Favori Korku Filmleriniz

Favori 10 Korku Filminiz hangileridir? Konu, bir bakıma öneri niteliği de taşıyor.

Aynı konu daha önce açılmışsa, denetmen arkadaşlar bunu silebilir. Buyurun yorumlara :slight_smile:

Ben de listemi şöyle ekleyeyim. Unuttuğum varsa sonra yazarım :slight_smile:

1- The Others (Diğerleri)
2- The Ring (Halka)
3- A Nightmare on Elm Street (Elm Sokağında Kabus)
4- The Evil Dead (Şeytanın Ölüsü)
5- The Exorcist (Şeytan)
6- What Lies Beneath (Gizli Gerçek)
7- Friday The 13th (13. Cuma)
8- Halloween
9- Psycho (Sapık)
10- Rosemary’s Baby (Rosemary’nin Bebeği)

7 Beğeni

Son yıllarda bir evde geçen paranormal olaylar ve şirin, tatlı bir ailenin yeni taşındıkları eve musallat olan varlıklar gibi gibi konuların dışına bir türlü çıkamadıkları için eski zamanlardan yazayım. Zira son 20 senedir hiç bir korku filmi ilgimi çekmiyor. Hele yerli yapımlar. 10 tane çıkar mı bilmiyorum ama Elm Street serisi şimdi izleyince çoğu insana komik gelse bile zamanın efsanesidir. Aynı şekilde Halloween Michael Myers serisinin eski filmleri sinemada zıplatma garantiliydi. Korkuya girer mi tabi bilmiyorum ama verdiği mesajlar dolayısı ile Stigmata çok başarılı bir yapımdır bana göre. Thirteen Ghosts sevdiğim bir yapımdır. Hellraiser yine döneminin efsanelerindendir. Yine 80 ve 90 dönemlerinde beyazperdeye aktarılmış Stephen King uyarlamaları da şimdiki filmlerin bir çoğunun yerini tutar.

dip ekleme : Ters köşe yapımların ilk öncülerinden biri olması sebebi ile The Others favorilerimdendir.

3 Beğeni

Yazdığınız filmlerden sadece Thirteen Ghosts’u izlememişim. Listeye ekleyeyim. Evet, katılıyorum bu filmlerin hepsi birer efsanedir. Hele The Others benim için bir numaradır diyebilirim. Ben The Ring (Halka)’i de listeye eklerim. Stigmata’yı da çıktığı yıl sinemada izlemiştim. Korku sayılmaz ama iyi bir gerilim filmidir bence de.

Günümüzde böyle kaliteli yapımlar pek az.

2 Beğeni
  1. The Thing
  2. Event Horizon
  3. Hellraiser
  4. Ninth Gate
  5. The Descent
  6. Wicker Man
  7. 28 Days Later
  8. The Fly
  9. Conjuring
  10. House Of Wax
5 Beğeni

Eklemeler ;
1408 , Secret Window, İdentity, The Cell (Jennifer Lopez) Bu filmleri de tekrar tekrar izleyebilirim.

4 Beğeni

Bu üçünü izlememişim. The Cell’i de aynı yıl sinemada izleyip çok beğenmiştim. Birkaç kez tekrar izledim.

@Leingrad Sizin listede de birkaç tane izlemediğim film varmış. The Ninth Gate, The Fly, House of Wax, The Thing izleyip beğendiğim yapımlar.

3 Beğeni

1- The Rİng
2- The Exorcist
3- Alien
4- Kuzuların Sessizliği
5- The Thing
6- The Fly
7- The Others
8- Candyman(1992)
9- 30 Days of Night
10- A Nightmare on Elm Street

2 Beğeni

The Thing
The Fly
Deep Red
The Exorcist
Event Horizon
Martyrs
Society
Misery
The Hitcher
Re-Animator

letterboxdda en yüksek puan verdiklerimden liste çıkardım ama benzer şeyler çıktı arkadaşlarla :slight_smile:

2 Beğeni

Bu ikisi çok fena. İkisi de beni oturduğum yere gömmüştür.

4 Beğeni

Başlığa "ben korku filmi izlemem, sevmem ki… " diyerek girdim neredeyse hepsini izlemişim. :rofl: Cave vardı bir de sanki.

2 Beğeni

Merhabalar, şu sıralar kaliteli korku filmi açlığı çekiyorum. Gerilim türünde gene kaliteli yapımlar oluyor. Mesela Men filmini izlerken içim sıkılıp gerilmiştim. Ama böyle net korku olacak şekilde işte ruh,zombi,şeytan vb. artık ne varsa 2020 veya sonrası önerebileceğiniz güzel bir korku filmi var mı ?

Not: En son Talk to me izledim. Bu tarz ama daha kaliteli ve korkunç önerilerinizi bekliyorum. :slight_smile:

3 Beğeni

2020 sonrası kaliteli korku filmi gerçekten de sayı olarak az. Doğrusu ben de 2020 sonrası çok az izledim. Genelde o tarihten önceki filmleri izlemişim. Yapım yılını dikkate almazsanız yukarıda sayılan filmlerin birçoğu gayet kalitelidir. Ben de izlemediklerimi not alıyorum, mutlaka izleyeceğim.

1 Beğeni

Arkadaşlar bu arada favori 10 film dışında beğendiğiniz korku filmleri varsa onları da listenizin altına not olarak ekleyebilirsiniz.

1 Beğeni

Aslında 2020’yi birazda öylesine söyledim çünkü en iyi korku filmleri gibi listelerde genelde aynı filmler oluyor ve hepsini ya izlemiş oluyorum ya da çok eski ama o tipteki kült ilk film falan oluyor. Eski filmlerle bir derdim yokta kan efekti olan veya efektli bir kötüye sahip korku filmleri bu dönemden bakınca o havaya sokamıyor. Yoksa yıldan bağımsız tüm önerilere açığım.

Ayrıca dediğiniz gibi belirtmekte fayda var yukarıdaki listeler çok kaliteli. Sanırım sizin listeniz özellikle favori filmlerime sahip. Yılları itibari ile çocukken izleyip uyuyamadığım olmuştur. :slight_smile:

2 Beğeni

Smile’ ı tavsiye ederim izlemediyseniz ;

2 Beğeni

Eski tarihli filmlerin bazısı dediğiniz gibi günümüz bakış açısıyla izlendiğinde belki absürt gelebiliyor. Gerçi bazısı özellikle absürt olması amacıyla çekilmiştir, o ayrı. Çok eski tarihli filmleri (korku veya başka tür) ben o yılların bakış açısıyla izlemeye çalışıyorum. Bu şekilde izlenirse zevki çıkar, aksi taktirde bazen komik bile olabilir. Size de tavsiyem bu olur.
Korku türünden bağımsız, örneğin en eski Bond filmleri bile günümüz bakış açısıyla izlendiğinde çok basit gelebilir. Ama izlerken o yılların havasına girilirse çok zevkli oluyor bence.

2 Beğeni

barbarian, x, cobweb aklıma bunlar geldi şimdilik.

2 Beğeni

Korku ve gerilim karışık olarak:
the hills have eyes
the orphanega
dont breathe
the texas chainsaw
insidious
sleepy hollow
gothika
the skeleton key

4 Beğeni

Selam internette nasil aratsam bulamadim CNBC e de yayinlanan masters of horrorun ilk bolumune benzeyen film mi dizi mi tam hatirlamadigim vampir filmiydi filmin basinda sarisin kadin arkadasinin yanina gidip bir sey anlatiyordu vampir filmi oldugundan da emin degilim oldukca korkunc bir filmdi nasil bulabilirim filmi?

1 Beğeni

Buffy The Vampire Slayer olabilir mi?

1 Beğeni