Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Ağustos ayında okuduklarım. Temmuz daha iyiydi, Ağustos kötü, Eylül daha kötü olacak. :smiley:

Kurt Vonnegut - Titan’ın Sirenleri

Vonnegut yine akıcı bir şekilde okutuyor. Kitap uzay yolculuğuyla alakalı. Tavsiye ederim.

George Orwell - Papazın Kızı

Bir papaz kızımız var güzel yürekli, her işe koşan, babasının tüm kusurlarına rağmen hizmetini eksik etmeyen. Herkese zeytin dalı uzattığından dolayı bir gün iftiraya uğrar ve olanlar olur. Taşrada bir kadın olmak ne demek? Ortada sokakta kalmış bir kadın ne demek? Bu kitapta bulmak mümkün.

Ahmed Midhat Efendi - Felatun Bey ile Rakim Efendi

Sonunda okudum ve okuduğuma memnun olduğum bir kitap. Kitap hakkında bir şey demeyeceğim. Okunduğuna pişman etmeyecek bir eser.

Stefan Grabinski - Hareket İblisi

Karanlık kitaplıkta beni sarmayan bir kitap daha. Bir iki kitap hariç hangisini okuduysam, olayların içine bir türlü giremedim. Sanırım bu tür bana hitap etmiyor. Bilemedim.

Joe Haldeman - Bitmeyen Savaş

Favorilerim arasına girmez ama güzel bir eserdi. Zaman, savaş için uzaya giden kahramanımıza göre çok daha yavaş akmaktadır, Dünya’ya geri döndüğünde hiç bir şey eskisi gibi değildir. Zorla da olsa kabullenip cepheye geri dönerler. Tabi her şey yine planlandığı gibi olmaz.

Octavia E. Butler - Yakın

Sevdiğim ve tavsiye edebileceğim bir kitap oldu. Bilim kurgudan ziyade ırkçılığın köleliğin nasıl bir şey olduğunu gözler önüne seren bir kitap. Kitapta bir zaman yolculuğu var lakin bu yolculuğu yapan tek bir kişi mevcut, onunda nasıl gerçekleştiğine değinilmemiş, arka planda bırakılmış.

Süha Umar - Belgrad 500 Yıl Sonra

İncelemesini daha önce yapmıştım, ilgililerine kesinlikle tavsiye ederim.

16 Beğeni