Forum seviyesinin gitgide düşmesi

Kemal Bey, bu sitede ne zaman bir fikir belirtsem ya da aktivist bir duruş sergilesem, ortam gerildiği zaman çözüm odaklı davranmaya çalışsam hemen araya giriyorsunuz ve kendimce doğru gördüğüm şeyleri yazdığım zaman konuyu terk ederek özelden saldırıya geçiyorsunuz. Bence yayınevi yetkilisi olarak fikirlerinizi burada açık bir şekilde paylaşmaktan sakınmamalısınız.

Öncelikle birkaç ay önce gerçekleşen bir sorunla başlamak istiyorum. Öykü seçkisine sitede bulunan iki arkadaşımla birlikte son 4 aydır katılıyorum. Orada ki bazı insanlarla çok değerli vakit geçirebiliyor ve farklı fikir alışverişleri yapabiliyoruz. Biz ‘Piramit’ teması yayınlandığı zaman yazmaya başlamıştık @Yuzuri ve @Kursat_Akbulut ile. Fakat yakın çevremizin ve ailemizin öykülerimizi okuyup, yorum paylaşmalarından sonra sitenin otomatik sistemi ip bazlı hata raporu vermiş. Bu nedenden ötürü, yasaklanan kullanıcılar listesinde @Kursat_Akbulut’un sahte hesap olduğu ve @Yuzuri’ninde onun bot hesabı olduğu gibi bir ifade yazılmıştı. ‘Sahtekar’ gibi ithamlar da bulunuyordu.

Durum karşısında şaşırdığımız için, özelden sevgili @mit ve @magicalbronze ile var olan sorunu konuşarak hallettik ve onlar bile bu hatanın sitenin işletim sistemi tarafından kaynaklandığını söyleyip, lütfen kusura bakmayın dediler. Sorun çözüldüğü halde siz bizi özelden bakın nasıl ithamlarla suçladınız,

Siz bir yayınevi yetkilisi olarak yazarak üretmek isteyen insanları neyle suçluyorsunuz acaba? Site yöneticileri bile durumdan ötürü rahatsızlıklarını belli etmişken siz hala bizi çakallıkla suçlamaya devam ettiniz. Neden? Yazmak istedikleri halde arkadaşlarım ‘sahtekar’ gibi ithamlarla suçlandıkları ve bunun düzeltilmesini istedikleri için? Yazmak isteyen bir insan için forumda bu tür bir itham göründüğü zaman ne kadar kırıcı olabileceğini düşünmediğinize çok eminim.

Hemen şimdi tekrardan özelden attığınız mesajda yazdığınız birkaç noktaya daha değinmek istiyorum,

Ben zaten yazar adayıyım diye yazmışım oraya. Yazarsanız diye ifade edip, parantez içerisinde konu başlığı içinde konuştuğumuz konu ile ilgili laf vurdurmanız hiç hoş değil. Dil bilgisi konusunda uzmanlığım olduğunu da belirttiğimi hatırlamıyorum? Kaldı ki, bir yazar aynı zamanda editör ya da redaktör olmak zorunda değildir. Kendi görevinizin getirileriyle ve sorumluluklarıyla beni yargılamanız ne kadar doğru?

Üstüme alındığım bir nokta yoktu. Böyle bir başlık açıldığı için insanların gerilmesini istemediğim ve forumda birlik beraberlik yapısını korumak istediğim için çok objektif bir mesaj attım. Herkesin dilediğince gönderilere katılabileceği ve yeni gönderi oluşturabileceği bir sistemden bahsettim. Şuan ki sisteminde işlediği gibi.

Sizin veya başkalarının eğlenmesi, edebiyat harici sohbetler yapması derken profilime ucundan bakıp sadece yazar adaylığı konusu ile ironik bir dil ele almanızı anlıyorum aslında. Çünkü son 4 aydır Öykü Seçkisi’nde tuhaf kurgu, yeraltı edebiyatı, bilim kurgu ve fantastik türlerinde öykülerim yayınlandı ve yaklaşık 3 - 4 tane korku edebiyatı ve onun elementleri üzerine konu başlıkları oluşturdum fakat hiçbirinde sizi göremedim. Size göre eğlence için burada bulunan ve pasif okuyucu olarak varlığımı sürdüren bir birey olarak görünüyorum ama. Hiç önemli değil. Bir yazı kaleme alacağım ya da bir yorum paylaşacağım zaman insanların beğenisi için bunu yapmıyorum. Tamamen doğru olarak benimsediğim olgular üzerinden bu yükümlülüğümü gerçekleştiriyorum ve sadece dürüst olmaya çalışıyorum.

Sizin bir yayınevi yetkilisi olarak yazar olmak isteyen ve üretmeye çalışan insanlara takındığınız bu tavrı çok yanlış ve hatalı buluyorum ama. Benim yazılarım bir gün enlere ulaşır ya da ulaşmaz bunu hiç bilemeyiz, ama bu tür alaycı bir tavrı sizin gibi biri en azından yapmamalı. Bu yazı deşifre etme amacıyla kesinlikle hazırlanmadı. Siz benim hakkımda söylemlerde bulunuyorsunuz ve bunları okuyan insanlar sizin yazılarınızı beğeniyor. Bu yüzden kendimi açıklamak ve durumu izah etmek durumundaydım. Biraz daha nezaket ve özveri gösterebilirsiniz. Bu kadar mücadeleci davranmanıza gerek yok.

8 Beğeni