Daha önceki kitaplarda geçiyor muydu ki? Hatırlamıyorum çünkü. Eğer geçiyorduysa ve farklı çevirmişlerse yazık gerçekten.
Biraz arayıp buldum jasnah’ın tarikatıymış önceki kitaplarda diyaryürüyen olarak çevrilmiş.
Öteyolcu > diyaryürüyen
Sınırsıçrayan > hudutaşar
Çevirilerin maşallahı var. Çeviri yapan bi insan “önceki iki kitaba hiç mi bakmaz yahu” diyeceğim ama söz konusu Akılçelen olunca, beni bir boşvermişlik alıyor.
Arkadaşlar merhaba ben fırtına ışığı arşivi serisine yeni başlayacağım şuanda Sissoylu’nun son kitabını okuyorum. Sorun şu ki bu yeni baskılardaki küçük ve sıkış sıkış yazı karakterlerini hiç ama hiç sevmedim. Sissoylu 2’yi yeni basım okudum ve yazı karakteri yüzünden gerçekten keyifsiz ve bir an önce bitsin diye okudum. Aynı şey Fırtına Işığı Arşivi serisinde de olmasın diye eski basımlarını aradım ve ilk kitabı bulup aldım ama 2. kitabı eski baskı bulamadım. Sadece nadirkitap’ta karaborsa 200tl olanı var. Parlayan Sözler eski basımı nereden bulabilirim veya aranızda elindekini satmak isteyen var mıdır? ( Belki yeni basımlarda boyut değiştiği için elindeki eski kitapları satıp yenilerini almak isteyeniniz vardır
). Aynı şekilde Sissoylu 2’nin de eski basımını satmak ya da takaslamak isteyen olursa bendeki yeni basım ile takaslayabilirim.
Evet 3.kitap teorilerinide bekliyoruz. 
Ama buraya değil spoiler kısmına bekliyoruz. Okumayanlara yazık. Çok büyük olaylar oluyor 3te
- Kitabın flasback bölümleri tamamlanmış ve 13 bölüm 30 bin kelime ile yazarın beklediğinden fazla sürmüş.
Daha yazılacak 100 bin kelimeden fazla var diyor ![]()
Muhtemelen bu kitap bize Roshar tarihi geçmişi ve Cosmer hakkında kesin ve net bilgiler verecek. Parshendi tarihi, ritimler, insanların ve Garaz’ın ilk gelişi de detaylı bir şekilde anlatılır. 5.kitap büyük savaşın başlangıcı olur, son kitapta comolokko. Acaba Szeth Shinovar katliamını bu kitapta mi yapar? Umarım yapar, 3.kitapta Dalinarin geçmişi harici epik bir dövüş yoktu, bu kitapta şart artık.
İşte şimdi yandık… Hem cep boy olacak hem 3 e bölünecek demektir bu
Tüyapta Brandon Sanderson yokmuş.
Dün bitirdim son kitabı. Aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. Bundan sonra yazacağım şey spoiler ve spoiler kodunu bulamadığım için baştan uyarayım dedim. Cevap verirken spoiler kodunun nasıl girileceğini de söylerseniz, bu mesajımı düzenleyebilirim.
Her neyse, benim soracağım şey şu: Kitabın sonlarına doğru Dalinar, fırtınababa ile konuşurken ona “Bize yardım edecek başkası yok mu?” diye soruyordu. Fırtınababa da “3. kardeş var aslında ama onu çok yıprattınız, elleşme ona” diyordu. Bu muhabbetten önce de Terbiye-Garaz-Şeref üçlüsünden bahsediliyordu ama Fırtınababa burada benim kafamı karıştırdı. Daha önceden Terbiye’nin muhabbetinin yapılmasına rağmen onun adını anmaması “acaba başka birini mi kastetti?” düşüncesi yarattı bende.
Kitabın ingilizcesini okumadım. Orada “her” diye bahsediyorsa, Terbiye’dir ama başka birinden mi bahsetti pek anlamadım.
Bu tarz sorular ve serbestçe spoilerlı konuşmalar için bu konuya yazabilirsiniz.
Sorunuzun cevabıysa;
3.kitap Spoiler
Bağdökümcü olabilmek için 3 sprenden biri ile nahel bağı kurulması gerekiyor. Bunlardan biri Fırtınababa diğeri de Gecegözcüsü olduğu zaten kitapta bahsediliyor. Üçüncü spren ise Kardeş diye bahsettikleri spren. Hakkında pek birşey bilmiyoruz ama linkteki viki maddesine göre Urithiru ile bağlantılı.
Brandon amca acilen Kaladine kız bulması lazım
4. Kitap prologue( giriş bölümü) diye paylaşılmış. Spoiler da yazayım da rastgele dinlemeyin.
'Stop, I can only get so erect. ’ 

Maşallah aklına, zihnine gurpan olduğum.
Boşuna yazma başgan 
İlk 5 kitap bir tamamlansın ve türkçeye çevrilsin, hızlı bir giriş yapacağım Fırtınaışığı Arşivi’ne 
Gençliğinizde en azından konu neymiş öğrenmek istiyorsanız bence fazla beklemeyin 
İlk 3 kitap baya bi bilgi verdiğinden unutulacak gibi değil. Bence güncele yetişin güzel seri cidden.