Evet, bazılarımız yaşını saklamak isteyebilir. Bu sebeple anketimizde üyelerimiz görünmeyecek. Genelde her forumun klasik anketlerinden birisidir. Çok eskiden ortalamalar genelde 16-20 arasında yoğunluk oluştururdu. O zamanlardan kalan ben gibi insanlardan kaçı forumlardan vazgeçemiyor acaba?
Forumun yaş ortalamasının benimle birlikle bir tıkçık yaşlanmış olmasına sevinmiş gibiyim. Anket sonuçlarına göre parti duyurusunu ben gibi üyelere özelden atacağım. Evimizde birtakım görüntülü programlardan birbirimize bağlanarak “Yeyy” yaptıktan sonra işimize gücümüze döneceğiz. Bizim gibileri fazla yormamak lazım. Bu atraksiyon bile bize bi’ on sene gider. On sene sonra da “Öheey” diyerek olduğumuz yerde uyuklarız diye hayal ediyorum.
18 yaş altı çok az çıkmış. Ben çoğunluğu oradan bekliyordum lakin 19-24 arası almış gitmiş, üniversiteye gittikten sonra olan bir şeyler acaba insanları edebiyata ve forumlara mı sürüklüyor? Çünkü forumlar ya şansa ya da arayınca çıkıyor karşısına insanın, sosyal medya ve sözlüklerin arasında biraz daha arka sokaklar buralar.
Eskiden ortalama 16-18 ise, şimdiki ortalamanın 19-21 olmasının sebebi o kişilerin haliyle büyümüş ve toplu olarak ortalamayı da değiştirmiş olabilmesi de mümkün.
Açıkcası kendi yaş grubumdan daha az insan bekliyordum. 30 yaş üzeri daha az, çoğunluk 18-19 civarı zannediyordum nedense. Neyse artık kendimi çok da yalnız hissetmiyorum.