Forum yaş ortalaması kaç?

Valla ya… Gaz lambasıyla çok ders çalışmışlığım vardır benim de. Hatta gaz ocağıyla yemek yapardık bazen, tüp bulunamadığında.

Bir de banyo yapacağımız zaman benzinciye gider, bidonla gaz alır, şofbeni yakardık. Başka türlü sıcak su bulmak zordu yıkanmak için.

9 Beğeni

Sobada ısıtılan suyun acı veren tıngırtısı arttıkça soğuk banyoda yıkanacak olmanın içten içe tiz haykırışına dönüşmesi…

@Artorias Benim de yanmak ve yakmakla alakalı anılarım var…

5 Beğeni

Ve o banyoların inadına halı saha büyüklüğünde olması.

7 Beğeni

Buz gibi banyoda ateş gibi suyla yıkandıktan sonra buz gibi koridordan hızla geçerek sıcacık sobanın yanında ısınma ve kurulanmayı da unutmayalım :slight_smile:

9 Beğeni

Bir de o sobada kızartılan kestaneleri :chestnut:

8 Beğeni

Yakmak yazınca sen aklıma bir sürü şey geldi. Buraya yazacaktım ancak başlık ile uyuşmadığı için Anılarımızı Anlatıyoruz konusuna yazmaya karar verdim. Unuttuğum bazı şeyleri hatırladım şimdi.

@mit Tereyağlı ekmek yapardık biz. Efsane oluyordu. :drooling_face: Yağsız mısır filan patlatırdık, değişik bir aleti vardı. Sürekli sallamanız gerekirdi, en sonunda altı üstü bir mısır yiyeceğiz lanet olsun dediğimi hatırlarım. :joy:

8 Beğeni

O alet hala var, ocak üstünde de yağ, tuz olmadan güzel mısır patlatıyor.

misir

8 Beğeni

Hocam bunun çok ilkel hali vardı dedemde. Her yerinde delikler vardı. Sürekli sallamanız gerekiyordu, hışır hışır sesler çıkartırdı. Bana eziyet gibi geliyordu.

4 Beğeni

Ne güzel soba anıları var. Ben de sobada kendimi kızartırdım. Küçükken her yerim yanık iziydi.

4 Beğeni

Çocukken biz şanslıydık o zaman. Bu arada patlamış mısır sevmem ayrı mevzu. :smirk:

3 Beğeni

Ben Yunanistan doğumluyum ilkokula kadar orada yaşadım. O zamanlar radyo önemliydi. Her gün İnce Memed okunan bir program vardı. İlk audiobook (sesli kitap) yani. Kitap sevgim daha 5-6 yaşlarında radyoda İnce Memed ile başladı. Yabancı ülkede Türkçe kitap dinlemek çok zevkliydi. İnce Memed o yaşta bir çocuk için ağır olabilir ama Türkçe konuşulmayan bir ülkede, Türkçe kitap dinleme fırsatı bulmuşken, bana fantastik gibi eğlenceli gelmişti. Heyecanla radyonun başında radyo programının başlama saatini beklerdim. Şimdi geri dönüp bakıyorum, ne radyo kalmış, ne kitap okuyan çocuk. Tablet ve telefonlar yararlı, kullanıyoruz, lakin dezavantajlarını da hatırlamak lazım.
Not: bahsettiğim yıllar çok eskiler değil, altı üstü 25 yıl öncesi :slight_smile:

14 Beğeni

Gerçekten çok eski değilmiş.Sadece 25 yılcık. :nerd_face: :grin:

4 Beğeni

Orta yaşa giriş avuntusumu oluyor bu🤔

4 Beğeni

Orta yaş krizinden önce avuntu bulalım diye :slight_smile:

2 Beğeni

Forumun %18’ini oluşturan dilimdeyim. Çok kakkoi bir insanım yani.

3 Beğeni

5 sene sonra forumun 40 lık abilerinden tavsiyeler başlığı açarız artık :man_facepalming:t2::scream:

2 Beğeni

Bazen şaka gibi geliyor. Ben 20-25 yaş arasında takılı kalmış gibi hissediyorum. Hangi ara 34 oldum bilmiyorum. :smirk:

8 Beğeni

Valla ben bayağı bayağı yaşımı hissediyorum nahlet olsun😄

4 Beğeni

35 yakın dostum :see_no_evil::speak_no_evil::hear_no_evil:

3 Beğeni

21 yaşındayım ama hissettiğim yaş sürekli değişiklik arz ediyor. Misal bazen 45 yaşında, bazen 15 yaşında hissediyorum. Ya da bazen daha farklı oluyor. Hayat garip. :roll_eyes::no_mouth:

11 Beğeni