Frank ve Brian Herbert Kitapları

Frank Herbert

BİYOGRAFİSİ

Franklin Patrick Herbert Jr. (8 Ekim 1920 - 11 Şubat 1986), 1965 tarihli Dune romanı ve beş devamı ile tanınan Amerikalı bir bilim kurgu yazarıydı. Romanlarıyla ünlü olmasına rağmen, kısa öyküler de yazdı ve gazete muhabiri, fotoğrafçı, kitap eleştirmeni, ekolojik danışman ve öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Uzak bir gelecekte geçen ve bin yılı aşkın bir süredir geçen Dune destanı , insan türünün uzun vadede hayatta kalması, insan evrimi , gezegen bilimi ve ekolojisi ve din, siyaset, ekonomi ve bilimin kesişimi gibi karmaşık temaları araştırıyor. insanlığın uzun zamandan beri yıldızlararası seyahat geliştirdiği ve binlerce dünyaya yerleştiği bir gelecekte güç . Dune tüm zamanların en çok satan bilim kurgu romanıdır [4] ve tüm seri türün klasikleri arasında kabul edilir.

Frank Patrick Herbert Jr., 8 Ekim 1920’de Tacoma , Washington’da [5] [6] Frank Patrick Herbert Sr. ve Eileen ( kızlık soyadı McCarthy) Herbert’in çocuğu olarak doğdu. Kırsal kesimde yetişmesi, gençliğinin çoğunu Olimpiyat ve Kitsap Yarımadaları’nda geçirmeyi içeriyordu . [7] Kitaplara hayrandı ve beş yaşından önce gazetelerin çoğunu okuyabiliyordu, mükemmel bir hafızası vardı ve her şeyi çabucak öğreniyordu. [8] Fotoğrafçılığa erkenden ilgi duydu ve on yaşında bir Kodak kutu kamera, gençliğinin başlarında yeni bir katlanır kamera ve 1930’ların ortalarında bir renkli film kamera satın aldı. [8]Yoksul bir ev ortamı nedeniyle, büyük ölçüde Büyük Buhran nedeniyle, 1938’de Oregon, Salem’de bir teyze ve amca ile yaşamak için evden kaçtı . [9] Liseye , ertesi yıl mezun olacağı Salem Lisesi’nde (şimdiki Kuzey Salem Lisesi ) kaydoldu . [9] 1939’da Glendale Star’da ilk gazete işini almak için yaşı hakkında yalan söyledi . [10] Herbert daha sonra 1940’ta Salem’e döndü ve burada Oregon Statesman gazetesinde (şimdi Statesman Journal ) fotoğrafçı da dahil olmak üzere çeşitli pozisyonlarda çalıştı. [9]

Herbert , 1941’de San Pedro , California’da Flora Lillian Parkinson ile evlendi . Bir kızları Penelope (d. 16 Şubat 1942) oldu ve 1943’te boşandı. [2] 1942’de, ABD’nin II. Dünya Savaşı’na girmesinden sonra , Donanmanın Seabees’inde altı ay fotoğrafçı olarak görev yaptı, ancak kazara başından yaralandı ve tıbbi olarak taburcu edildi. Herbert daha sonra Oregon Journal için rapor verdiği Portland, Oregon’a taşındı . [11]

Savaştan sonra Herbert, 1946’da yaratıcı yazarlık sınıfında Beverly Ann Stuart ile tanıştığı Washington Üniversitesi’ne girdi. Yayın için herhangi bir eseri satan tek öğrenciler onlardı; Herbert , ilki 1945’te Esquire’a olmak üzere dergilere iki ucuz macera hikayesi satmıştı ve Stuart, Modern Romance dergisine bir hikaye satmıştı. 20 Haziran 1946’da Seattle, Washington’da evlendiler ve iki oğulları oldu, Brian Patrick Herbert (d. 29 Haziran 1947, Seattle, Washington) ve Bruce Calvin Herbert (d. 26 Haziran 1951, Santa Rosa, California d. 15 Haziran 1993, San Rafael, California , profesyonel bir fotoğrafçı ve eşcinsel hakları aktivisti).[12]

1949’da Herbert ve eşi, Santa Rosa Basın-Demokrat üzerinde çalışmak üzere Kaliforniya’ya taşındı . Burada psikologlar Ralph ve Irene Slattery ile arkadaş oldular. Slattery’ler, Herbert’i, Sigmund Freud , Carl Jung , Karl Jaspers ve Martin Heidegger dahil olmak üzere yazılarını etkileyecek birçok düşünürün çalışmalarıyla tanıştırdı ; ayrıca Herbert’i Zen Budizmi ile tanıştırdılar . [13]

Herbert üniversiteden hiç mezun olmadı. Oğlu Brian’a göre, sadece ilgisini çeken şeyleri çalışmak istedi ve bu nedenle gerekli müfredatı tamamlamadı. Gazeteciliğe döndü ve Seattle Star ve Oregon Statesman’da çalıştı . On yıl boyunca San Francisco Examiner’ın California Living dergisinde yazar ve editörlük yaptı .

1973’te verdiği bir röportajda Herbert, bu türde yazmaya başlamadan önce “yaklaşık on yıl” bilimkurgu okuduğunu belirtti ve en sevdiği yazarları HG Wells , Robert A. Heinlein , Poul Anderson ve Jack Vance olarak sıraladı . [14]

Herbert’in ilk bilimkurgu öyküsü “Looking for Something”, daha sonra Samuel Mines tarafından aylık olarak düzenlenen Startling Stories dergisinin Nisan 1952 sayısında yayınlandı. Hikayelerinden üçü, Astounding Science Fiction ve Amazing Stories’in 1954 sayılarında yayınlandı . [15] Bir romancı olarak kariyeri, 1955’te , Kasım 1955’ten itibaren Under Pressure in Astounding’in seri yayını ile başladı; daha sonra Doubleday tarafından Denizdeki Ejderha adlı bir kitap olarak yayınlandı . [15] Hikaye, 21. yüzyıldan kalma bir denizaltı ortamındaki akıl sağlığını ve deliliği araştırdı ve dünya çapında petrol üzerindeki çatışmaları öngördütüketim ve üretim. [16] Kritik bir başarıydı ama büyük bir ticari başarı değildi. Bu süre zarfında Herbert, Cumhuriyetçi senatör Guy Cordon için bir konuşma yazarı olarak da çalıştı.

Kaynak: Frank Herbert - Wikipedia

Brian Herbert

BİYOGRAFİSİ

Brian Patrick Herbert (29 Haziran 1947 doğumlu) Washington eyaletinde yaşayan Amerikalı bir yazardır. Bilim kurgu yazarı Frank Herbert’in büyük oğludur .

Brian Herbert’in romanları arasında Sidney’s Comet , Prisoners of Arionn , Man of Two Worlds (babasıyla yazılmış) ve Sudanna Sudanna sayılabilir . Herbert, 2003 yılında, Dreamer of Dune: The Biography of Frank Herbert adlı babasının biyografisini yazdı . Genç Herbert, The Songs of Muad’dib ve the Notebooks of Frank Herbert’s Dune’un editörlüğünü yaptı . Herbert, babasının notlarına dayanarak Dune evreni için bir uyum da yarattı , ancak genç Herbert’e göre, yayınlamak için acil bir plan yok.

Herbert, babasının 1965’teki dönüm noktası bilim kurgu romanı Dune’a , hepsi New York Times’ın En Çok Satanlar listesine giren birden çok ön kitabını yazdığı yazar Kevin J. Anderson ile yaptığı işbirlikleri ile tanınır . İkili, Prelude to Dune (1999–2001) ve Legends of Dune (2002–2004) üçlemeleriyle başladı. Brian ve Anderson daha sonra , Frank’in altıncı Dune romanı Chapterhouse: Dune’un sonunda yarım kalan Frank Herbert’in orijinal Dune serisinin iki devamı olan Hunters of Dune (2006) ve Sandworms of Dune’u (2007) yayınladı. . Bu romanlar, Frank Herbert’in 1986’daki ölümünden sonra , serideki kendi planladığı yedinci romanı olan Dune 7 için geride bıraktığı bir taslak ve notlara dayanıyor. [3] [4] [5] 2008’de Brian ve Anderson , Frank Herbert’in altı orijinal Dune serisinin ilk beş romanı arasında geçen dört romanlık bir dizi olan Heroes of Dune’u yayınlamaya başladı , ancak sadece ikisi yayınlandı. İlk önce Great Schools of Dune üçlemesi (2012-2016) ve daha sonra Caladan üçlemesi için ara ön bölümler ayrıldı. Ayrıca Brian, Kevin ile birlikte Dune kısa öykülerini de yazdı. (2001-2017). Brian Herbert’in Dune romanları, Frank Herbert’in orijinal romanlarına kıyasla karışık tepkiler aldı.

1967’den beri evli olan Herbert ve eşi Jan Herbert’in Julie, Kim ve Margaux Beverly (Herbert’in annesi Beverly Ann Stuart’ın adını taşıyan) adında üç kızı var. Herbert’in ayrıca Penny adında bir ablası vardır; küçük erkek kardeşleri, LGBT hakları aktivisti ve fotoğrafçı Bruce Calvin Herbert, 1993 yılında AIDS’ten öldü.

Kaynak: Brian Herbert - Wikipedia

NOT: Kitaplar ilk çıkış tarihine göre sıralanmıştır. Listede Türkiye’de çıkan kitaplar yer almaktadır.

ÇIKAN KİTAPLAR:

KABALCI YAYINEVİ

  1. Dune Serisi 1 - Dune (Frank Herbert)
  2. Dune Serisi 2 - Dune Mesihi (Frank Herbert)
  3. Dune Serisi 3 - Dune Çocukları (Frank Herbert)
  4. Dune Serisi 4 - Dune Tanrı İmparatoru (Frank Herbert)
  5. Dune Serisi 5 - Dune Sapkınları (Frank Herbert)
  6. Dune Serisi 6 - Dune Rahibeler Meclisi (Frank Herbert)
  7. Hanedanlık Üçlemesi 1 - Dune Atreides Hanedanı (Brian Herbert)
  8. Hanedanlık Üçlemesi 2 - Dune Harkonnen Hanedanı (Brian Herbert)
  9. Hanedanlık Üçlemesi 3 - Dune Corrino Hanedanı (Brian Herbert)
  10. Dune Efsaneleri Serisi 1 - Dune Butleryan Cihadı (Brian Herbert)
  11. Dune Efsaneleri Serisi 2 - Dune Makinelerin Seferi (Brian Herbert)
  12. Dune Efsaneleri Serisi 3 - Dune Corrin Savaşı (Brian Herbert)

dune kabalcı

Dune Çocukları

Tanrı İmparatoru

Rahibeler Meclisi

Dune Harkonnen Hanedanı Dune Corrino Hanedanı

İTHAKİ YAYINLARI

  1. Dune Serisi 1 - Dune (Frank Herbert)
  2. Dune Serisi 2 - Dune Mesihi (Frank Herbert)
  3. Dune Serisi 3 - Dune Çocukları (Frank Herbert)
  4. Dune Serisi 4 - Dune Tanrı İmparatoru (Frank Herbert)
  5. Dune Serisi 5 - Dune Sapkınları (Frank Herbert)
  6. Dune Serisi 6 - Dune Rahibeler Meclisi (Frank Herbert)
  7. Hanedanlık Üçlemesi 1 - Dune Atreides Hanedanı (Brian Herbert)
  8. Hanedanlık Üçlemesi 2 - Dune Harkonnen Hanedanı (Brian Herbert)
  9. Hanedanlık Üçlemesi 3 - Dune Corrino Hanedanı (Brian Herbert)
  10. Dune - Grafik Roman 1. Kısım (Brian Herbert)

0000000662978-1 0000000681602-1 0000000719727-1

Dune Tanrı İmparatoru Dune Sapkınları Dune Rahibeler Meclisi

Dune Atreides Hanedanı Dune Harkonnen Hanedanı Dune Corrino Hanedanı

Dune - Grafik Roman 1. Kısım

SARMAL YAYINEVİ

  1. Dune Serisi 1 - Çöl Gezegeni Dune (Frank Herbert)
  2. Dune Serisi 2 - Dune Mesihi (Frank Herbert)
  3. Ruh Avcısı
  4. Dune Serisi 3 - Dune’un Çocukları (Frank Herbert)
  5. Dune Serisi 4 - Dune’un İmparator Tanrısı (Frank Herbert)
  6. Dune Serisi 5 - Dune’un Kafirleri (Frank Herbert)
  7. Dune Serisi 6 - Dune Rahibeler Meclisi (Frank Herbert)
  8. Görevimiz: Uzay Boşluğu (Frank Herbert)

Çöl Gezegeni Dune Dune Mesihi

Dune’un Çocukları

Dune Rahibeler Meclisi Görevimiz: Uzay Boşluğu

4 Beğeni

Dune serisi konusu için:

Frank Herbert - Görevimiz: Uzay Boşluğu
Sarmal Yayınevinden 1999 yılında çıktı.

2 Beğeni

Kitabı ekledim. 2020

Görevimiz: Uzay Boşluğu’nu okuyan oldu mu? Çok merak ettim. Böyle bir yazarın tekil kitaplarının yayınlanmaması çok büyük eksiklik bizim için.

1 Beğeni

@SherlockHolmes Sarmal’dan çıkan bir de “Ruh Avcısı” adlı bir kitap vardı sanırım.

1 Beğeni

Kitabı ekledim. 2020

1 Beğeni