Femirüs

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Femirüs – Aylık Öykü Seçkisi

image

Mutfaktan yumurta ve kahve kokusu geliyordu. Kalktı. Fadime kahvaltıyı hazır etmişti. Karşılıklı iki tabak, tabağın solunda çatal, sağında bıçakla peçete. Sofraya oturunca karısı porselen fincana kahve doldurarak koydu önüne. Radyoda tuhaf bir müzik çalıyordu. “Hayırdır? Bugün de yeni icatlar. Nerede benim çayım” diye söylenecek oldu. “Sabah bol kafein sana iyi gelecek. Çırpılmış yumurtayla da protein… (DEVAMI…)

Eline sağlık Sitare. Temayla birebir örtüşen meseleli bir öykü olmuş. Dilin her zamanki gibi yormuyor, akıp gidiyor. Kadınlık, roller, feminizm, eril baskı falan kavramsal olarak bu öykü nezdinde tartışacağım pek çok noktayla karşılaştım, ama bunlar öykünün başarılı bir öykü olması gerçeğini değiştirmiyor. Diğer konuları bilahere tartışma hakkımız baki kalsın, sevgiler…

Beğendiğine asevindim Handeciğim. Ben de çok eğlendim yazarken. İnşallah bir gün karşılıklı sohbet edeceğiz. Sevgiler.

1 Beğeni

Merhaba @Sitaresan

Öncelikle eğlenceli olduğu kadar okuması da teknik olarak keyifli bir öyküydü.

İçerik olarak ben yine işin eğlenceli kısmında kalacağım çünkü diğer türlü bu virüsü kim üretti, nerede üretti, neden üretti gibi sorulara gidiyor kafam, tabi sadece edebi meraktan… :male_detective:

Havva annemizin tabağını boş geri göndermek de ayıp olur ayrıca :apple:

Ellerine sağlık,
Önümüzdeki seçkilerde görüşmek dileğiyle…

Dedim “Bu adam Fadime’yi öldürecek.” ama şaşırttınız beni. :slight_smile: Çok güzel olmuş. Çok keyif aldım okurken. Detaylı olmasını, uzun olmasını sadece daha fazlasını okumak için isteyebilirdim ama bu hali de çok güzel. Elinize sağlık.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu tarz öyküleri yazarken ben de eğleniyorum. Teknik kısmını beğendiğinize sevindim. Yazdıkça da iyi oluyor ve olacak .Selamlar.

1 Beğeni

Öyküyü yazarken özellikle Fadime ile Memet arasında gerilim olacak şekilde tasarladım. Sonrasında Memet’i gelişmeye meyilli bir karakter haline getirerek öykünün umut dolu sonlanmasını istedim.
Yorumlarınız için teşekkürler,
selamlar.