Türkiyeye gelmesi 2021
Oathbringer gibi olursa 2022’de gelir.
Kralların Yolu Dört, Parlayan Sözler Üç, Oathbringer da iki buçuk yılda geldi, dördüncü kitap için de ikiden aşağısı kurtarmaz. Şaka bir yana da işimiz Akıl Çelen’e kaldıysa ohoooo…
@yafeshan Aaa bak şimdi hatırladım, ilk bölümü okuyacaktım ben.
Ingilizce ogrenmek icin 1 sene var. Ha gayret arkadaslar.
Üç kitabı birlikte almayı düşünüyorum ama dağılma sorunu beni biraz endişelendiriyor. Sorunlu gelmemesi için nerden almak lazım arkadaş kitabevi’nin kendi sitesi daha mı mantıklı olur?
Benim ilk iki kitap büyük boy ama Oathbringer’da hiç dağılma sıkıntısı yaşamadım. İdefix’ten almıştım. Genelleme yapmak doğru olur mu bilmem ama idefix’ten alabilirsiniz.
Dağılırsa firmayla görüşüp değişim yapabilirsiniz tahminimce. Fuarda bu konuda yardımcı olduklarını söylemişlerdi
Bunu çok kere yazdım, ben gözleri bozuk birisi olarak çok rahat okudum. Başta gözüm korktu ama hiç yormadı. Amma eski hali çok daha iyiydi o ayrı. Eskilerin kötü yanı ise kitaplar çok ağırdı, boynum sırtım ağrıyordu.
Herkesin düşünceleri farklı olabilecek bir konu. Ben mesela tam tersi sayfalarda boşluk ne kadar azsa yazı ufaksa o kadar hoşuma gidiyor.
Ben çok heyecanla beklediğim için aslında gözün pek bişey görmedi ama 3 arkadaş okuduk, çok da takılmadık aslında. Dediğim gibi seçme şansım olsa büyük puntolu isterdim.
Ben neredeyse hiç sıkıntı yaşamadım ama eski baskılar çok daha iyiydi tabi.
Ben Sissoylu kuşatma’yı küçük puntolu okudum bitse de kurtulsak gibiydi benim için. Sonraki kitap büyük olduğu için ona katlanmak durumundaydım. Fırtınaışığı Arşivinin ilk iki kitabı büyük basım var ama sonrası sıkıntılı diye daha okumaya başlamadım elimdeki diğer serileri okuyorum. Oathbribger’ı da daha almadım. Bu basılan kitaplar zaten pek satmıyordur tahminimce yani tükenip de büyük punto basılması çok uzak bir gelecek gibi. Yani 3-4 yıl beklemeyeceksek mecburen alıp okuyacağız bir noktada. Ben şimdilik acelesi yok diye bekliyorum 30’lu TL lere düşerse alırım. Dandik baskı ama en azından ucuza aldım diye teselli olur
Merhaba. Ben Brandon Sanderson okumaya artık başlayayım diye düşünüp Sissoylu ve Fırtınaışığı Arşivi arasında kalışımın ardından birkaç gün önce Fırtınaışığı Arşivinde karar kıldım. Fakat forumda sizlerin yeni baskılar üzerine yorumlarınızı görünce tereddüt ettim tabi. Kitaplarda (özellikle) dağılma sorunu v.b. şeyler düzeldi mi? yani alayım mı diye bir sorayım dedim. Birde bunu sormuşken, Brandon Sanderson okumaya Sissoylu mu yoksa Fırtınaışığı Arşivinden mi başlamamı önerirsiniz öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkürler.
Ben Elantris’i öneririm aslında. Eğer illa bu ikisi arasında diyorsanız Sissoylu derim. Bu arada şart değil ama Parlayan Sözler’den önce Savaşkıran’ı okursanız daha güzel olur.
Daha önce de Elantris’in Sanderson okumaya başlamak için önerildiğini görmüştüm aslında. Dediğiniz yoldan gitmem muhtemeldir. Teşekkürler.
Sissoylu yada Savaskiran. Tek kitap olmasi ve oldukca begenilmesi sebebiyle savaskiran daha kolay olur kanimca.
Yeni güncelleme. En önemli not, yeni bir novella geliyor, Edgedancer gibi iki kitap arası olacak(3-4). Novellanın baş karakteri Rysn. Galiba Edgedancer daha önce çıkarken haftalık bölüm olarak verilmiş,bu da mı öyle olacak denildiğinde olumlu cevap vermiş, tabi haftalıklara ulaşanların kim olduğunu bilmiyorum, belki özel olarak veriliyor olabilir. Son versiyon Temmuzda çıkacakmış. Novellanın neden Rysn hakkında olacağı sorusuna hikayenin gelecek yıllarda Aimia’ya bağlanacağı ve Rysn’in oraya gitmek için en uygun kişi olması nedeniyle diye cevap verdi.
şu an 500’ü geçtim ve hala kitap çok ağırdan alıyor ve çok sıkıyor gibi hissediyorum.Hatta o kadar ki okuyucuyu aptal yerine koyacak seviyede ağır ve yavaş bir anlatım var.Seriyi okuyan arkadaşlar yazarsa sevinirim serinin geneli mi böyle yoksa ilk kitap için mi geçerli bunlar?
Aaa duymamış olayım. Hangi başlangıç kitabında Kralların Yolu kadar gizem ve aksiyon var.
En hareketli epik fantazilerden biri Firtinaışığı. Bu yavaş geliyorsa daha başka serilerden başlamanı şiddetle tavsiye ederim.