Fetişiniz Var Mı?

Fetiş deyince insanın aklına direkt vücutsal olgular gelse de, genelde insanların nesnelere de fetişleri olabilir. Var mı böyle fetişleriniz? Benim bir zamanlar resmen yüzük fetişim vardı, tarzı hoşuma giden çoğu yüzüğü alıyordum (Sanırım bu sebepten bir bijuteri dükkanı açtım :smiley:

Sizin bahsettiğiniz şey, takıntı.

1 Beğeni

Fetişizm kelimesi yaygın olarak bir şeyi sahiplenmek veya çok sevmek olarak akıllara geliyor fakat bununla alakası yok.

Freud döneminde cinsel nesne arayışı fetişizm sebeplerindendir. Çocuk ve ergen travmaları ileri ki yaşta normal kabul edilen cinsellik algısı dışına çıkarak cinsel olmayan eşyayı,organı veya uzvu 1. cinsel nesne olarak kabul etmeye sebep olabilir, kabul görmüş tanımımız halen bu.

Daha önceki zamanlarda ise putlaştırmaya kadar giden bir durum.
Bir şeyi biriktirmek, normalden daha fazla sevmek ona dair fetişimiz olduğu anlamına gelmez. :blush:

Sıkça yanlış kullanılan bir kavram olmuş durumda.

3 Beğeni

Benimkisi burun fetişi var. Yan profilde güzel görünen ve kutu biçiminde olan burunları seviyorum. O kritiğe sahip olanları öpmek isterim. Ayrıca gıdı mı gıdık fetişi de var. Şişmanların gıdığını okşamak isterim.

Normalde konuyu cinselliği baz alarak açacaktım lakin forum kurallarına aykırı olabilir diye içeriği biraz değiştirdim ama fetiş kelimesini de kullanmak istedim (Çoğunluk bu anlamda da kullandığı için) :slight_smile:

Ayak… ( ironidir lütfen vurmayın )

Ayak fetişizm suç mu (Sinsi bakış) :smiley:

Fetişim yok, televizyonun taksidi bitsin onu da alacağım.

7 Beğeni

Kisa saçı pek severim, fetiş midir bilmem.

Fetiş dışı ilgilenmiyorum zaten.;;

Bir arkadaşıma önerdiğimde kayıp rıhtım…

7 Beğeni

Hepimizin bir kitap fetişi var şimdii, önce bir bunu kabul edelim :joy: O cilteri aynı boyda yan yana sıralaması… O karton kapakları seri olarak ya da renk koduyla dizmesi… Kitap+kitaplık fetişi hatta :joy: Gerçi benim kitaplık kaos ama düzenlisini görünce bir hoş oluyorum tabi :D.

4 Beğeni

Birinci Anlamı: Önünde fofenk dansları yaptığım, sağına soluna mum diktiğim bir put yok.

İkinci Anlamı: Şeylerin uğurlu olduğu veya bir şeyin uğur getireceği saçmalığına inanmam.

Üçüncü Anlamı: Tapınırcasına sevdiğim şey veya kimse yok. Her şeyden veya herkesten canım isterse vazgeçebilirim.

Dördüncü Anlamı: Karşı cinse ait bir eşyanın bende saplantılı bir cinsel coşku uyandırdığını hiç görmedim.

Sonuç: Fetişik biri değilmişim.

2 Beğeni

Ses e karşı çok ciddi bir takıntım veya fetiş mı dersiniz bilinmez var. Özellikle hanımefendiler ile ilgili, tabii seslendirme ustaları da bunların arasındadır. :face_with_hand_over_mouth::hugs::kissing_closed_eyes: