indirebilmektedir. Buna insan eti ve başka Trolloc etleride dahildir. Acımasız ve sadistlerdir. Çoğu zevk veya sırf öldürmek için öldürürler.

Güçlerine ve boyutlarına rağmen çoğu Trolloc’un zekası insan zekasından düşüktür. Bu nedenle olacaktır ki savaşlar da Trolloclar kılıç kullanmayı bilen bir insan tarafından rahatlıkla öldürülebilir. Bir kılıç ustası ise çok sayıda Trolloc’u zorluk çekmeden öldürebilir. Savaşın seyri Trollocların lehine döndüğü anda genellikle kaçma eyleminde bulunurlar. Tüm bu dezavantajlarına rağmen Trolloclar çok hızlı bir şekilde üreyebilmektedir. Bu da insan nufüsunu yapabileceğinden çok daha hızlı ve sayıda ordular oluşturabilmektedir.

Trolloclar insanlardan kesinlikle daha büyük, daha güçlü, daha agresif ve sadist olsalar da, olağanüstü disiplinsizdiler. Disiplinli, yetenekli ve artık dehşete düşmeyen düşmanlarla karşı karşıya geldiklerinde, yenildiler ve katledildiler. Ta ki bir Myrddraal ile bağlantı kurulabileceği keşfedilene kadar. Myrddraal sayesinde Trolloc orduları üzerinde büyük bir kontrol ve disiplin elde edilmiş oldu.

1 Beğeni