Fantastik Canavarlar'da Gördüğümüz "Nagini" Sandığımız Kişi Olmayabilir!

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Fantastik Canavarlar'da Gördüğümüz "Nagini" Sandığımız Kişi Olmayabilir! – Fantastik Canavarlar

image

Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları’nın vizyona girmesiyle birlikte, bazı Harry Potter hayranlarının Johnny Depp’in Grindelwald karakterini canlandırmasına tepki vermesiyle başlayan tartışmalar bununla sınırlı kalmamıştı. Film henüz gösterime girmeden önce yayınlanan son fragmanda, Asyalı oyuncu Claudia Kim’in Voldemort’un yılanı Nagini‘yi (ve nam-ı diğer Hortkuluğu) canlandıracağı ortaya çıktığı anda tartışmalar yerini başka bir boyuta taşımıştı. Harry Potter kitaplarından… (DEVAMI…)

Bence hiç olası bir teori değil. Maledictus olmak kurtadam olaya çok benziyor. Hemen hemen kontrolsüz bir biçimde vücudunuzun formunu değiştiren bir lanet. Bence tedavi edilemez veya vücutdan çıkarılamaz birşey çünkü öyle olsaydı mantıken kurtadamlığında tedavisi olurdu. Ki obscurial bu lanetlerden vaya farklı. obscurial kişinin geliştirdiği bir güç formunda parazit gibi yani birinden ayrılabilmesi saçma gelmiyor ve maledictusla hiç aynı şey değil. Ve bence nagininin hikayesinin devamını öğrendiğimizde taşlar yerine oturacak. Daha birşşey görmeden bu nagini bizimkine benzemiyo demek saçma. Ayrıca ateş kadehi kitabında voldemort nagininin özel olduğunu ve diğer normal yılanlardan daha dayanıklı ve güçlü olduğunu söylüyordu. Yani ben rowlingin yazarken bunu planladığına inanıyorum. Millet kadını sonradan birşeyler uydurmaya çalışıyor gibi gösteriyor ama gerçekçi olursak son kitabın taslağını ilk kitbı yazmadan planlamış bir kadından bahsediyoruz. Ama açıkçası canavara dönüşen ve beyaz bir adamın kölesi olan bir kadının asyalı olması fikri grçekten rahatsız edici çünkü baya asyalı kadın stereotipi ama burada neden rowlinge saldırıyolar anlamıyorum. Rowling sadece karakteri yazmış ve bu asyalı olsun dememiştir heralde. Role kim asyalıyı aldıysa onu suçlasınar. Bence hayranlar iyice saçmaladı artık suçlayacak yer arıyor. Neymiş efndim johnny depp oynuyormuş. Yav kadına şiddete tabiki karşıyız da, elon musk’la evlenip o adamı da suçlayıp birsürü para kaldırmış ve depp’le de anlaşmaya gidip para koparmış bir kadından hiç mi şüphelenmiyorlar? Asyalı nagini kötü ama Rowling napsın gitsinler casting sorumlusuna çemkirsinler. Ben de filmdeki herkesin cüppe yerine uzun pardesüler giymesine gıcık oldum kurtlar vadisi gibi ama rowlinge çemkirmiyorum kostüm tasarımcısına bileniyorum mesela. Rowlingin de saçmaladığı oluyor tabi bakınız siyah hermione ve cursed child ama her haltı yıkmasınlar bu kadına canım.