Filozof Çocuk denilen Atakan Kayalar Hakkında Düşünceleriniz

Hepimizin bildiği üzere gerek sosyal medyada gerekse TV ekranlarında ‘‘Filozof Çocuk’’ diye bize gösterilen çocuk Atakan Kayalar hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum.

Çocuğun konuşması bence çok güzel ve olgun görünüyor. Hakkında bazı teoriler var İndigo çocuk veya kristal çocuk olabilir diye. Bazı iddialar ise çocuğa bu bilgilerin ezberletilmiş olup ekranlarda konuşması için ortaya atılan bir proje olduğu. Ayrıca da 5 ayda 250 kitap okuduğunu hatta hatırladığım kadarıyla kitaplarının çoğunun felsefe üzerine olduğuydu. Bir insan 5 ayda 250 kitap okuyabilir mi sorusunun yanıtını da bilmiyorum açıkçası. Rıhtım’ın değerli görüşlerini merak ediyor ve görüş belirten, belirtmeyen herkese teşekkür ediyorum.

Görüşüm yok, umrumda da değil.
Her şey hakkında da görüşümüz olmasın.

9 Beğeni

Tek düşüncem; Nihilizm’den anlamadığı halde popüler olma çabasıyla birkaç kelam etmeye çalışan bir çocuk olduğu. Popüler olma konusunda başarılı olduğu için tebrik ediyorum.

1 Beğeni

Hali hazırda dizisi var, Sheldon! :laughing:

Öncesinde de Dedektif Conan vardı ama o büyüyüp de küçülmüş biriydi. Güzeldi.

Ayşecik, Ömercik, Sezercik… :upside_down_face:

Başarılıdır. Popüler olmuş ve ana akım medyada yer almıştır. Kendini pazarlayabilmiş ve olduğundan daha donanımlı gösterebilmiştir.

Bir şeylerin ona ezberletildiği düşüncesine katılmıyorum ki böyle bir şey olamaz. Çünkü çocuk kendi yorumlarını açık ve akıcı bir şekilde belirtiyor. Yani olay ezbere kaysa bu kadar akıcı ve kendi yorumunu kattığı cümleler kuramazdı. Ailesinin büyük ihmalleri sonucunda maalesef popüler olmuş bir kardeşimiz. Kristal çocuk tanımına gayet uyuyor. Ama sorulması gereken soru diğer kristal çocuklar nerede? :slight_smile:

5 Beğeni

5 ayda 250 roman okudum dese olabilir derdim ama o yaşta 5 ay gibi bir sürede 250 felsefe kitabı bence pek mümkün değil. Okuduysa bile anladığından şüpheliyim. İlk meşhur olduğu videoda Spinoza okuduğunu söylüyor. O ayarda felsefe kitaplarını o yaşta okumak bence imkansız. Ayrıca benim asıl merak ettiğim forumda o yaştayken bu kadar kitap okuyan birileri var mı?

1 Beğeni

Eleştirirken sadece bir çocuk olduğunu unutulduğunu düşünüyorum. Okuduğu kitaplar düşüncesi umurumda değil. Günümüz medyasının viral olan her durumdan faydalanıp insanların gözüne sokup yerli yersiz eleştiriye maruz kalan 10 yaşında bir ‘ÇOCUK’ olduğudur. Her ne olursa olsun 15 saniyelik ünlülük sonrasında gündem düşüp yerini coronaya bırakmıştır. Bir kaç yıl veya ay sonra tekrardan önümüze sunup (Başlık: Kristal çocuk Atakan bilmem ne yaşında böyle bişey oldu.) ekmeğini yerler. Sonrasında çocuk olan kendi hayatını nasıl belirler bilemem ama hayırlısı olsun.

1 Beğeni

Bu yaşımda bile okuyamam

2 Beğeni

Çocuk birkaç hafta önce tt olmuştu, hakkında okuduğum yorumlar beni mensubu olduğum insan türünden tiksindiren durumlara örnektir.

Koca koca adamlar, kadınlar çocuğa hakaret hatta küfürler etmiş. Çok yazık, ne olursa olsun bir çocuk bu şekilde sözlere maruz bırakılamaz. Suçtur bu. Altında yatan sebeplerden biri muhakkak cehalet, cehalet hafif kaldı tabi…

Çocuğa gelince, okuması araştırması güzel. Ne okursa okusun, okumak araştırmak güzeldir. Yolun sonunda insani başlangıç noktasından çok farklı yerlere götürebilir. Ailesine gelince özellikle annesini garip bulduğumu söylemeyelim. Vakit darlığından kısa kesmek durumundayım, bilahare tektar yazabilirim.

3 Beğeni