Fantastik Kitap Önerileri

Okudum tüm seriyi teşekkürler.

İlk İmparatorluğun Efsaneleri Serisi hakkında bilgisi olan var mı önerir misiniz. Bir kaç yerde hakkında kötü yorumlar okudum o yüzden sizlere sorayım istedim.

Destanlar Çağı’nı okudum. Yazarın dili akıcı, yazımı acemice değil. İnsan, elf, cüce dünyasında farklı fikirleri işlemek istemiş.

Elfler: Çok uzun yaşıyorlar, büyüyü kullanabilen tek ırk, hem büyüde hem de fiziksel olarak çok güçlüler, çok kibirliler, insanları hayvandan değersiz olarak görüyorlar, cücelerden nefret ediyorlar, kendi ırklarında bile derin ayrışmalar mevcut.

İnsanlar: Elfler tarafından fazla ürememeleri için ıssız topraklara sürülmüşler, metal işlemeyi bilmiyorlar, birbirleriyle uzaktan iletişimi olan kasaba büyüklüğünde klanlarda yaşıyorlar, elfleri tanrısal varlıklar olarak görüyorlar.

Cüceler: Elflerle savaşıp kaybetmişler ama pes ettikleri meçhul, iyi silahlar yaptıkları ve belli bir derecede büyüyü engelleyebilen kalkanlar yaptıkları belirtiliyor.

Olaylar bir insanın bir elfi öldürmesiyle başlıyor. Sonrasında olaylar gelişiyor, insanların isyanının temeli atılıyor.

Ortalama güzel bir kitap, fazla bir beklentiniz olmasın.Tavsiye ederim.

Seri hakkındaki yoeumlarımı ikinci kitabı okuduktan sonra yaparım.

12 Beğeni

Teşekkürler. Seriyi ekledim listeme okuyacağım.

Markus Heitz’den Cüceler Serisini okuyan oldu mu, güzel mi okumaya değer mi?

2 Beğeni

Merhaba Witcher benzeri seri önerebilir misiniz

Başka neleri okuduğunu söyle, ona göre tavsiye verelim ?

1 Beğeni

Sissoylu
Harry Potter
Narnia
Kralkatili
Ejderha Mızrağı
Yüzüklerin Efendisi
Buz ve Ateşin Şarkısı dışındakiler olabilir

Yani aslında direkt Witcher benzeri olmasa bile 13-15 yaşlarındaki ana karakterin gelişimi anlatılıp büyük kötüyü yendiği tarzda bişey okumak istemiyorum galiba

1 Beğeni

Sissoylu okuduysan artık Fırtınaışığına başlamalısın bence. Yada daha bir destur çekip Zaman Çarkına başlayabilirsin. :wink: Bak aklıma Drizzt geldi. O da aradığın gibi.

2 Beğeni

Belgariad tam istediğin kitap olabilir.

1 Beğeni

Hep karşima cikiyor bu seri .Nasil bir seri sizce?

Fırtınaışığı ve Zaman Çarkı okumayı düşünüyorum tabi ama şuan bu kadar ağır ya da uzun soluklu bir şeyler okumak istemiyorum galiba . Witcher gibi dememin bir sebebi de akıcı olması ayrıca evreni karakterleri çok hoşuma gitti. Drizzt olabilir ona bakacağım teşekkürler :slight_smile:

Evet Belgariad biraz karşılıyor istediklerimi seveceğimi de düşünüyorum yine de daha yetişkin işi bir şey olsa daha iyi olur gibi. Teşekkürler :))

Brent Weeks kitapları ilgimi çekti ama istediklerimi karşılıyor mu bilemedim.

Evet onlar da birebir uyuyor ama Türkçe çevirileri tamamlanmadı sanırım. Özellikle Lightbringer son yıllarda okuduğum en güzel kitaplardan.

Aslında ilk aklıma gelen Drizzt idi ama oradaki karakterler coming of age değil, baya yaşını başını almış adamlar :slightly_smiling_face: Ama çok keyifli kitaplar, o ayrı.

2 Beğeni

Kedilerden korkan biri olarak tüylerim diken diken oldu :grimacing: .

En mantıklı seçenek Drizzt gözüküyor. Brent Weeks çevirisi olmadığı için bulaşmasam daha iyi gibi umarım tutabilirim kendimi :slight_smile:

Dostlar gelecek ay okumak için kitap alışverişi yapacağım acil fantastik seri lazım. Sizlere danışmak istedim. Bu işi baya sevdim önceki siparişimde baya bir yardımcı olmuştunuz bir kez daha teşekkürler. Tekrar yardıma ihtiyacım var . En son Savaşkıran, Destanlar Çağı iki kitabı, İşkencecinin gölgesi iki kitabı, Bir Mars destanı,Merdiven kentlerin 2, Barut büyücüsü serisini okudum. Bana tekrar yardımcı olursanız sevinirim.
Artık aradığım tek şey kitap karakterleri yetişkin olsun. Hikaye ilgi çekici olsun istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Elantris,Dune serisi ve Sissoylu ilk üçlemesi.

1 Beğeni

Bu eserlerin hepsini okudum.

Kara Elf Üçlemesi,Kadim Kanunlar Üçlemesi(2 si çıktı),İblis Döngüsü olabilir 5 kitaplık tamamlandı ben okumadım ama yorumlarda beğenilmiş genel olarak…

Bu eserleri de okudum. Çok bilinenleri genelde okumuş bulunmaktayım . Ayrıca ilginiz için teşekkürler.

1 Beğeni