Fantastik ve Bilim Kurgu 2021 Okuma Listesi

Sizin gibi güzel liste yapamayacağım ama şimdi aklımda olanları yazayım.

Dune 4-5-6
Bilge Adamın Korkusu
Sessizliğin Müziği
Zaman Çarkı 1-2
Kadim Kanunlar 3.kitap
Işıkgetiren 2.kitap
Raistlin Tarihçeleri 2 kitap
Drizzt 3-4-5-6
Farseer Serisi 3 kitap

En öncelikli olarak bunlar oluştu. Gerisine çıkacak kitaplara göre bakarız.

2 Beğeni

Üç Cisim Problemi, Yaşlı Adamın Savaşı, Ender’in Oyunu. Bu kitaplarda katılabilirim size tembellik yapmazsam. :slight_smile: Bir de Red Country var, onu daha kesin okurum mu okumam mı karar vermedim.

Ocakta Ysabel ile başlayalım o zaman :slight_smile:

Dune ve Sessizliği Müziği hariç okumuşum. İyi okumalar dilerim size :slight_smile:

Şubat için 1 veya 2 tane seçin, beraber okuyalım :slight_smile:

1 Beğeni

O zaman son ikisi olur. Üç Cisim Problemi kitabını temin etmedim.

1 Beğeni

Anlaştık, listeye yazdım :slight_smile:

1 Beğeni

Kızıl Yükselişi de listeye almak isterim şahsen ben.

Olur tabi, hangi ay olsun? Ayda 4 kitap sınırı koydum kendime çünkü anca o kadar okuyabiliyorum :slight_smile:

Elimde şuan Hava Uyanıyor serisi var,3. kitaptayım ve yılbaşına kadar biter %90.Ocakta Ysabell ve diğer 2 kitap olduğuna göre seriden Şubat diyelim hem benim 1 aylık Sömestırıma denk gelir.Ona kadar da toparlarım kitapları ciltli hastalığım beni maddi olarak zorlamazsa.

Ocakta 2 kitap var sadece ama sorun değil. Şubata yazıyorum o zaman :slight_smile:

Aylara göre kitapları belirledikten sonra paylaşabilir misiniz?

Aşağıda paylaşmışsınız, gördüm :slight_smile:

1 Beğeni

Benim 3 kitap olduğu için ondan Şubata aldım.

1 Beğeni

Ocak ayında okumak istediğim diğer 2 kitap aşağıda yer alıyor. Eğer katılmak isteyen olursa konu açacağım, diğer türlü okuyup “Hangi Kitabı Okuyorsunuz” konusuna yazacağım. :slight_smile:

• Sixteen Ways to Defend a Walled City
  • Hançer ve Sikke Serisi

Şubat planım da şu (3 kitap seçildiği için tek kitap hakkım kaldı):

• Küçük Öfkeli Gezegene Yolculuk
1 Beğeni

Poppy war’a ne zaman başlayacaksınız? Bir de seri kitapların sonraki kitapları da mı yazdığınız aylarda okunacak?

Seri kitaplara o şekilde giremeyiz maalesef. İlk kitabı beraber okuduktan sonra geri kalanı kişi kendisi halledecek bir şekilde, yoksa 10 kitaplık seriye başlasak başka kitap okuyamayız 3 ay. :slight_smile:

Poppy War aslında ya çok seveceğim ya da nefret edeceğim bir kitap gibi geliyor bana, arkadaşların yorumları öyle çünkü. Aslında ocak yazacaktım ama kimse ilgilenmez diye erteledim. Okurum derseniz Ejderha Yolu ile değiştirelim. :slight_smile:

Yok bana göre kendi listenizi değiştirmeyin :slight_smile: ben de merak ediyorum o kitabı, sizde görünce okumak istedim ama senenin ortalarına denk gelir bende ancak.

Şu iki ayı atlatalım, ona göre beraber karar veririz o zaman. :slight_smile:

Evet, öyle daha uygun olur bana da :slight_smile:

Bu sene için planım Wheel of Time’ın kalan 9 kitabını bitirmek aslında ama aralara neler sıkıştırırım, ne türler okurum bilemiyorum. Aralara farklı serilerin ilk kitaplarını da sıkıştırırım muhtemelen. Öte yandan Wheel of Time’ı bir şekilde bırakma kararı alırsam da ona göre bir yol çizerim.

Önümüzdeki ilk iki sene için hedefim Wheel of Time, Farseer Üçleme, Mistborn, Dune, His Dark Materials, Kara Kule bitirebilmek veya giriş yapmadığım serilerin en azından ilk kitaplarını okuyabilmek. Çünkü yanlarında okumak istediğim klasikler ve farklı tür kitaplar da var. Bakalım neler olacak.

Karanlık Cevher ve Dune hariç hepsini okudum, Dune’u da şu anda okuyorum. Belki beraber okuruz Karanlık Cevher’i. :slight_smile:

1 Beğeni

Dune’un ilk kitabını okuduğum için katılamadım etkinliğinize. Devam kitapları için veya en azından 2. kitap için böyle bir plan olursa ona kesin dahil olurum. Karanlık Cevher için de aynı şekilde vakti geldiğinde düşünürüz. :smiley: