Frank Schatzing'den Sürü isimli Kitap

Merhaba, muhakkak başlıkta adını verdiğim kitabı okuyan vardır. Ben yaklaşık 10 sene önce okumuştum. Bazı kitaplar kolay unutuluyor bazıları ise aklın bir köşesinde kendine yer ediniyor. Bu da öyle bir kitap. Günümüz ile bağlantısı olduğundan şu an daha gözlerimin önüne geliyor.

Günümüzün konusu #Koronavirüsü. Bu kitapta da bununla biraz benzerliği var. Ama daha çok ilgimi çeken durumun ise kitapla kabus yılı, yani 2020 arasındaki benzerlik.

Okumak isteyenler için çok detaya girmeyeceğim. Ama özetle; insanlık dünya üzerinde bir virüs olarak algılanıyor. Bunun üzerine biz nasıl vücudumuzdaki virüsleri yok etmek için birşeyler yapıyorsak insanlığa karşı da bazı şeyler yapılıyor. İnsanlara saldıran deniz canlıları gibi, ıstakozlara yerleşen ve insanlara ıstakozlardan çok kolay bulaşan virüsler gibi (korona benzerliği burada).

Okuduğum bu kitap ile 2020’de geçen sık depremler, virüs salgını, çekirge istilası, koskoca bir kıtanın yanması ve insanlığın eve kapanması ile dünyanın temizliğinin artması, vahşi hayvanların şehirlere inmesi birleşince aklıma gelen şey, kitapta geçtiği gibi dünya üzerinde artık istenmiyoruz.

Belki kitaptaki gibi, insanlığa karşı bir yok etme, veya sindirme savaşı başladı 2020 ile.

3 Beğeni