Forum seviyesinin gitgide düşmesi

Yeni forumda 2 eski forumda 3 ve en az 1 sene kayıt olmadan zaman geçirdim bu forumda .
6+ yıldır belki de gördüğüm en düşük seviye var şu an forumda .
Forum ana sayfasına girdiğim zaman gördüğüm konu başlıklarının artık kitapla ilgisi yok , kitap okumama yarışmaları ! yapılıyor resmen . O kadar gereksiz tartışmalar yaşanıyor ki çekilmez hale geldi . Sanki forum wp grubuna dönüştü . Eskiden projelerde yapılıyordu şimdi o da yok . Forum nasıl bu hale geldi böyle

Hele hele kalkıp milletin instagramını isteyen bir konu başlığı var . :rofl: :rofl: :rofl:

Eskiden beri burada olanlar bu konu hakkında ne düşünüyor ?

7 Beğeni

Gençler çok heyecanlı ve stresli.

1 Beğeni

Eskiden beri burada değilim.3 ay bile olmamıştır ama ilk 5 başlığın 2 tanesi kitap.Çoğunlukla kitap konuşuluyor.Aynı fikirde değilim.

3 Beğeni

Kitap hakkında çok konu var. Ben de aynı fikirde değilim.

7 Beğeni

Eskiden ilk 10 başlığın neredeyse hepsi kitap ile ilgiliydi. Hey gidi.

2 Beğeni

Ben fark etmedim açıkçası, foruma her girdiğimde 10-15 tane edebiyat ile ilgili konu oluyor. Onun dışında forum sadece edebiyatla ilgili değil, pek çok ayrı bölüm var ve editörler pek çok farklı konuyla ilgili içerik üretiyor.

Yani yönetim bunun olmasını istemiyorsa ilk önce edebiyat dışı bölümleri kapatmalı. Ha bence durumdan memnunlar. Ben de memnunum.

6 Beğeni

Olabilir hocam.Yönetici vb. forumun çoğunluğu hep kitap olsun istiyorsa öyle olmalı.Ama anlaşıldığı üzere insanlar kitap hakkında konuşmanın yanı sıra muhabbet etmeyi de seviyor.Ama gereksiz konuşan ve gereksiz tartışan kişileri diyorsa arkadaş haklı kesinlikle.

Ben memnunum bütün konulardan.

2 Beğeni

Forum dramaları, en sevdiğim.

17 Beğeni

Forumların vazgeçilmezi…

4 Beğeni

Şunu demek istiyorum.İnsanlar sizinle aynı fikirde olsa kitap dışı muhabbet olmazdı.Çoğunluk böyle istiyorsa böyle olmalı.Sadece kitap konuşulan kulüpler de var internette.

Bütün konular çok güzeldi. Ben hepsini beğeniyorum.

6 Beğeni

Başka bir başlığa yazdım ama tekrar yazayım. Son iki senedir site artık edebiyat ağırlığını popüler kültüre kaydırdı. Bundan dolayı siteye yeni gelenlerin beklentileri bu yönde. Yönetim de bunu destekledi ayrıca.

Sadece bir edebiyat sitesi değil artık burası böyle kabul etmek gerek. Benim için sorun değil açıkçası.

14 Beğeni

Kaostan beslenmenin verdiği haz…

7 Beğeni

Ben aynı fikirde değilim. İnsanlar sadece kitap konuşacaksa bu çok sıkıcı olur. Yeri geliyor muhabbet ederek insanlar hem kaynaşmış hem günün stresinden bir nebzede olsa kurtulmuş oluyorlar. Onun dışında kitaplar ile ilgilide güzel paylaşımlar, yorumlar, haberler oluyor.

16 Beğeni

Haddim midir değil midir, bilmem ama içimde kalmasın. Yazmak istedim.
Kendi adıma bu kutuplaşmaları anlamlandıramıyorum. Yaşanan bu polemiklere girmek bizim sadece zamanımızı alır ve bana göre zaman çok değerli bir şeydir." Forum ileri gidiyor, forum beri gidiyor" gönderilerinden başka bir şey okuyamaz oldum. Ben okuyorum ama bazıları ciddi zamanını harcıyor. Onun yerine bu zamanı kendimize harcamak daha mantıklı. En azından neden tartışıldığı daha iyi anlaşılır. Keşke biraz sakin olsak, zaten böylelikle etraf durulunca eski haline dönecek her şey. Kimseye lafım yok. Yanlış anlaşılmak da istemiyorum. Girdigim en güncel iki yerden biri. Diğeri de 1k, ona da okuduğum kitapları güncelle çık yapıyorum. Fakat rıhtım nefes almak için girdigim bir yerdi. Bu gidişle buraya da çok az gireceğim. Üzücü…

20 Beğeni

Forumun seviyesinin düştüğü su götürmez bir gerçek. Bunun en büyük göstergeleri ise forumun en değerli kişilerinin artık forumda bulunmayışı ve seviye düşüklüğü vb. konuların artık sık sık ayyuka çıkması. Forumda değer verip incelemelerini okuduğum kişiler artık 2 3ü geçmiyor. Önceden 10ları geçiyordu.
Birde yaş itibari ile şimdiki jenerasyon gençlerin popüler kültürü ile uyuşamamam, benim içinde forumun artik bitme seviyesine geldiğini gösteriyor.
En azından bu hisleri hisseden benim gibilerinin olması biraz iyi hissettirdi.

9 Beğeni

Daha önce yazmıştım, şimdi de yazıyorum. Forumun seviyesinin düşmesinden rahatsız olanlar kendi katkılarını yapabilirler. Diğer üyelere de örnek olursunuz. Tartışmayalım, eğlenmeyelim e ne yapalım?

10 Beğeni

@AeroKnight-sama sen ne düşünüyorsun bu konuda? Var mı sıkıntı?

5 Beğeni

Enver paşam böyle diyorsa doğrudur.

Paşam sizin zamanınızda cümle sonundaki noktanın önüne de mi boşluk konuyordu?

7 Beğeni