ben yüzüklerin efendisi ve kralkatili serisini okudum.1 2 hafta önce zaman çarkına başladım ama şimdiye kadar 100 sayfa anca okumuşumdur çünkü kralkatili gibi çok akıcı bir kitaptan sonra bana ağır geldi sanırım. çok fazla tasvir var ama kral katili okurkende ilk 50 100 sayfayı çok uzun bir zamanda okumuştum hikayeye girince devamı ister istemez geliyor.şimdi zaman çarkına devammı etmeliyim sizce yoksa fırtına arşivinemi başlamalıyım bu forumda bir iki yerde zaman çarkından hatta yüzüklerin efendisinden daha iyi diyen olmuş üstelik kimse tepki vermemiş.bende kral katili ni yüzüklerin efendisinden iyi buluyorum ama akıcılığı anlatım biçiminden dolayı galiba çünkü yüzüklerin efendisi okurken farklı hissediyordum o dünyayı yaşıyor gibi kral katilinde ise gerçekten yaşatıyor yazar.
kral katilini okuyorken yaşıyor insan ama orta dünya okuduktan sonrada insanın kafasında oluyor neyse fazla uzatmıyım sizce zaman çarkınamı devam ediyim fırtınaışığınamı başlıyım? kötü anlatımım içinde özür dilerim kitap okumaya yeni başladım belkide oyüzden sizin kadar rahat ifade edemiyorum kendimi.
Zaman çarkı güzel dir ama dediğiniz gibi fazla betimleme var . Tavsiyem zaman çarkında daha sonra devam etmeniz ama fırtınaya da hemen başlamayın bence şöyle yapın:
Whit sand (çizgi roman)
Elantris
Sissoylu
Sonra fiŕtına ışığı arsivi(çünkü tamamlanmadı ve Sandersonun en iyi eseri bunu okuduktan sonra diğerlerini begenmiye bilirsiniz)
Zaman çarkının çok fazla kitabı var ve çok pahalı eğer paranız varsa hepsini satın alın ve arda arda okuyun öyle daha kalıcı oluyor.
Hem zaman çarkı hemde Brandon Tolkien den daha iyi eğer zaman çarkında devam ederseniz felsefi yönünü ve hristiyanlık dini ile benzerliklerini göreceksiniz.
İstersiniz başka tavsiyelerde verebilirim.
Daha yazacak çok şey var siz sorun ben cevap vereyim.
peki hikayeyi anlamam için sissoylu ve elantrisi okumalımıyım aralarında bağlantı varmı
Aralarında bağlantı çok hafif sadece üçü de kozmer kitabı olduğu için. Hatta o kadar minik ki okurken kaçırabilirsiniz bağlantıları.
Ben fırtına ışığı arşivini zaman çarkından daha ağır bulmuştum. Çok aşırı farklı bir dünya olduğu için çok fazla terime boğulmuş gibi hissetmiştim.
Kralkatili ise bu sayılanlar yanında aslında çerez bir seri. Ne dünyası var doğru dürüst ne tam anlamıyla kültürleri. Sırf konu ve diyalog için yazılmış sanki. Çok sevmiştim okurken, çok zevkle okudum ama sanırım hangi seriyle kıyaslasanız zaten kralkatilinin akıcılığı daha iyi olacaktır. O yüzden zaman çarkına devam etmenizi öneriyorum. Madem başladınız devam edin sonrasında özellikle de çok sevmediyseniz devam etmezsiniz baştan. Okumazsanız yazık olur bence. Keşke herkes okusa Zaman Çarkını ondan sonra karakter yazsa.
şu anda fırtınaışığına daha çok hevesliyim ikisini aynı anda okuyabilirmiyim sizce
birde spoiler vermeden(belki biraz olur) konularından bahsedebilirmisiniz
Ben aynı anda benzer tür seriler okunmasına karşı biriyim ama yapan ve başarılı olan arkadaşlarım var yine de bence her ne kadar başarılı olduklarını iddia etseler de teker teker okusalar kitaplardan bence daha çok zevk alırlardı.
Fırtına ışığı ile ilgili bir yazı yazmıştım spoilersız link atayım size oradan bakın. Buradan okuyabilirsiniz.
Fantastik edebiyat yeni misin umut çiçek? Fırtına başlangıç için kötü okuyacan fırtınayı sonra Elantris beğenmiyeceksin.
teşekkürler hocam. Fırtınaya başlıycam. Basılıları bitirince zaman çarkına geçicem. Onu bitirinceye kadarda fırtınanın 6. 7. kitabı çıkar herhalde hiç beklemeden bitiririm.
Soyadım çiçen, fantastik edebiyatta değilde kitap okumakta yeniyim. 1 sene anca olmuştur. 3 5 aydırda fantastik okuyorum. Şimdilik Elantris’i okumayı düşünmüyorum sonra ne olur bilmem.
İlk iki kitabını alır almaz incelediğimde bunu gördüm. “Fırtına” kelimesiyle türetilmiş birçok kelime vardı.
Derin bir şekilde yaklaşık iki yıldır fantastik edebiyatla ilgiliyim. Öncesi çocukluğa dayanıyor. Ne zaman bir fantastik seri önerisi istesem bana Zaman Çarkı’nın hep en son tüketilecek bir seri olduğunu söylediler. Dayanamayıp Zaman Çarkı’nı yüz elli sayfa okuduktan sonra gerçekten onlara hak verdim. O yüzden acele etme dostum. Seriler bir yere kaçmıyor.
Sana önerim, önce bir Yerdeniz serisine şans ver.
Ağır kaçabilir, Fırtınaışığı’nın felsefesi ve terimleri yüzünden.
Hocam yerdwnizi bende düşündüm ama hiç başlamak istemedim nedense. Dün gece fırtınaışığını 50-100 sayfa kadar okudum devam etmek istiyorum. Zaman çarkından daha heyecanlı başladı.
Nasıl hoşuna gidiyorsa öyle oku dostum
Ya kuşkuya bakma kardeş adını çiçen yazmaya òzen gòsterdim ama Boşluķ atlarken çiçek olmuş.
Felsefe derken biraz açabilrmisiniz spoiler vermeden.yanı wot takı zaman çarkı ,iplik, desen konuları gibimi?
Ben de tam hakim değilim seriye ama birkaç bölümü okuyunca bir derinlik sezdim
Hocam kitapta spren denen şeyler var bunlar tam olarak ne acıspreni korkuspreni falan
Seriyi okumadım ben sadece kozmer e Elantris ile başlamalisin diyorum