Fatima Teyze'den Al Haberi

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Fatima Teyze’den Al Haberi – Aylık Öykü Seçkisi

image

Arap mahallesinin yoksul gecekonduları arasında, jilet gibi bir siyah takım elbise giymiş genç adam hızla yürüyordu. Baş döndürücü yaz sıcağı yüzünden, ter içinde kalmıştı. Labirent gibi karmakarışık sokaklarda, kendinden emin adımlarla ilerliyordu. Mahalleyi adı gibi bildiği her hâlinden belliydi. Sağ elinde aksesuar olarak taşıdığı fildişi başlı bastonunu, yere vura vura kocaman adımlar atıyordu. Tek katlı,… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Kaleminize sağlık.

‘‘Aynen Aynen Operasyonu’’ öyküsündeki gibi komik bir punch line bekliyordum, geldi gelmesine ama o vurucu etkiyi bende bırakamadı. Belki de yapılan göndermeyi anlamadığımdan kaynaklıdır, bilemiyorum.

1 Beğeni

Öncelikle teşekkür ediyorum. Yorumunuz için. Evet, “Aynen Aynen Operasyonu” kadar vurucu bir sona sahip değil. “Fatima Teyze’den Al Haberi” biraz Dali’nin siyasi geçmişine göndermeler yapan bir öykü oldu. Umarım, sonraki öykülerim yine benzer bir vurucu etki bırakır üzerinizde.
Kendinize iyi bakın. Sevgilerimle.

Size ait okuduğum diğer öykülere nazaran daha ciddi bir öykü okudum. Seçkinin ruhuna uygun ve güzel bir öyküydü. Kaleminize sağlık. :slight_smile:

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Evet, bu öyküde mizah dozu daha az. :slight_smile:

1 Beğeni

Merhabalar,

Kurgu ile gerçek hayatın ve tablonun öyküsünün pek hoş harmanlamışsınız. Kaleminize sağlık. :slight_smile:

Sevgiler,

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Sağ olun.

Merhaba,

Öyküden ziyade bir tür ifşa olmuş bu eser. Ben Dali’nin Franco’yu desteklediğini bilmiyordum. Gerçi sonra bir günah çıkartmaya gitmiş, sürrealizme saldırarak diktatoryayı desteklediğini savunmuş akımın.

1 Beğeni

Evet, Dali diktatör Franco’yu epey desteklemiş; hatta bu yüzden diğer sürrealistlerle büyük tartışmalar yaşamış. Öykünün kilit noktası, Yanan Zürafa’daki anlamla Dali’nin faşistleri desteklemesinin birleşimi.
Yorumunuz için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Merhaba;
Dali’nin evini ziyaret ettiğimde eserlerine hayran kalmıştım. Özel sayı Dali olunca çok sevindim. Yaşamını tekrar okudum. O da ne! Meğer destekçiymiş. O dönem bilmiyordum bunu.Bayağı bir hayal kırıklığı. Ben de öykümü yazarken buradan hareket etmeyi düşündüm sonra "Çekmeceler"e odaklandım. Çok değişik bir yönden ele almışsınız ve çok da güzel olmuş öykünüz. Kaleminize, yüreğinize sağlık.

1 Beğeni

Çok teşekkür ediyorum. Beğenmeniz beni mutlu etti. Birazdan sizin öykünüzü okuyacağım. Merak ettim. :slight_smile: